Be The Change “To μηδέν”

Γράφει ο Χρήστος Τουβέ

Χτες το βράδυ  ακούμπησα το κεφάλι μου στο σημείο που χτυπάει η καρδιά σου. Όλα γύρω λες και σταμάτησαν ξαφνικά, οι ήχοι, τ’αμάξια ,ο αέρας.
Μόνο εκείνος ο χτύπος, σαν σε ρυθμό βροχής όπου οι σταγόνες πέφτουν μελωδικά λες και συνθέτουν το πιο ερωτικό κομμάτι….Έτσι το ένιωσα.
Ας είμαστε διαφορετικοί κόσμοι, οντότητες, υπάρξεις.
Εκείνη την ώρα που όλα φτάνουν στο σημείο μηδέν, αδειάζει το μυαλό από συνειρμούς και γεμίζει η καρδιά από συναισθήματα ανεξίτηλα στο βάθος του χρόνου.
Άραγε υπάρχει κάποιο ξόρκι που πρέπει να λυθεί για να φτάσεις στο σημείο μηδέν;
Όλοι μας βυθιζόμαστε πίσω από ιδιότητες  και γύρω από ένα κύμα ικανοτήτων, δεξιοτήτων και της πιο έντονης ψευδαίσθησης του μεγάλου “εγώ” μας.
Κάναμε πίσω μία φορά, απλά και μόνο για να προχωρήσουμε μπροστά;
Αναρωτηθήκαμε γιατί δεν μηδενίζουμε τους εγωισμούς μας; τα πάθη μας;
H αλήθεια είναι ότι για να υποχωρήσεις, να εκτεθείς και απλά να ζεις για ένα σύνθημα αγάπης σε κάποιο τοίχο, θέλει κότσια!
Θέλει δύναμη για να ξεχάσεις ποιος είσαι, τι κάνεις, πως σε βλέπει η κοινωνία. Θέλει  ισχυρή θέληση να νιώσεις ότι είσαι ένας σαν όλους τους άλλους και ζητάς κάτι το τόσο απλό, το τόσο σημαντικό.
Ο θησαυρός που ψάχνεις βρίσκεται ακριβώς μπροστά σου, στέκεται, σε κοιτάει στα μάτια. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι ν αφεθείς. Όλες οι αισθήσεις σου να γίνουν μία φωνή, μία όραση και μία αφή που όμοιά της δεν ξαναβρήκε ο δικός σου κόσμος και βυθός.
Απαραίτητη προυπόθεση είναι να φτάσεις στο σημείο μηδέν.
Αρκεί να αδειάσεις τον εσωτερικό σου κόσμο από πιστεύω, διδαγμένες αντιλήψεις και φωνές παράλληλων προσώπων.
Μόνο αν αδειάσεις το μέσα σου, το περιεχόμενό σου και ψάξεις πιο βαθειά στην ύπαρξή σου, τότε θα καταλάβεις τι έχεις να δώσεις και ποιος είσαι  στην πραγματικότητα.
Όταν το σημείο μηδέν, αγγίξει την ψυχή σου. Όλα τ άλλα σημεία ,είναι περαστικά και ανούσια, τουλάχιστον ως προς την ευτυχία.
Να θυμάσαι ότι : “O δρόμος προς την ευτυχία είναι γεμάτος δελαστικές θέσεις parking…”
O χάρτης όμως προς το σημείο μηδέν, απαιτεί μονάχα αυτό: Να αναζητήσεις το νέο και μυστικό σημείο επαφής προς  την καρδιά του άλλου. Όταν ο χτύπος θα ακούγεται σαν μουσική.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Κατάκτηση Κυπέλλου από την ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου

Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς εκφράζει τη μεγάλη χαρά και τα θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου (ΕΝΑ), στις παίκτριες,

Ανδρέας Κουσιάππας συνέντευξη στο SkalaTimes με αφορμή το Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης : “Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι υπάρχει ομάδα υδατοσφαίρισης στη Λάρνακα και ότι έχει τόσες διακρίσεις”

Ο Ανδρέας Κουσιάππας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας και έφορος υδατοσφαίρισης, ο οποίος εκπροσωπεί τον Όμιλο στα διοικητικά θέματα της ομάδας υδατοσφαίρισης,

error: Content is protected !!