Single and the City “Προβληματικοί οι άντρες ή εγώ;”

Γράφει η Άρτεμις Καζά
Εmail: artemiss1983@hotmail.com

“Οι άντρες δεν υπάρχουν πια, τους πάτησε το τρένο”… λέει ένα παλιό γνωστό άσμα, κάτι που έχουν υιοθετήσει εμπειρικά και οι περισσότερες γυναίκες της Κύπρου.

Αυξήθηκαν οι θερμοκρασίες, η οικονομική κρίση μας πήρε και μας σήκωσε…ότι είχαμε και δεν είχαμε, το Κυπριακό δεν λύνεται,  οι Πολιτικοί του νησιού μας “προσπαθούν” για ένα καλύτερο αύριο και η ζωή συνεχίζεται…

Το θέμα είναι πως συνεχίζεται ; αφού ακόμα και οι σχέσεις μεταξύ των δύο φύλων είναι ανύπαρκτες…με τους άντρες να τραβάνε το τελευταίο κομμάτι του jenga και τελικά -αν όχι να ισοπεδώνουν -τουλάχιστον να βάζουν σε κίνδυνο και σκέψεις τον εγκέφαλο του ωραίου φύλου.

Αφορμή όλων αυτών είναι ότι αισίως σε λίγους μήνες κλείνω τα 30 και αν  και έχω γνωρίσει απίστευτα παιδιά και θα μπορούσα να έχω μια “κανονική” σχέση μαζί τους, εγώ είμαι single κατ’επιλογή. Όχι ότι δεν μου αρέσει να είμαι σε σχέση, αφού γενικώς είμαι σχεσάκιας αλλά δεν βρίσκεται πουθενά ο πρίγκιπας που έχω σχηματίσει στο κεφάλι μου.

Και μάλιστα όχι μόνο δεν υπάρχει ο Πρίγκιπας αλλά όπως φαίνεται ούτε ένας απλός χωρίς ψυχολογικά άντρας, που να ξέρει τι θέλει σε όλους τους τομείς και φυσικά  να μπορεί να το διεκδικήσει αλλά και να το κρατήσει.

“Μα δεν ζητάω πολλά”, είναι μια ατάκα που λέμε όλες μας κατά καιρούς δικαιολογώντας την λίστα με όσα “απαιτείται” να έχει ο ιδεατός μας σύντροφος.  Μιλώντας με αρκετές γυναίκες της ηλικίας μου, η λίστα με τα θέλω είναι κάπως έτσι.

“1. Θέλω να είναι όμορφος, 2. έξυπνος, 3. Να τον θαυμάζω, 4. να έχει να φάει , 5.  να ξέρει να βάλει μια λάμπα αν χρειαστεί αλλά 6. να ψήσει και ένα πιάτο μακαρόνια, 7. να μην έχει πρόβλημα να πλύνει ένα πιάτο, 8. να είναι ειλικρινής, 9. Να  μην φοβάται να μείνει με μια γυναίκα έστω για το διάστημα της συγκεκριμένης σχέσης, 10. Να ξέρει να δείχνει το τι νιώθει και τι θέλει, 11. Να μπορεί να επικοινωνήσει με τους ανθρώπους και εμάς γενικότερα, 12. Να έχει κατανόηση, 13. Να είναι τρυφερός, 14. Ρομαντικός, 15. Να μην είναι μαμάκιας, 16. Να μην είναι εγωιστής, 17. Να ξέρει να σέβεται, 18. Να μπορεί να εκτιμήσει, 19. Να είναι σε θέση να αφιερώσει χρόνο και τέλος των“must” 20. Όπως μας είπε μια φίλη, να είναι καθαρός”.

Και η ιστορία ξεκινά κάπως έτσι…
Υπάρχει φλερτ, κόλλημα, ενδιαφέρον, λόγια, στιγμές και τελικά εκεί που νομίζεις ότι όλα καλά και η ιστορία ξεκινά και αρχίζεις να σκέφτεσαι ένα συγκεκριμένο άτομο και ερωτικά ….τελικά δεν απαντάει τηλέφωνα, έχει επαγγελματικές συναντήσεις με Κινέζους, Αυστραλούς και άλλους διαφόρων εθνικοτήτων, ή ακόμα σου λέει και ξεκάθαρα ότι αποφάσισε να πάει σε μια πρώην, να μείνει με μια νυν που δεν ήξερες ότι υπάρχει, να αλλάξει χώρα γιατί δύσκολα βρίσκεις δουλειά στο νησί και γενικώς  την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια, νομίζοντας ότι έχαψες την οποιαδήποτε “λογική” για αυτούς δικαιολογία.Και εσύ; Εσύ απλά… αναρωτιέσαι τι έγινε λάθος… προσπαθώντας να ανασυγκροτήσεις όσο εγωισμό σου έμεινε, πιστεύοντας πολύ πιθανόν, ότι “για άλλη μια φορά έκανα λάθος επιλογή και ανύψωσα τον εγωισμό ενός βλάκα που δεν ήξερε απλά τι ήθελε”.

“Μα γιατί νομίζουν ότι είμαστε χαζές;”
“Έχει μήνες μιλάω με κάποιον αλλά μόνο συγκεκριμένες ώρες, λες να είναι παντρεμένος ή σε σχέση; και αν ναι γιατί δεν μου το λέει; κοιμόμαστε μαζί αρκετά συχνά και με γνώρισε σε αρκετούς του φίλους.  πως θα το καταλάβω; Μα νομίζει ότι είμαστε χαζές;” Μια ερώτηση που τον τελευταίο καιρό μου την έχουν κάνει αρκετές φίλες.  Τελικά ο τύπος ειναι γυναικάς ή απλά πολύ προγραμματισμένος;

“Βγήκα με κάποιον 3,4 φορές που δεν μου άρεσε ιδιαίτερα αλλά αποφάσισα να δώσω ευκαιρίες… πέρναγε τέλεια μαζί μου, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, προγραμμάτιζε να κάνουμε πράγματα μέρες μετά… και τελικά όχι μόνο ποτέ δεν κάναμε αυτά που είπε, αλλά μια μέρα ξαφνικά εκεί που κανονίζαμε για το βράδυ,  μου είπε ότι θα φύγει από την Κύπρο την επόμενη μέρα, γιατί βρήκε δουλειά στο εξωτερικό.Καλά γιατί μου έλεγε λόγια τότε και δεν με έκοβε εξαρχής;Αν ήταν ξεκάθαρος δεν θα ξανά έδινα σημείο ζωής”.  Μάλλον είναι σκληρά εργαζόμενος με προτεραιότητα την δουλειά του…σκέφτεσαι ε;

“Μήνες μου κόλαγε κάποιος. Τελικά, βγήκαμε, ενθουσιάστηκε όπως είπε, ήθελε σχέση, κάτι που δεν είχε με την πρώην του, αφού η ίδια ήθελε μόνο σεξ, και όλα κύλαγαν τέλεια για κάποιες μέρες.   Μεχρι που….” ξέρεις η πρώην τελικά με αγαπάει μωρέ και θέλει σοβαρή κατάσταση να με έχει αποκλειστικά, άρα άστο μιλάμε»… ”
Και δεν μιλάτε ποτέ ξανά. Αυτός μάλλον , σκέφτεσαι … πως σε ήθελε αλλά  με την πρώην είχε άλλου είδους πολύμηνη σχέση…

Δικαιολογίες πολλές … ο λόγος όμως ποιός είναι; Μήπως πίσω από τις χαζές πολλές φορές ατάκες των αρσενικών, κρύβεται μια λάθος κίνηση μας;

“Οι άντρες μετά τα 30 είναι προβληματικοί. Γιατί είτε είναι σε σχέση και απλά θέλουν να παίζουν με όλες είτε δεν είναι έτοιμοι για οτιδήποτε “σοβαρό” που απαιτεί χρόνο, διάθεση αλλά και αποκλειστικότητα”  είναι η άποψη μιας λίγο μεγαλύτερης γυναίκας, που με συμβούλεψε κάποτε την κλασική συμβουλή … “ή μικρή μικρή παντρέψου ή τελικά καλογερέψου»… εννοώντας ότι αν δεν βρω νωρίς μετά αυτοί που θα έχουν μείνει δεν θα μου κάνουν.

Οι άντρες τι λένε για όλα αυτά;
Ρωτώντας εντελώς τυχαία έξι άντρες ενδεικτικά  των δεκαετιών 20, 30,40 χρονών, οι απαντήσεις που πήρα είναι οι ακόλουθες.

Δεκαετία των 20
“Γυναίκες υπάρχουν πολλές και σίγουρα όπως ψάχνετε εσείς ψάχνουμε και εμείς. Απλά εμείς δεν βλέπουμε μια κοπέλα και να την φανταστούμε πως θα είναι στα σκαλιά της εκκλησίας και σαν μάνα των παιδιών μας. Θέλουμε χαλαρότητα και απλά να περνάμε καλά και όπου πάει. Αν αρχίσει η άλλη να κολλά και να πρίζει με καθημερινά μηνύματα εγώ τουλάχιστον φεύγω γιατί νιώθω άγχος. Αφήστε λίγο τα πράγματα να εξελιχτούν και θα έρθουν και τα καθημερινά μηνυματα μας αν αποφασίσουμε ότι ειστε η μια και μοναδική”.
Ο συγκεκριμένος νεαρός παρόλα αυτά σχολιάζοντας τις προαναφερόμενες περιπτώσεις, είπε ότι πίσω από όλα αυτά μάλλον κάτι κρύβεται που δεν έχουμε καταλάβει, γιατί είναι αδύνατον κάποιος να περναει πραγματικά καλά, αλλά τελικά να φεύγει.

Δεκαετία των 30
“Μπορεί να κολλήσω σε κάποια και να θέλω να βγω μαζί της. Να βγούμε, να περνάω καλά αλλά να μην θέλω να την δω κάθε μέρα και ούτε να θέλω να δω μήνυμα της κάθε μέρα. Μου έτυχε στο συγκεκριμένο στάδιο να βγαίνω με 2,3 και να θέλω χρόνο να αποφασίσω ποιά προτιμώ. Σίγουρα αν κάποια μου στέλνει εκατό μηνύματα θα πάρω πίσω όσα της είπα και θα βγει από τις 3 εκλεκτές”  είπε ένας 34 χρονών προσθέτοντας ότι “όχι το ότι είμαι 30 χρονών δεν σημαίνει ότι πρέπει να παντρευτώ και θέλω να κάνω οικογένεια γιατί οι πλείστες που με πλησιάζουν αναρωτιούνται γιατί δεν θέλω αφού έφτασε η ηλικία μου”.

Δεκαετία των 40
“Εγώ δεν είμαι έτσι. Ποτέ δεν ήμουνα. Οι άντρες του σήμερα μάλλον δεν ξέρουν τι θέλουν. Πάντα είμαι ξεκάθαρος και αν πω σε κάποια ότι θέλω να την δω σημαίνει θέλω να την δω. Σημαντικό όμως είναι να λέω κάτι και όντως και εσείς να καταλαβαίνετε τι εννοώ. Γιατί αν ρωτήσω, “θα σε δω μέσα σε αυτές τις μέρες;” Δεν σημαίνει ότι αύριο περιμένω τηλεφώνημα για να βρεθούμε. Εννοείται πως βαρέθηκα τις περιπέτειες αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα παντρευτώ την όποια και όποια και ότι μέχρι να βρω αυτή που θέλω δεν θα ασχολούμαι με πολλές”.

 

 

 

 

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!