Ioanna’s Cooking Corner “Μπισκότα γεμιστά με ξηρούς καρπούς ή σταγόνες σοκολάτας”

Γράφει (δημιουργεί και μαγειρεύει) η Ιωάννα Πασιουρτίδου
ioanna.1988@hotmail.com

 
Υλικά:
1 πακέτο βούτυρο ανάλατο
2 κουταλιές βούτυρο spry
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3 αυγά
1 1/2 ποτήρι corn flower
3 κουταλάκια baking powder
1 φακελάκι βανίλια
4 ποτήρια αλεύρι φαρίνα
1 κουτί χαλεπιανά ή αμύγδαλα ή σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση:
Κτυπάμε στο μίξερ, πολύ καλά, τον ανάλατο βούτυρο, το βούτυρο spry, τη ζάχαρη, τα αυγά, το corn flower, τη βανίλια και τέλος το αλεύρι με το baking powder. Ακολούθως, προσθέτουμε τα χαλεπιανά ή τις αμυγδαλόκουνες ή τις σταγόνες σοκολάτας και ζυμώνουμε. Αφού το ζυμώσουμε, πλάθουμε τη ζύμη μας σε 3 κυλίνδρους, τους τυλίγουμε με αντικολλητικό χαρτί και ακολούθως με αλουμινόχαρτο. Αν θέλουμε να ψήσουμε τα μπισκότα μας την ίδια μέρα, τοποθετούμε τους κυλίνδρους για 10 λεπτά στην κατάψηξη, τους βγάζουμε και κόβουμε σε φέτες ίσες με 1 δάκτυλο, περίπου. Τις τοποθετούμε στο ταψί μας, το οποίο έχουμε ντύσει με αντικολλιτικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς για 20-30 λεπτά. Αν τώρα δεν θέλουμε να τα ψήσουμε την ίδια μέρα, μπορούμε να τα αφήσουμε στην κατάψηξη για όσο θέλουμε και να τα βγάλουμε 2-3 ώρες πριν τα ψήσουμε.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!