Ξεφλουδισμένες Λέξεις “Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού; Ποιου παιδιού;”

Syrian children suffer from losing their relatives, homes and chances of a proper education because of the foreign-charged war in their country.
Syrian children suffer from losing their relatives, homes and chances of a proper education because of the foreign-charged war in their country.

Γράφει η Γιώτα Δημητρίου

Διαβάζω διάφορα στο διαδίκτυο για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού, σήμερα πρώτη Ιουνίου. Για «τις προκλήσεις των ναρκωτικών, τα χτυπήματα της οικονομικής κρίσης που έχουν πλήξει και τα παιδιά της Κύπρου, τον κοινωνικό αποκλεισμό, τη βία» και διάφορα άλλα.
Τα περισσότερα όμως παιδιά της Κύπρου έχουν μία στέγη και ένα πιάτο φαγητό και δεν  απειλούνται καθημερινά από τον θάνατο του πολέμου.
Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού είναι ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ και σαν μια τέτοια οφείλουμε να την «γιορτάζουμε».
Στην  παγκόσμια λοιπόν σκακιέρα βλέπουμε εκατομμύρια παιδιά των οποίων τα δικαιώματα καταπατούνται καθημερινά.  Παιδιά τα οποία  πέφτουν θύματα ιμπεριαλιστικών πολέμων, παιδιά τα οποία πέφτουν θύματα του συστήματος και πεθαίνουν από ασιτία, παιδιά θύματα παιδεραστίας, παιδιά θύματα ρατσισμού και η λίστα είναι ατέλειωτη και οι αριθμοί των στατιστικών αποδεικνύουν τραγικά το μέγεθος των θηριωδιών που διαπράττονται καθημερινά κατά των ΠΑΙΔΙΩΝ.
Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού σήμερα και μια «βόλτα» από τις ειδήσεις του διαδικτυού μας δείχνει ότι τα παιδιά στον πλανήτη γη,  σήμερα, ΔΕΝ έχουν παντού δικαιώματα.
Καταφέραμε να απολαμβάνουμε θαύματα στην τεχνολογία, αλλά δεν καταφέραμε να κάνουμε τα αυτονόητα για τα παιδιά αυτού του πλανήτη.
Παγκόσμια Ημέρα παιδιού; Ποιου παιδιού; Του πολέμου; Της παιδεραστίας; Της αγοραπωλησίας; Του ρατσισμού; Της ασιτίας; Ποιου παιδιού; «Κάθε χρόνο 500.000 παιδιά τυφλώνονται λόγω έλλειψης βιταμίνης Α, ενώ 2,5 εκατ. παιδιά πεθαίνουν από ασιτία, την κατάσταση δηλαδή που το σώμα αρχίζει να τρώει τον εαυτό του» λένε ανάμεσα σε άλλα οι θλιβερές και σοκαριστικές ειδήσεις και στατιστικές.
Και εμείς; Τι έχουμε κάνει εμείς για να αλλάξει έστω προς το ελάχιστο η κατάσταση; Βγάζουμε ανακοινώσεις, άρθρα και ωραία ποστ στο facebook για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού;
kids3
Πιο κάτω «ειδήσεις» από το διαδίκτυο που αφορούν ΠΑΙΔΙΑ.

 ΠΟΛΕΜΟΣ;
“Ο αμερικανός λοχίας Ρόμπερτ Μπέιλς, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία 16 αφγανών χωρικών τον Μάρτιο του 2012, θα δηλώσει ένοχος για να αποφύγει τη θανατική ποινή, βάσει συμφωνίας με τους στρατιωτικούς εισαγγελείς, όπως δήλωσαν οι συνήγοροί του. Ο Μπέιλς κατηγορείται για 16 ανθρωποκτονίες, έξι απόπειρες δολοφονίας και πέντε επιθέσεις στο νότιο Αφγανιστάν. Τα περισσότερα από τα θύματά του ήταν γυναίκες και παιδιά πολλά εξ αυτών δέχτηκαν σφαίρες στο κεφάλι”.

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ;
«Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της ρατσιστικής επίθεσης σε βάρος ενός 14χρονου αλλοδαπού παιδιού, το οποίο έπεσε πάνω σε ένα «τάγμα εφόδου». Όπως αναφέρει η “Εφημερίδα των Συντακτών”, ο μικρός χαρακώθηκε στο πρόσωπο από αγνώστους, όταν στις 17.30 το απόγευμα της Δευτέρας του Πάσχα, κατέβηκε στο σταθμό της Πλατείας Αττικής. Κάποια στιγμή κατάλαβε ότι κάποιοι τον ακολουθούσαν και ξαφνικά ένιωσε κάποιον να τον χτυπά στον ώμο.Τον ρώτησαν στα ελληνικά από που είναι και του ζήτησαν τα χαρτιά του. Όταν εκείνος είπε «Αφγανιστάν», ο ένας τον κλώτσησε και έπεσε κάτω. Έσπασαν ένα μπουκάλι μπύρας και τον χαράκωσαν στο πρόσωπο! Ο μικρός έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος και λίγο αργότερα ένας περαστικός τον πήρε και τον πήγε στο νοσοκομείο. Εκεί τού έκαναν 30 ράμματα, του έγραψαν φάρμακα και τον άφησαν να φύγει. Ευτυχώς ο μικρός είχε ακούσει ωστόσο από ένα συμπατριώτη του για τους «Γιατρούς του Κόσμου» και δύο ημέρες μετά απευθύνθηκε εκεί όπου τον βοήθησαν και επικοινώνησαν με την εισαγγελία για τα ασυνόδευτα. Ο μικρός είχε έρθει στην Ελλάδα με τη μητέρα του και ονειρευόταν να πάνε μαζί στην Ελβετία να συναντήσουν τον αδερφό του. Ο μόνος τρόπος ήταν να το καταφέρει, ήταν να βρει επί πληρωμή, μια λαθραία θέση σε αεροπλάνο»
kids4
ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ;
«Κατηγορίες για τον βιασμό και πράξεις παιδεραστίας με θύματα περίπου είκοσι παιδιά απαγγέλθηκαν σε έναν 50χρονο Γάλλο από δικαστήριο του Ουαγκαντούγκου, ανακοίνωσε σήμερα δικαστική πηγή της Μπουρκίνα Φάσο.Στον Γάλλο, ο οποίος παρουσιάστηκε χθες στον εισαγγελέα του Πρωτοδικείου της πρωτεύουσας, απαγγέλθηκαν κατηγορίες «για επιβαρυντική περίπτωση βιασμού, σεξουαλικό έγκλημα σε βάρος ανηλίκου και παιδεραστία» και μπορεί να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 10 ως 20 ετών.»

ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΑ;
Μια τυφλή μητέρα στην Κίνα παραδέχθηκε ότι έχει πουλήσει τα τέσσερα νεογέννητα παιδιά της για να… συντηρήσει την οικογένειά της, καθώς ο σύζυγός της δεν είχε μόνιμη δουλειά. Η Du Xiurong που μένει στο χωριό Shibei στην περιοχή Mianyang που βρίσκεται στην επαρχία Sichuan από τα παιδιά που έχει φέρει στον κόσμο έχει κρατήσει μόνο τον πρώτο της γιο και τη μεγαλύτερη κόρη της.«Δεν είχα άλλη επιλογή. Αν δεν ήμουν τυφλή δε θα το έκανα αυτό. Δεν τα πουλάω, τα δίνω για υιοθεσία και χρεώνω μόνο τα έξοδα της εγκυμοσύνης. Αγαπάω τα παιδιά. Αν ήμουν ικανή θα τα μεγάλωνα, αλλά αλήθεια δε μπορώ να τα συντηρήσω. Τους βρίσκω καλές οικογένειες για υιοθεσία» είπε η ίδια και συνέχισε: «Τα έχω δώσει σε οικογένειες που δεν μπορούν να αποκτήσουν τα δικά τους παιδιά. Θέλουν παιδιά κι εγώ τους βοηθάω. Οι πλούσιοι ξοδεύουν λεφτά για τους γάμους των κοριτσιών τους, όσοι ανήκουν στη μεσαία τάξη μαζεύουν λεφτά για το γάμο των κοριτσιών τους και οι φτωχοί πωλούν τους γιους και τις κόρες τους».
kids2

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ακόμη μια βιβλιοπαρουσίαση για παιδιά στη Κοινοτική Βιβλίοθήκη Ορόκλινης με τη συγγραφέα Αικατερίνη Ζένιου

Αυτό το Σάββατο, η Παιδική Λέσχη Φιλαναγνωσίας της Βιβλιοθήκης του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης, φιλοξενεί την συγγραφέα Αικατερίνη Ζένιου, και μας παρουσιάζει διαδραστικά το παραμύθι “ΖΗΤΕΙΤΑΙ

error: Content is protected !!