My View «To πιο επίκαιρο best seller, το Ευαγγέλιο»

Γράφει ο David Fowles
david@skalatimes.com

Στο κεφάλαιο 12 της αποκάλυψης λέει ότι ο σατανάς θα έχει ξεγελάσει ολόκληρο τον κόσμο. Λέει ότι τον πέταξαν έξω απο τον ουρανό. Είναι πλέον περιορισμένος στην γη και ξέρει ότι έχει περιορισμένο χρόνο να δράσει. Αν το συγκρίνουμε αυτό με το τι συμβαίνει σήμερα, θα δούμε ότι είναι αρκετά ακριβής η προφητεία του Ιωάννη. Η πίστη έχει φύγει γενικά, μακριά απο τον κόσμο. Πλέον ότι μας συμφέρει είναι και η πίστη μας.
Και αμαν μας συμφέρει, αλλάζουμε και πίστη. Πολλοί έχουν γίνει άθεοι λέγοντας «κανεί να μας περιπέζουν και να μας ελέγχουν». Άλλοι λένε ότι πιστεύουν στον Χριστό, αλλά ο Χριστός ποιός είναι;
Ο Λόγος και ο Λόγος είναι το Ευαγγέλιο! Και πως γίνετε να πιστεύεις στον Χριστό και να μην πιστεύεις ΤΟΝ Χριστό. Έχεις ποτέ διαβάσει τον Χριστό; Άνοιξατε ποτέ το Ευαγγέλιο και να διαβάσετε τι λέει αυτό το «best seller»; Και εννοώ ΟΛΟ το ευαγγέλιο. Και την Παλαιά διαθήκη. Επειδή αν σας έπεισε κανείς ότι η Παλαιά διαθήκη έχει καταργηθεί ή ότι ισχύει μόνο για τους Εβραίους, απλά σας κοροϊδεύει.  Πολλά αποσπάσματα απο την Καινή διαθήκη είναι κομμάτια απο την Παλαιά διαθήκη. Σε πολλά σημεία της αναφέρεται για «το Τέλος». Πολλές φορές όταν ήταν στην γη ο Χριστός και μιλούσε, αναφερόταν στην Παλαιά διαθήκη και τηρούσε όλες τις γιορτές του Θεού (όχι αυτές που έχουμε σήμερα και που οι περισσότερες δεν αναφέρονται στο Ευαγγέλιο). Τηρούσε επίσης παραδειγματικά και τις δέκα εντολές. Ουδέποτε τις κατάργησε και αντιθέτως είπε ότι δεν ήρθε για να αλλάξει ούτε μιαν λέξη από τον νόμο των δέκα εντολών. Επίσης χωρίς την Παλαιά διαθήκη οι γνώσεις μας είναι ελλειπείς, χαμένοι θα προσπαθούμε να καταλάβουμε… από την γένηση του ανθρώπου, την πλημμύρα του Νόε, την γέννηση του Χριστού, και πολλά άλλα, όλα είναι στην Παλαιά διαθήκη.
Άν πιστεύουμε στον Χριστό τότε θα πρέπει να πιστεύουμε και αυτά που λέει. Και αφού είναι ο μόνος δρόμος για εμάς να σωθούμε τότε πρέπει να τον ακούμε και να ασχολούμαστε συχνά με αυτό. Πολύ πιο συχνα από ότι ασχολούμαστε ας πούμε με α λεφτά ή με το κορμί μας  ή με το τι θα φάμε. Είναι καθήκον μας! Αλλά όπως είπε και ο Bob Marley: ”we must fulfil the book”  («πρέπει να ολοκληρωθεί η προφητεία του βιβλίου»).  Ποιού Βιβλίου; Τον ακούμε και τον συνδιάζουμε με «τις ψηλές», τα ναρκωτικά και τα μαλλιά του. Αλλά αυτός ο κύριος έψαχνε… και ο Θεός του απαντούσε. Και το βλέπουμε μέσα στα λόγια του. Που όπως και η Παλαιά διαθήκη είναι πιο επίκαιρη σήμερα, παρά τον καιρό που γράφτηκε.Το Ευαγγέλιο και η πίστη είναι μαγικά πράγματα!  Έχουν δύναμη! Το Ευαγγέλιο για να το καταλάβεις πρέπει να προσευχηθείς για φώτιση για να αρχίσεις να το αντιλαμβάνεσαι. Και τότε θα σε γεμίσει με μαγία. Στην αρχή μπορεί να σε ταπεινώσει. Όταν αντιληφθεί κάποιος το πόσο αμαρταίνουμε καθημερινά! Και συνήθως είναι εκεί που αρχίζεις να νοιώθεις τον Θεό. Όταν είσαι στον πάτο.
Έρχονται δύσκολες εποχές και οι προφητείες πραγματοποιούνται σχεδόν καθημερινά. Είναι εύκολο να πιστέψεις όσο το τέλος πλησιάζει. Τα βλέπεις πρώτα γραμμένα με φώτιση και μετά μέσα στις εφημερίδες. Είναι τόσο εμφανές πλέον που δεν μπορούμε να το αγνοούμε. Και αν συνεχίσουμε τις συνήθειες μας και το αγνοούμε θα γίνετε ακόμα πιο εμφανές.
Οι παλιές μας συνήθειες πρέπει να ξεχαστούν και να αφιερώθούμε με το πνεύμα μας στον Θεό. Το πνεύμα αυτού του κόσμου και ο βασιλιάς του είναι ο σατανάς (2 Κορινθίων 4:4) . Και έχουμε επιλογή: Είτε να μείνουμε μαζί του σατανά ή να αναστηθούμε μαζί με τον Χριστό.
Αυτή η ζωή είναι πολύ μικρή σε σύγκριση με αυτό που μας υπόσχεται ο Δημιουργός μας! Και την ίδια ώρα που θα αφεθούμε στα χέρια του δημιουργού μας, θα έχουμε βρεί και αυτήν την ζωή!

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Κατάκτηση Κυπέλλου από την ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου

Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς εκφράζει τη μεγάλη χαρά και τα θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου (ΕΝΑ), στις παίκτριες,

Ανδρέας Κουσιάππας συνέντευξη στο SkalaTimes με αφορμή το Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης : “Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι υπάρχει ομάδα υδατοσφαίρισης στη Λάρνακα και ότι έχει τόσες διακρίσεις”

Ο Ανδρέας Κουσιάππας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας και έφορος υδατοσφαίρισης, ο οποίος εκπροσωπεί τον Όμιλο στα διοικητικά θέματα της ομάδας υδατοσφαίρισης,

error: Content is protected !!