Σκέφτομαι Τέχνη “Παρουσιάσεις Καλλιτεχνών 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Performance Art Κύπρου – SUKA OFF”

Γράφει η Γιώτα Δημητρίου
(
Η Γιώτα είναι απόφοιτος θεατρικών σπουδών και σήμερα βρίσκεται στο δεύτερος έτος του διδακτορικού της στο Πανεπιστήμιο του Bristol. Το PhD της ονομάζεται: An Exhibition of Hidden Stories – The Lives of Others – Research into methods of staging an oral history archive)

Όπως και τις προηγούμενες βδομάδες, έτσι και σήμερα σας παρουσιάζουμε τους καλλιτέχνες του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Performance Art Κύπρου / 1st Cyprus International Performance Art Festival το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 7, 8 και 9 Ιουνίου 2013 στη Λευκωσία, με performances στη Μεσαιωνική Αίθουσα Καστελιώτισσα και στο Οίκημα Εικαστικών Καλλιτεχνών, και βιντεοπροβολές, παρουσιάσεις και διαλέξεις στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Οι SUKA OFF είναι μια κολλεκτίβα καλλιτεχνών από την Πολωνία, όπου και εργάζονται. Δουλεύουν μαζί από το 1995. Τα μέλη της ομάδας SUKA OFF είναι o Piotr Wegrzynski (ιδρυτής, εικαστικός, περφόρμερ) και Sylvia Lajbig (κλασική φιλόλογος, performer). Έχουν δημιουργήσει έργα στα πλαίσια του εικαστικού θεάτρου, του performance art, club action, της εικαστικής εγκαταστάσης, της φωτογραφία, του video art και της οπτικής μουσικής. Τα έργα των SUKA OFF έχουν παρουσιαστεί σε θέατρα, γκαλερί, κλαμπ και φεστιβάλ στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και στον Καναδά, την Αργεντινή, τη Βραζιλία, τη Χιλή και την Ιαπωνία.

Στο 1ο CYPRUS INTERNATIONAL PERFORMANCE ART FESTIVAL, οι SUKA OFF θα παρουσιάσουν το live performance έργο “RED DRAGON” στη Μεσαιωνική Αίθουσα Καστελιώτισσα, και το video performance “BLACK DRAGON” που θα προβληθεί στο πρόγραμμα προβολών του φεστιβάλ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, στη Λευκωσία.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο των SUKA OFF, παρακαλώ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους: www.sukaoff.com

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το 1ο CYPRUS INTERNATIONAL PERFORMANCE ART FESTIVAL επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα: www.cipafestival.com καθώς και την σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/cipafestival και στο twitter:  https://twitter.com/cipafestival

Στοιχεία Φωτογραφιών:

  1. SUKA OFF, “RED DRAGON”, Ιταλία 2010, φωτογραφία: Paolo Tozzi
  2. SUKA OFF, “tranSfera”, performance για την κάμερα σε συνεργασία με τον Manuel Vason, Λονδίνο 2010

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Κατάκτηση Κυπέλλου από την ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου

Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς εκφράζει τη μεγάλη χαρά και τα θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου (ΕΝΑ), στις παίκτριες,

Ανδρέας Κουσιάππας συνέντευξη στο SkalaTimes με αφορμή το Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης : “Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι υπάρχει ομάδα υδατοσφαίρισης στη Λάρνακα και ότι έχει τόσες διακρίσεις”

Ο Ανδρέας Κουσιάππας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας και έφορος υδατοσφαίρισης, ο οποίος εκπροσωπεί τον Όμιλο στα διοικητικά θέματα της ομάδας υδατοσφαίρισης,

error: Content is protected !!