Single & the City “Θα σου τηλεφωνήσω….”

Γράφει η Μαλβίνα Ιωάννου

“Όταν σας λέει “θα σου τηλεφωνήσω” είναι καλό σημάδι, σωστά; Έτσι νομίζετε…Κάπου εδώ φτάνουμε στο σημείο όπου αντιμετωπίζουμε το πιο δύσκολο και πιο μπερδεμένο θέμα. Φτάνουμε στον άντρα που μπορεί να φέρει τις γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Κυρίες μου, μιλάμε για τον τύπο που λέει ότι θα τηλεφωνήσει και δεν το κάνει ποτέ. Όσο κι αν κοιτάτε με ώρες το τηλέφωνο, τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει. Όσα βουντού κι αν κάνετε, δεν θα καταφέρετε τίποτε. Κι έτσι ξεκινάτε τις εξηγήσεις……..Το “θα σου τηλεφωνήσω” έχει γίνει παγκόσμιο κλισέ. Είναι από τις πιο γνωστές ατάκες μαζί με την φράση “Δεν φταις εσύ, εγώ φταίω” (η οποία μεταφράζεται “δεν φταίω εγώ, εσύ φταις”) και την φράση “χρειάζομαι λίγο χρόνο” (το οποίο μεταφράζεται ως “εξαφανίσου, γιατί αηδιάζω και μόνο που σε βλέπω”).  Στην πραγματικότητα η φράση “θα σου τηλεφωνήσω” μπορεί να αφήνει μια διάχυτη νότα αισιοδοξίας, αλλά μπορεί να είναι κι ένα φιλί με το θάνατο…..”

Το πιο πάνω είναι κομμάτι από το καταπληκτικό βιβλίο  “Το λυσάρι για τον άντρα” (“The Man Manual”) της διάσημης Κύπριας ψυχολόγου Dr Linda Papadopoulos η οποία ζει και διαπρέπει στο Λονδίνο.

Αλήθεια, γιατί μια γυναίκα να θέλει να αναλύει (με τις κολλητές της) και να ασχολείται με έναν άντρα ο οποίος δεν μπορεί καν να φανεί ειλικρινής στην πιο απλή πρόταση “θα σου τηλεφωνήσω”; Γιατί ένα κορίτσι να ποθεί ένα αγόρι το οποίο καταφέρνει να την γεμίζει αμφιβολίες (“γιατί το είπε αφού δεν είχε σκοπό να το κάνει;”).
Οι άντρες και η ειλικρίνεια τσακώνονται όταν μπαίνει στη μέση η εύκολη λύση, η οποία πολλές φορές μεταφράζεται σε ένα “θα σου τηλεφωνήσω” και εξαφανίζονται. Εσείς βέβαια προσπαθείτε να βρείτε το γιατί και το πως, ενώ η απάντηση είναι τόσο απλή : Όταν ένας άντρας λέει “θα σου τηλεφωνήσω” και δεν το κάνει, δεν είναι επειδή βρίσκεται στην εντατική, ούτε επειδή τον έχουν απαγάγει εξωγήινοι και όχι δεν είναι επειδή έχασε τον αριθμό σας. Είναι επειδή δεν ενδιαφέρεται να σε έχει μέσα στην ζωή του και προτιμά να εξαφανιστεί με τρόπο, (ελαφρά πηδηματάκια), παρά να καθήσει να σου δίνει εξηγήσεις.
Οπότε αγαπητές φίλες, εκείνο το τηλεφώνημα που δεν σας έκανε ποτέ, ήταν η κόκκινη γραμμή που τράβηξε και μην τον είδατε. Και δεν είναι κακό, ούτε για κλάματα.
Δείτε το θετικά: Σας αδειάζει την γωνιά και σας δίνει την ευκαιρία να βρείτε εκείνον που όταν θα λέει “θα σου τηλεφωνήσω” θα μετρά τα λεπτά που θα σας πάρει τηλέφωνο. Και θα σας κάνει να νιώθετε ωραία και όχι συγχυσμένη.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Κατάκτηση Κυπέλλου από την ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου

Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς εκφράζει τη μεγάλη χαρά και τα θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα γυναικείας χειροσφαίρισης της Ένωσης Νεολαίας Αθηένου (ΕΝΑ), στις παίκτριες,

Ανδρέας Κουσιάππας συνέντευξη στο SkalaTimes με αφορμή το Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης : “Πολύς κόσμος δεν γνωρίζει ότι υπάρχει ομάδα υδατοσφαίρισης στη Λάρνακα και ότι έχει τόσες διακρίσεις”

Ο Ανδρέας Κουσιάππας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας και έφορος υδατοσφαίρισης, ο οποίος εκπροσωπεί τον Όμιλο στα διοικητικά θέματα της ομάδας υδατοσφαίρισης,

error: Content is protected !!