Ioanna’s Cooking Corner “Cheese Brownies”

Γράφει (και μαγειρεύει/δημιουργεί) η Ιωάννα Πασιουρτίδου

 

Υλικά:
300 γρ. κουβερτούρα
360 γρ. βούτυρο ανάλατο
300 γρ. ζάχαρη ( 1 γεμάτο ποτήρι)
180 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής ( 1 ποτήρι )
6 αυγά

Για το μείγμα τυριού:
2 κουτιά τυρί κρέμα ( philadelfia)
2 αυγά
2 φακελάκια βανίλια
1/2 ποτήρι ζάχαρη

Εκτέλεση:
Xτυπάμε με το μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν ένα απαλό, άσπρο μίγμα. Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο τα προσθέτουμε στο μίγμα μας και ανακατεύουμε. Ακολούθως, προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι μας και ξαναανακατεύουμε μέχρι να ενωθού καλά τα υλικά μας. Βουτυρώνουμε το pyrex μας και τοποθετούμε μέσα το μίγμα σοκολάτας που έχουμε φτιάξει. Σε μια άλλη κούπα κτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα, τα αυγά, τις βανίλιες και τη ζάχαρη. Τέλος απλώνουμε αυτό το μίγμα πάνω από το σοκολατένιο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς, για 25-30 λεπτά. Δεν πρέπει να είναι βαρυψημένα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και μετά κόβουμε σε τετραγωνάκια.

TIP: Για να κόβονται πιο εύκολα, μπορούμε αφού κρυώσουν καλά να τα  τοποθετήσουμε  για 1-2 ώρες στο ψυγείο και μετά να τα κόψουμε.

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!