Σκέφτομαι Τέχνη “Bristol η Πρωτέουσα της Κουλτούρας”

Γράφει η Γιώτα Δημητρίου
(Η Γιώτα είναι απόφοιτος θεατρικών σπουδών και σήμερα βρίσκεται στο δεύτερος έτος του διδακτορικού της στο Πανεπιστήμιο του Bristol. Το PhD της ονομάζεται: An Exhibition of Hidden Stories – The Lives of Others – Research into methods of staging an oral history archive)

Είμαι αρκετά τυχερή που ζω και εργάζομαι στο Bristol  επειδή το δημοτικό συμβούλιο της πόλης έχει επενδύσει  ένα μεγάλο χρηματικό ποσό έτσι ώστε να γίνει η πρωτεύουσα της τέχνης (πιο συγκεκριμένα των εικαστικών και παραστατικών τεχνών) όλης της Ευρώπης. Υπάρχουν τόσα πολλά μέρη κουλτουριάρικα και πολιτιστικά που μπορεί κανείς να επισκεφθεί για να εμπλουτιστεί η πολιτιστική του ταυτότητα και το πιο σημαντικό: να εμπνευστεί.
Η ζωντανή ατμόσφαιρα του Bristol προσελκύει και αιχμαλωτίζει τις αισθήσεις.
Είναι συναρπαστικό το ότι υπάρχει κάτι που συνεχώς συμβαίνει, είσαι κυριολεκτικά πάντα στο πόδι… Jazz στο Old Dukeʼs κάθε Δευτέρα βράδυ, μαθήματα ukulele τις Τρίτες σε ένα κατάστημα μεταχειρισμένων ειδών στην περιοχή του Stokes Croft, χορό τις Τετάρτες στο Hamilton House που είναι  καταφύγιο για τις τέχνες. Κάθε Πέμπτη βράδυ κλασσικά έργα της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ, και σύγχρονου Ευρωπαϊκού κινηματογράφου στο Watershed  το οποίο βρίσκετε στο  λιμάνι. Παρασκευή βράδυ στο Mr. Wolfʼs ή στο Big Chill που παίζουνε Ska, Funk, avant-garde, experimental, drum ʽnʼ base, rock κτλ.  Και Σαβατοκυρίακο στο Arnolfini  για  συμπόσια, φεστιβάλ performance και εκθέσεις. Καθημερινές και Κυριακή συνήθως μου αρέσει να κάθομαι να διαβάζω σε μια τοπική καφετερία το Birdcage, επίσης Σαββάτο βράδυ προτιμώ να πηγαίνω στο Canteen (μπάρ ζωντανής μουσικής) όπου κάθε μέρα της εβδομάδας παίζει διαφορετικό συγκρότημα (από τζαζ σε εβραϊκή λαϊκή μουσική, σεs wing, απο Dub-dredging live reggae σε country, καθώς και  απο blues, funk  και soul σε percussion).
Ενάς άλλο μέρος που μου αρέσει είναι το Start the Bus που είναι πολύ chill out.
Το καλό είναι πως σε πολλούς από τους πιο πάνω χώρους, στο Bristol, μπορεί να βρεί κανείς σχεδόν τα πάντα δωρεάν αφού καλλιτέχνες και οργανισμοί αναζητούν διαρκώς εθελοντές.
Και αν κάποιος θέλει να δει και να ακούσει τέχνη εντελώς δωρεάν, μπορεί να πάει στην υπαίθρια γκαλερί που βρίσκεται στο γνωστό Nelson Street και να θαυμάσει τις τοιχογραφίες απο διάσημους ανα το παγκόσμιο street artists.
Μπορεί επίσης περπατώντας γύρω από Bristol να απολαύσει τους ήχους των μουσικών του δρόμου, οι οποίοι παίζουν Pink Floyd, Radiohead, Clapton, Guns ʽnʼ Roses και οτιδήποτε άλλο μπορείτε να σκεφτείτε.
Ναι το Bristol είναι υπέροχο!
Γιατί να μην είναι και ετσι η ζωή στην Λάρνακα;

Τα λέμε την άλλη εβδομάδα!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Η Ελευθερία του Τύπου στη Κύπρο διανύει την ζωή εν τάφω χωρίς να αναμένεται καμιά ανάσταση, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον

Παγκόσμια Ημέρα για την Ελευθερία του Τύπου Της Γιώτας ΔημητρίουΑρχισυντάκτρια SkalaTimes “Με απόφαση της UNESCO, για το έτος 2024, η επέτειος της 3ης Μαΐου είναι

Δευτέρα της Λαμπρής στην Ορόκλινη με διασκέδαση, παιχνίδια, μουσική διαγωνισμούς και δωρεάν φλαούνες και ποτό

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Ορόκλινης κύριος Νεόφυτος Φακοντής και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου διοργανώνουν ένα υπέροχο πρόγραμμα για τη Δευτέρα του Πάσχα, 6

error: Content is protected !!