H Ρία στη Χώρα των Θαυμάτων “Το εκάστοτε κεφάλαιο του βιβλίου‏”

Γράφει η Ρία Λοϊζου

Εχεις σκεφτεί ποτέ πως η ζωή μας μοιάζει με βιβλίο; Εγώ το έχω κάνει άπειρες φορές. Ξεκινάς να το διαβάζεις, πολλές φορές βαρετό, άλλες ενδιαφέρον, άλλες συγκινητικό, δραματικό, αστείο… Γελάς, κλαις, νιώθεις αμέτρητα διαφορετικά συναισθήματα στο λεπτό. Διαβάζοντας το βιβλίο συναντάς τόσους διαφορετικούς ήρωες. Ο καθένας με την δική του ξεχωριστή και μοναδική προσωπικότητα. ´Ηρωες που εξαφανίζονται κι άλλοι πάλι που συνεχίζουν να υπάρχουν. Σου κρατάνε παρέα μέχρι που  περνάνε τα κεφάλαια και φτάνεις σιγά σιγά στο τέλος. Τους αποχαιρετάς δειλά δειλά με μια γλυκιά μελαγχολία, χωρίς να είσαι απόλυτα σίγουρος αν πραγματικά αυτό θέλεις να κάνεις,  αλλά εσύ το κάνεις έτσι κι αλλιώς γιατί πρέπει να τελειώσεις αυτο το βιβλίο και να αρχίσεις ένα άλλο.
Κι άλλοτε πάλι η ζωή μοιάζει με ταινία. Όχι, όχι η ζωή. Το εκάστοτε κεφάλαιο του βιβλίου. Αυτό μοιάζει με ταινία. Πάντα σχεδόν, γρήγορο, αστραπιαίο, δεν καταλαβαίνεις πότε ξεκίνησε και πότε τέλειωσε. Στέκεσαι και προσπαθείς να θυμηθείς. Πολλές σκηνές θολές κι αυτό που σου μένει κυρίως, είναι το τέλος. Μα όπως όλοι ξέρουμε η ζωή δεν είναι ταινία και τα happy endings δεν περισσεύουν (but sometimes they do). Βλέπεις το τέλος, καταλαβαίνεις πως ήρθε η ώρα να πας στο βίντεοκλαμπ να ψάξεις για μια καινούρια. Με νέους πρωταγωνιστές, άλλη αρχή, διαφορετική εξέλιξη, αισιόδοξο ίσως τέλος. Κι εκεί, ξαφνικά, ο σεναριογράφος αποφασίζει να γράψει συνέχεια και  να κάνει τριλογία την ταινία σου!
Μπορεί να μην είναι όπως την περίμενες. Μπορεί να απογοητευτείς, να μισήσεις και την πρώτη, αυτή που λάτρεψες τόσο. Μπορεί όμως να σου αφήσει ακόμα πιο όμορφα συναισθήματα από τα αρχικά. Αυτά της ολοκλήρωσης, αυτά που δεν αγγίζουν μόνο την επιφάνεια αλλά τα πιο βαθιά, τα πιο κρυφά σου συναισθήματα,  αυτά που δεν ξέθαψες ποτέ…
Καλή ή κακή η συνέχεια μη φοβηθείς να τη δεις. Και μη μένεις μόνο θεατής. Είσαι ο πρωταγωνιστής της δικιάς σου ιστορίας. Η αρχή σου, η συνέχεια σου και το τέλος σου. Η λύτρωσή σου. Ό,τι και να ξεκινήσεις, προσπάθησε να πάρεις Όσκαρ αυτή τη φορά. Και μην απογοητεύσεις κανέναν. Μα κυρίως τον εαυτό σου!

Φεύγω.
Πηγαίνω.
Έρχομαι!

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!