Σκέφτομαι Τέχνη “Μαρία Α. Αριστείδου”

Γράφει η Γιώτα Δημητρίου, (απόφοιτος Θεατρικών Σπουδών)

Αυτή την εβδομάδα συνεχίζω να γράφω για καλλιτέχνες από τη Λάρνακα, για όσους από εσάς δεν την γνωρίζουν, το οποίο πιστεύω πως είναι αδύνατο, γνωρίστε την Μαρία Αριστείδου, που οι περισσότεροι την φωνάζουμε Μάρω! Η Μάρω είναι Hospital Art Curator και Arts Health Practitioner με βάσεις εικαστικής τέχνης και όπως ανάφερα είναι απο τη Λάρνακα, όπου για χρόνια παρακολουθούσε μαθήματα στο Glaszner Art Studio κάτω απο την καθοδήγηση της Ίρμας Βούλγαρη. Το 2006 αποφοίτησε απο το Πανγκύπριο Λύκειο Λάρνακας και συνέχισε με την τριτοβάθμεια εκπαίδευση, όπου το 2010 πήρε πτυχίο απο το Manchester Metropolitan University στο Ηνωμένο Βασίλειο στον κλάδο του Fine Art και Printmaking. Το 2010-11 φοίτησε στο University of Chester, για μεταπτυχιακό στο Art Therapy και το 2012 αποφοίτησε απο το University of Central Lancashire με μεταπτυχιακό στον με τίτλο Arts Health. Η διατριβή της ονομάζεται A Critical Review of Hospital Arts Literature to Inform the Future Redesign of a Children’s Oncology Ward in Cyprus’.

Τι ώθησε να κάνεις έρευνα στο συνγκεκριμένο θέμα;
Η συνηδειτοποίηση πως η τέχνη, η σύνθεση και το χρώμα έχουν την ικονότητα να επιδράσουν όλους και όλα. Κατα τη γνώμη μου η τέχνη αφήνει το σημάδι της στην ιστορία, μπορεί να σοκάρει, να τραβήξει την προσοχή και να συμπληρώσει κενά. Στην περίτωση της μελέτης μου με ώθησε η ιδεολογία της θετικής επιρροής της τέχνης στην θεραπεία παιδιών στα νοσοκομεία, που πάσχουν απο καρκίνο. Βοηθόντας τα παιδιά και του γονείς τους να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο ταξίδι τους. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη διαμόρφωση κατάλληλων χώρων, επιλεγμένα εργαστήρια τέχνης και επιλεγμένα έργα τέχνης που είναι κατάλληλα για τους χώρους αυτούς.

Πως θα χαρακτήριζες την τέχνη σου και ποια η αισθητική σου; Μίλησε μας για την δουλειά σου;
Η δουλιά μου παντρέυει εικονογράφιση με αφηρημένο εξπρεσιονισμό. Παράλληλα ασχολούμε με την παιδική εικονογράφιση, όπου πολύ σύντομα θα δημοσιεύσω το πρώτο μου παιδικό βιβλίο. Όπως ο καθένας από εμάς, και εγώ εμπνέομαι από τις εμπειρίες μου και σημαίνοντα πρόσωπα – ένας απο τους αγαπημένος μου καλλιτέχνες είναι ο Kandinsky. Μεγαλώνοντας η μητέρα μου έιχε ένα χαλί στην κουζίνα με print της δουλιάς του – θέλω να πιστεύω πως αυτό το χαλί κάπως με επιρρέασε. Thank you Mum! Άτομα όπως η Ίρμα Βούλγαρη, ο Γίωργος Αχιλλέως, ο Έυρος Ευρυβιάδης (καθηγητής μου στο Γυμάσιο), ο Colin Murrel (καθηγητής μου στο μεταπτυχιακό), καθώς και η ιδιοκτήτης του χαλιού, με έχουν βοηθήσει πολύ στην ανάπτυξη της δουλιάς μου καθώς και στην ανάπτυξη μου σαν άτομο για να πετύχω τους στόχους μου.

Μπορείται να δείτε δουλειά της Μαρίας Α. Αριστείδου στις φωτογραφίες.

Τα λέμε την άλλη βδομάδα!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Όμιλος Αντισφαίρισης Λάρνακας: Πηγή όασης αθλητισμού στη καρδιά της Λάρνακας / Σημαντικό θέμα για τη Λάρνακα η επέκταση των γηπέδων αντισφαίρισης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΘέμα: Η δράση του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας (ΟΑΛ) και η σημαντικότητα τουζητήματος επέκτασης τόσο των κτηριακών όσο και των γηπεδικών εγκαταστάσεων του. Το πρώτο

error: Content is protected !!