Σκέφτομαι Θέατρο “…..Σκέφτομαι Τέχνη”

Απο Σκέφτομαι Θέατρο σε Σκέφτομαι Τέχνη

 

Γράφει η Γιώτα Δημητρίου, (απόφοιτος  Θεατρικών Σπουδών)

Έχω αποφασίσει να αλλάξω το όνομα της στήλης μου από Σκέφτομαι θέατρο στο Σκέφτομαι Τέχνη.  Κάτι που θα το δείτε και τεχνικά, στο Site μας να εμφανίζεται το νέο όνομα. Σήμερα θα σας αναλύω το γιατί θα αλλάξει το όνομα της στήλης.
Θα αναρωτιέστε γιατί…Θέλω να  γίνει η στήλη μου προσιτή σε όλες τις μορφές τέχνης. Παρά το γεγονός ότι ο τομέα μου είναι η Θεατρικές Επιστήμες και το Performance που είναι τομείς αρκετά ευρείς , θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο για μένα  τουλάχιστο, να δεσμεύω τις ιδέες μου και να τις βάζω σε ένα κουτί. Στο τέλος της ημέρας, μιλάμε για τη δημιουργικότητα, το πώς η δημιουργικότητα μπορεί να προκαλέσει την προοπτική και τις αντιλήψεις μας, αλλά και των άλλων. Πως μέσα από την έννοια της δημιουργίας μπορούν να αλλάξουν και να αναπτυχθούν οι δικές μας προκαταλήψεις, καθώς  και των άλλων.  Αυτό μπορεί να σημαίνει τέχνη και  ακόμα μπορεί να οριστεί ως ένας όρος που περιγράφει ένα ευρύ φάσμα ανθρωπίνων δραστηριοτήτων και των προϊόντων των εν λόγω δραστηριοτήτων. Δυστυχώς όμως, τις περισσότερες φορές, όταν  αναφερόμαστε στην τέχνη έχουμε την τάση να σκεφτόμαστε τις εικαστικές τέχνες, προφανώς τέχνη δεν είναι μόνο αυτό.  Ο ορισμός της τέχνης έχει  προκαλέσει αρκετές συζητήσεις απο τη στιγμή που ο άνθρωπος δημιούργησε και το ονόμασε τέχνη. Έχει επείσης αλλάξει με την πάροδο του χρόνου,  οι γενικές περιγραφές όμως αναφέρονται στην ιδέα του ανθρώπινου οργανισμού και τη δημιουργία μέσα από ευφάνταστες ή τεχνικές δεξιότητες. Η φύση της τέχνης, καθώς και σχετικές έννοιες της όπως η δημιουργικότητα και η ερμηνεία, διερευνώνται σε υποκατάστημα της φιλοσοφίας που είναι γνωστή ως αισθητική. Γι’αυτό και η τέχνη είναι ένας τόσο διεπιστημονικός χώρος που δημιουργήθηκε μέσα απο την ανάγκη μας να φτιάξουμε, να διερευνήσουμε, να προκάλεσουμε και να αναρωτηθούμε. Δημιουργήθηκε μέσα απο αμέτρητες ιδέες πολλών ιδεολογιών και αντιλήψεων και  για αυτό το λόγο  μπορεί και στεγάζει πολλούς κλάδους.  Η αλλαγή αυτή, του ονομάτος την στήλης μου μου δίνει την δυνατότητα να μπορώ να γράφω για καλλιτέχνες με διαφορετικές δημιουργικές εκφράσεις και event χώρις να έχουν άμεση σχέση με το θέατρο και το performance. Πραγματικά πιστεύω πως το όνομα “Σκέφτομαι Θέατρο” ναι μεν σχετίζεται με τις σπουδές μου (πτυχίο, μεταπτυχιακό και τώρα διδακτορικό) αλλά περιοριόριζε εκφραστικές μου επιλογές.
Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να κάνω ένα CALL για καλλιτέχνες από τα πλήθη κλάδων της τέχνης, παρακαλώ στείλτε μου email, αν θα θέλατε γράψω για την  τέχνη σας, για σας την, για δουλειά σας και ό,τι άλλο θα θέλατε να συζητήσουμε.  Το Skala Timesκαι η στήλη  “Σκέφτομαι Τέχνη” , θα χαρεί να φιλοξενήσει τις ιδέες σας.

Τα λέμε την άλλη εβδομάδα!

Y.Γ  Η επιλογή της λευκής φωτογραφίας,στο σημερινό μου άρθρο, είναι για να δείξει ότι η τέχνη δεν είναι κάτι το οποίο μπορείς να προσδιορίσεις. Είναι ένας λευκός καμβάς…

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Πρωτομαγιά, δεν είναι αργία, είναι απεργία

Καθιέρωση της Πρωτομαγιάς H 1η Μαΐου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα των Eργατών στις 20 Ιουλίου 1889 κατά τη διάρκεια του ιδρυτικού συνεδρίου της Δευτέρας Διεθνούς στο Παρίσι,

error: Content is protected !!