Θέμα Ανθρωπιάς…

by SKALA TIMES

Η παγκόσμια οικονομική κρίση τους χτυπά όλους, άλλους λιγότερο, άλλους περισσότερο. Υπάρχει οικονομική εξαθλίωση γύρω μας, όσο κι αν δεν θέλουμε να το παραδεχθούμε. Όχι, απαραίτητα, αυτή που παρουσιάζεται στην TV. Αλλά, αυτή που υπάρχει σιωπηλά γύρω μας, αφού ας μην ξεχνάμε πως το γεγονός ότι είμαστε ένα μικρό νησί, ένας μικρός τόπος, μας κάνει πολλές φορές να διστάζουμε να πούμε την πικρή αλήθεια.
Κι όμως, ανάμεσα μας, μέσα στη πόλη μας, κι όχι μόνο, υπάρχουν οικογένειες που ζουν ένα οικονομικό γολγοθά. Κι όταν ο γολγοθάς σέρνει μαζί του μικρά παιδιά, τότε το δράμα είναι μεγαλύτερο.
Μέσω Facebook, από κοινοποίηση και μετέπειτα έρευνας, ανακαλύψαμε πως στον δρόμο Λάρνακας –Λεμεσού ζει μια μάνα, μόλις 25 ετών με τρία παιδιά…Πώς ζει; Μέσα στη φτώχεια.
Επισκεφτήκαμε την μητέρα αυτή για να δούμε ιδίοις όμμασι την κατάσταση.
Η νεαρή Αγγέλα, χωρισμένη μητέρα, ζει με τα τρία παιδιά της, την Ειρήνη επτάμιση ετών, τον Χριστάκη 6 ετών και την μικρή Στυλιάνα 3 ετών.
“Το ποσό που παίρνω από το Γραφείο Ευημερίας, 460 ευρώ τον μήνα, δεν είναι αρκετά. Ευτυχώς, το πρόβλημα μας γνωστοποιήθηκε και αρκετός κόσμος προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει με διάφορους τρόπους. Τις προάλλες ανώνυμα, κάποιος μου πλήρωσε τον λογαριασμό ηλεκτρικής, που θα μου έκοβαν το ρεύμα” μας λέει συγκινημένη η νεαρή μητέρα, ενώ συνεχίζει πως παρόλο που δεν τελείωσε το γυμνάσιο εντούτοις ψάχνει μια οποιαδήποτε δουλειά.
Το Skala Times, παίρνει την πρωτοβουλία και ζητά από τους αναγνώστες του, όσοι μπορούν, όπως μπορούν, να βοηθήσουν την νεαρή αυτή συμπολίτισσα μας, την βασανισμένη αυτή μητέρα και τα τρία της παιδιά. Οποιαδήποτε βοήθεια (ρούχα, τροφή, παιχνίδια, χρήματα), σε οποιοδήποτε βαθμό, είναι σημαντική.
Η επικοινωνία με τη νεαρή αυτή γυναίκα που χρειάζεται άμεσα βοήθεια και οικονομική στήριξη μπορεί να γίνει μέσω του ημέηλ της, αφού όπως μας είπε δεν ήθελε να δώσει στην δημοσιότητα το τηλέφωνο της, επειδή της έτυχαν κάποια δυσάρεστα γεγονότα από αγνώστους, που δήθεν ήθελαν να την βοηθήσουν.  Το ημέηλ της Αγγέλας είναι: aggelapanayiotou2010@hotmail.com
Επίσης,  η Αγγέλα χρειάζεται λογοπαθολόγο και εργοθεραπεύτρια για τα παιδιά της, κάτι που η ίδια αδυνατεί να πληρώσει. “Από το γραφείο Ευημερίας μου είπαν πως δεν είναι άμεση ανάγκη, αλλά η παιδοψυχολόγος μου είπε πως χρειάζεται και λογοθεραπεύτρια και εργοθεραπεύτρια. Αν μπορούσε να βρεθεί κάποιος να μας βοηθήσει και σε αυτό το θέμα, πραγματικά θα ήταν ευχή Θεού”, λέει.
Σε αυτές τις δύσκολες εποχές, ας θυμηθούμε πως είναι να είσαι Άνθρωπος με άλφα κεφαλαίο.  Ας βοηθούμε όσο μπορούμε, όπως μπορούμε. Ας φέρουμε πίσω στο λεξιλόγιο μας, λέξεις όπως “αλληλεγγύη”, “αλληλοβοήθεια”, “συμπαράσταση”,  “φιλανθρωπία”, α ν θ ρ ω π ι ά!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

ΔΗΣΥ για Βασιλικό: “Αναμένουμε από την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις αλλά και να αναλάβει τις ευθύνες της, έτσι ώστε ένα έργο ζωτικής σημασίας να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί”

Δήλωση Αντιπροέδρου και Βουλεύτριας, κ. Σάβιας Ορφανίδου για το τερματικό στο Βασιλικό Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση

error: Content is protected !!