ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΠΑΖΑΡΑΚΙ (στα Λιβάδια Λάρνακος)

Η πρωτοβουλία της δημοσιογράφου Έλενας  Τσιακούπη, από τα Λιβάδια Λάρνακος, μας υπενθυμίζει πως σε αυτές τις δύσκολες εποχές οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας. Η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση είναι αναγκαία χαρακτηριστικά της αδυσώπητης εποχής που ζούμε. Η δημοσιογράφος Έλενα Τσιακούπη μιλά στο Skala Times, για το φιλανθρωπικό παζαράκι που έχει ετοιμάσει, με την ελπίδα ότι τέτοιες πράξεις θα γίνουν συνήθεια.

Έλενα πώς γεννήθηκε η ιδέα γι αυτό το παζαράκι;
Ήταν μια ομαδική σκέψη η οποία καλλιεργήθηκε με τον καιρό. Πολλοί από εμάς έχουμε πάρα πολλά ρούχα ή αντικείμενα, αχρησιμοποίητα για διάφορους λόγους, τα οποία μένουν στις ντουλάπες . Αυτά όμως τα αντικείμενα μπορούν να αξιοποιηθούν και να αποκτήσουν χρησιμότητα για κάποιους άλλους ανθρώπους. Για εμάς μπορεί να μην “αξίζουν” , για κάποιους άλλους όμως είναι “πρώτη” ανάγκη. Αυτό που σκεφτήκαμε λοιπόν , είναι όλα τα αντικείμενα τα οποία είναι σε άριστη κατάσταση και τα οποία δεν τα εκμεταλλευόμαστε να τα διαθέσουμε προς πώληση σε χαμηλές τιμές, σε ένα φιλανθρωπικό παζαράκι . Το συζητήσαμε με τον Δήμαρχο μας, εδώ στα Λιβάδια, τον κ.Αρμένη. Η πρόταση μας πέρασε από την επιτροπή και το συμβούλιο, ψηφίστηκε θετικά και έτσι το φιλανθρωπικό παζαράκι βρίσκεται πλέον και επίσημα κάτω από την αιγίδα του Δήμου, όπου όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο ταμείο Κοινωνικής Πρόνοιας και Ευημερίας του Δήμου Λειβαδιών.

Με ποιο τρόπο θα βοηθήσει ο κόσμος;
Ο κόσμος μπορεί να προσφέρει μέχρι και το Σάββατο τα αντικείμενα τα οποία δεν χρησιμοποιεί και είναι σε άριστη κατάσταση. Το Σάββατο (29 Σεπτεμβρίου) θα γίνει η συλλογή των αντικειμένων στην Αίθουσα Πολλαπλής Χρήσεως στα Λειβάδια.
Αυτός είναι ένας τρόπος όπου μπορούν να βοηθήσουν και οφείλω να ομολογήσω πως η ανταπόκριση του κόσμου σε αυτό το επίπεδο είναι συγκινητική. Αυτό μας δίνει δύναμη, καθώς βλέπουμε ότι υπάρχουν ευαισθητοποιημένα άτομα.
Ο δεύτερος και πιο σημαντικός τρόπος που μπορεί να βοηθήσει, είναι να παρευρεθεί στο παζαράκι στις 30 Σεπτεμβρίου και να προσφέρει με το δικό του τρόπο, αγοράζοντας κάποια από τα αντικείμενα που θα διατεθούν προς πώληση, τα οποία μάλιστα είναι σε πολύ χαμηλές τιμές. Συγκεκριμένα από 1-8 ευρώ. Επίσης πέρα παοα από τον κόσμο ο οποίος θα έρθει να προσφέρει αγοράζοντας κάποια αντικείμενα , το παζαράκι λόγω των χαμηλών τιμών θα είναι προσιτό και για άτομα με οικονομικές δυσκολίες. Στην ουσία κάποια οικογένεια με οικονομικά προβλήματα μπορεί και να προμηθευτεί σε χαμηλές τιμές τα είδη που χρειάζεται αλλά και στο τέλος θα πάρει την βοήθεια από τα έσοδα που θα εισπραχθούν από το παζαράκι. Αναφερόμαστε βέβαια πάντα στις οικογένειες οι οποίες αποδεδειγμένα έχουν οικονομικές δυσκολίες.

Έχουν ενημερωθεί οι σχετικές αρχές; (Δήμος Λιβαδιών/Γραφείο Ευημερίας);
Το παζαράκι τελεί υπο την αιγίδα του Δήμου Λειβαδιών . Το Συμβούλιο Λειβαδιών ανταποκρίθηκε άμεσα στην πρόταση που έλαβαν στα χέρια τους για το φιλανθρωπικό αυτό βήμα.

Πώς είναι η ανταπόκριση του κόσμου μέχρι στιγμής;
Είναι συγκινητική. Σε τέτοιες περιπτώσεις βλέπεις ανθρώπους να συσπειρώνονται και να προσφέρουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Σε πρώτη φάση , έχουμε μαζέψει πάρα πολλά αντικείμενα καινούργια αλλά και μεταχειρισμένα άριστης ποιότητας, από κόσμο ο οποίος προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει σε αυτή την φιλανθρωπική προσπάθεια.

Τι θα θέλατε να πείτε στο κόσμο;
Είναι σημαντικό στις μέρες μας, να κοιτάμε και λίγο γύρω μας. Μπορεί για μας κάτι το οποίο να είναι ασήμαντο για κάποιον άλλο να είναι όχι μόνο σημαντικό αλλά και βασικό για την επιβίωση του. Ελάτε να στηρίξετε την προσπάθεια μας. Ελάτε να βοηθήσετε με τον δικό σας τρόπο τον συνάνθρωπο σας.

Πόσο αναγκαίες είναι οι πρωτοβουλίες για φιλανθρωπία στις μέρες που ζούμε;
Το σημαντικότερο στη ζωή είναι η αγάπη. Πρέπει να δίνουμε χωρίς να περιμένουμε αντάλλαγμα. Η αλήθεια είναι πως δεχτήκαμε τηλεφωνήματα από εθελοντές να μας βοηθήσουν την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου στο παζαράκι, διότι πραγματικά χρειαζόμαστε άτομα και στελέχωση της φιλανθρωπικής αυτής εκδήλωσης. Ακόμα και τώρα αν κάποιοι επιθυμούν να βοηθήσουν, έστω με μια ώρα στελέχωσης στο παζαράκι για εμάς είναι πολύ σημαντικό. Μπορούν το Σάββατο στις 29 Σεπτεμβρίου να έρθουν στην Αίθουσα Πολλαπλής Χρήσεως στο Δημοτικό Σχολείο Λειβαδιών και να μας ενημερώσουν για τις ώρες που μπορούν να στελεχώσουν την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου.

Κλείνοντας τι θα ήθελες να μας πεις;
Ζούμε σε μια εποχή πληθώρας υλικών αγαθών, έχουμε “εγκλωβιστεί” μέσα στις υποχρεώσεις μας και δεν έχουμε χρόνο μνα δούμε γύρω μας. Η εκδήλωση αυτή , είναι λοιπόν μια ευκαιρία , να δείξουμε όλοι τα φιλανθρωπικά μας συναισθήματα. Με 1-8 ευρώ και λίγα λεπτά από τον χρόνο μας, μπορούμε να βοηθήσουμε κάποιους ανθρώπους να ζήσουν μια καλύτερη ζωή, να έχουν τουλάχιστον τις βάσεις για μια αξιοπρεπή επιβίωση. Για αυτό την Κυριακή , 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ , ώρα 10-4, ελάτε στο φιλανθρωπικό παζαράκι (1-8 ευρώ) στην Αίθουσα πολλαπλής χρήσεων στο Δημοτικό Λειβαδιών, να στηρίξετε τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Το παζαράκι τελεί υπο την αιγίδα του Δήμου Λειβαδιών και ΌΛΑ τα έσοδα θα διατεθούν στο Ταμείο Κοινωνικής Πρόνοιας και Ευημερίας του Δήμου.

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Γίνεται πόλος έλξης για επενδύσεις στον τουρισμό η Λάρνακα-15 νέα ξενοδοχεία σε έξι χρόνια, έρχονται άλλα 25

Ευοίωνο όσο ποτέ άλλοτε προδιαγράφεται το μέλλον της Λάρνακας σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σε τουριστικές αναπτύξεις, οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν και να αναβαθμίσουν

error: Content is protected !!