DJ PolEM ” Η μουσική είναι παντού”

O dj PolEM, (Αντρέας Πολεμιδιώτης) μας μιλάει για τη μουσική και την δικιά του πορεία μέσα σε αυτή, ως dj.

Αντρέα πως αποφάσισες να ασχοληθείς με τη μουσική ως DJ;
Πάντα με ενδιέφερε η μουσική, πάντα ακουγα μουσική και ειδικά πριν κοιμηθώ. Το να ασχοληθώ ως DJ μπορώ να πω πως ηταν τυχαίο. Είχα πάει σε δισκάδικο να πάρω το πρώτο μου cd single, γνωρίστηκα με τον ιδιοκτήτη και κατέληξα να εργάζομαι εκεί part time τα απογεύματα μετα το κολλέγιο. Ο ίδιος επαιζε ήδη μουσική σε club της Λεμεσου και απ εκέι ξεκίνησαν ολα.


Οι σπουδές σου και η δουλειά σου όμως δεν έχουν σχέση με μουσική.
Έχω σπουδάσει graphic & advertising design και εχω τη δική μου εταιρια παραγωγής εντυπων διαφημιστικών, τηλεοπτικών σποτ / animation graphics. Η μουσική υπόκρουση σε ολα τα τηλεοπτικα σποτς έχει σημαντικό ρόλο. πρεπει καθε σποτ να επενδυθει με ηχητικα εφφε και μουσική ανάλογα με το οπτικο και τα γραφικα. Έτσι, θα έλεγα πως  η μουσική παιζει σημαντικό ρόλο στη δουλεια μου.

Ποια ήταν ανέκαθεν η σχέση σου με τη μουσική;
Πάντα ακουγα μουσική. Παντα! Οποιοδήποτε είδος.  Έμαθα να ξεχωρίζω την ποιοτική μουσική οποιουδήποτε είδους. Μπορώ να πω πως ξέρω πότε ενα κομμάτι θα γινει επιτυχία πριν γινει. Ετυχε πολλές φορές στο παρελθόν να ακούσω κομμάτι πριν γινει ευρέως γνωστό και να πώ σε κόσμο “αυτό το κομμάτι θα γίνει τεράστιο” και όντως εγινε.

Πώς πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με τη μουσική ως dj;
Το κάνω στον “ελεύθερο” μου χρόνο.  Δεν το έκανα ποτε “επαγγελματικα”. Είναι κάτι που με απομακρύνει απο την καθημερινότητα μου. Ξεφεύγω. Περνάω καλα και το απολαμβάνω.

Σε συναντάμε σε μπαράκια, clubs γενικά όπου υπάρχει μουσική μπορεί να σε δούμε ως DJ. Τι μουσική παίζεις συνήθως;
Παιζω ηλεκτρονική μουσικη. Κυμαίνομαι μεταξύ deep tech House – NuDisco αναλογα με τον χώρο που παίζω. Παλιά νέα δεν εχει ιδιαίτερη σημασια φτάνει να “κουνιέται” ο κόσμος και να περνάει καλά.

Παρακολουθείς τη παγκόσμια μουσική σκηνή, νέες κυκλοφορίες κτλ;
Γενικά παρακολουθώ τη μουσική σκηνή. Τα μουσικά μου ακούσματα δεν έχουν όρια. Φτάνει κάτι να μην ενοχλεί τα αυτιά μου. Τη “φασαρία” δεν τη μπορώ.

Εσύ τι μουσική ακούς;
Αναλόγως διάθεσης. Απο hiphop μεχρι 80ς, και απο Τechno μεχρι και Θηβαίο!

Θα σε ενδιέφερε να κάνεις εκπομπή σε κάποιο ραδιοσταθμό ως ραδιοφωνικός παραγωγός;
Δεν θα έλεγα όχι. Αν και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί πλέον είναι όλοι οι ίδιοι. Κυμαίνονται σε mainstream ρυθμούς και αυτό με ενοχλεί απίστευτα.

Οι Κύπριοι έχουν μουσικές γνώσεις; Ή θα έλεγες πως περιορίζονται μόνο στην Ελληνική μουσική σκηνή;
Υπαρχουν Κύπριοι με πολύ καλή μουσική παιδεία. Που ξέρουν τι θέλουν να ακούσουν. Κάποιοι που απλά ακολουθούν το ρεύμα επειδή ειναι trend κ ούτε ξέρουν τον είδος της μουσικής που παίζει. Οι περισσότεροι ακούν αυτά που παίζουν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί (εμπορικά κομμάτια και Ελληνικά).
Βασικά είναι σαν το ντύσιμο. Κάποιοι έχουν άποψη και κάποιοι απλά ντύνονται.

Βλέπουμε συχνά
DJs να έρχονται από Ελλάδα να παίξουν σε κάποιο club εδώ στη Κύπρο. Τους έχουμε ανάγκη, με τόσους ΚΥΠΡΙΟΥΣ dj που διαθέτει το νησί μας;
Τα ονόματα είναι ονόματα. “Τραβάνε” κόσμο. Για εμπορικούς σκοπούς αυτό θα γίνεται πάντα. Δεν υστερεί καθόλου το νησί μας απο DJs. Υστερεί σε όλους τους τομείς από φρέσκα μυαλά και αυτό είναι το χειρότερο.

Ο 
POlEM τι κάνει στον ελεύθερο του χρόνο;
Ασχολούμαι με διάφορα αθλήματα. Longboarding, Wakeboarding, Snowboarding, Mt Biking. Κάποιες φορές απλά απολαμβάνω ώρες με την οικογένεια μου και καλούς φίλους. Φτάνει να περνάω καλά και ήρεμα.

Τιι σημαίνει -για σένα- ΜΟΥΣΙΚΗ;
Η μουσική ειναι παντού. Σκέψου ένα κόσμο χωρίς χρώμα. Χωρίς συναίσθημα. Κάπως έτσι θα ήταν ο κόσμος χωρίς μουσική. ΧΑΛΙΑ.

 

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!