My View “Τα Σόδομα και τα Γόμορα”

Γράφει ο David Fowles
david@skalatimes.com

Κάθε νύχτα που κοιμόμαστε τα ξεχνάμε όλα και ξυπνούμε την επoμένη σαν να μην έχει γίνει τίποτα. Και λίγο λίγο αλλάζουμε ως άνθρωποι – τρελαινόμαστε. Αλλά λίγο λίγο, αλλά σταθερά σχεδόν κάθε μέρα. Και γιατί να μην τρελαθούμε; Αφού τα έχουμε όλα… όλα όσα χρειαζόμαστε και πολλά άλλα. Και θα τρελαινόμαστε παραπάνω που δεν έχουμε αυτά που έχει ο διπλανός μας.

Ανέβηκε ξαφνικά ο υδράργυρος, χάθηκε μέσα μας η εκκλησία, δηλητηριαστήκαμε αρκετά… και πάμε. Αυτό το καλοκαίρι έχει πολλή ενέργεια. Δεν μας σταματά τίποτα. Φαίνετε ότι θα κάνουμε party σαν να τελειώνει ο κόσμος.

Εντυπωσιακότατα μαγαζιά, όλα έτοιμα να μας κολάσουν με χορό, μουσική και ποτό από νωρίς το πρωί μέχρι το άλλο πρωί. Αυτό το καλοκαίρι ο συναγωνισμός είναι πολύ μεγάλος. Απο τον δρόμο Δεκέλειας στις φοινικούδες και απο εκεί στο νέο Μακένζυ… προσδοκούμε ότι θα γίνει χαμός.

Και αν κάποιος πεινάει, ή στις γειτονικές μας χώρες σκοτώνονται αθώα παιδιά, ή αν στην Ελλάδα κάποιοι χάνουν τα σπίτια τους…. Εμας δεν μας χαλάει – εμείς έχουμε τρελαθεί. Παραιτάτε μας. Πηγαίνετε στους υπεύθυνους. Σε εκείνους που τους ψήφισαν… Και εμείς ποιόν θα ψηφίσουμε; Ξαφνικά αυτή η κρίση έρχεται και στην μικρή μας μοιρασμένη πατρίδα και τότε θα δούμε τρέλα!

Να βγούμε στους δρόμους να διαδηλώσουμε. Αλλά για ποιόν λόγο; Αφού έχουμε αυτά που μας κάνουν να σκάζουμε, οι υποσχέσεις είναι πολλές. Δεν βαριέσαι. Θα χάσουμε και τον αγώνα ποδοσφαίρου που αρχίζει στις εφτά. Όλοι στους καναπέδες μας, στα μπαράκια, στα καφέ. Ο αγώνας αρχίζει. Αυτά είναι τα ιδανικά μας, η θρησκεία μας.

Λίγο αλκοόλ, λίγο μάτι, κάμποσο φαγητό, σούβλες, πίτσες, χάμπερκερς, κέτσαπ, μαγιονέζες και κάτι καταπλικτικά νέα σως. Έτσι έχει γίνει και το μυαλό μας. Αλλά ας μήν το παρακάνουμε, επειδή στις παραλίες το καλοκαίρι θα γίνει ο χαμός. Να έρθει αυτό το Σαββατοκυρίακο και θα πάμε να το παίξουμε Πιττς και Ριγιάνες με τα μαγιό. Στριμωγμένοι πορτοφολάδες σε παιχνίδια θα μεγαλώσουμε να ζήσουμε το όνειρο.

Καθοδό προς τον προορισμό μας ο ήλιος ανατέλει για να μας φωτίσει το σώμα, να φανούν οι κοιλιακοί, οι καμπύλες. Η μόδα προνοεί, και τι έχει να γίνει αυτό το καλοκαίρι. Όσο βλέπω αυτά τα καινούρια μαγιό… δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα απο τα τάγκα. Επιτέλους μπορούμε να ξεγυμνώθουμε και στην Κύπρο δίχως “να μας βγάλουν το όνομα”. Μόνο μεταξύ μας να ζηλέψουμε που δεν έχουμε εμείς τέτοιο σώμα.

Σόδομα και Γόμορα, τι ωραία πρέπει να περνούσαν σε εκείνη την πόλη. Έκαναν ότι τους κατέβαινε, με ποτά, ναρκωτικά, σεξ όλων των ειδών και να δούμε και τι αλλο. Και αφού το ξεφάντωναν, έπεφταν μετά για ύπνο. Και ξυπνούσαν την επόμενη σαν να μην έχει συμβει τίποτα.

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

error: Content is protected !!