My View “Όταν πέρνω φόρα, φόρα κατηφόρα”

Γράφει ο David Fowles
david@skalatimes.com

Μα τι ενδιαφέρουσες εποχές είναι αυτές που ζούμε! Έχει τώρα ένα χρόνο που προσπαθώ να “επενδύσω” σε πετρέλαιο και χρυσό αλλά δέν μου βγαίνει. Προβλέπεται λέει,  ότι θα ανεβεί ο χρυσός λόγω όλης αυτής της υπόθεσης με τις τράπεζες της Ελλάδας και της Ισπανίας, και αυτός κατεβαίνει. Ακούμε για φράουλες, kiwi, καρπούζια που εκρίγοντε λόγο των χημικών κι ορμονών που τους βάζουν για να μεγαλώνουν. Εργοστάσιο πυρινικών, ποιό δυνατό απο το Chernobyl, έχει εκραγεί και χύνεται ραδιενέργεια στην θάλασσα μέχρι σήμερα και εμείς διαβάζουμε για την Eurovision.

Αναρωτιέμαι μέχρι που μπορεί να πάει αυτό. Αυτή η απάθεια μας. Πραγματικά είναι απίστευτο και όμως! Μας έχουν καλοδιώσει όλους, με την θέληση μας, μας έχουν εθίσει (ή καλύτερα εθιστίκαμε) με τις οθόνες και με την λάθος πληροφόρηση (και παραπληροφόρηση).

Και τί έχει σημασία σήμερα; Μάλλον να είμαστε καλά. Γιατί αν δέν είμαστε, τότε μπαίνουμε σε άλλη φάση. Στην φάση του αρμέγματος. Μας ποσφίγκουν μέχρι να μας θάψουν. Και φύσικα έχουμε και ρέστα ακόμα (καμιά ταφόπλακα, και cherry vaneer φέρετρα). Σαν να έχουν σημασία.

Ώστε να είμαστε καλά,είναι αυτό που ζητούμε. Είναι στα αλήθεια αυτό που θέλουμε; Ή μήπως το να νομίζουμε ότι είμαστε καλά. Γιατί να δουλεύουμε με την σκέψη πότε θα καθήσουμε στον καναπέ μας (για εμάς τους ποιό μεγάλους) ή πότε θα έρθει το Σαββατοκυρίακο; Για να ζήσουμε τις τελευτέες ώρες της ημέρας ή τις τελευτέες μέρες της εβδομάδας.  Για να είμαστε καλά πρέπει οι γύρω μας να είναι καλά. Ο πλανήτης μας να είναι καλά, ώστε όταν πάμε θάλασσα να μήν μας έρθει καμιά φλούδα παττίχας να μας έβρει. Ώστε όταν γεράσουμε να έχουμε την συνείδηση μας ήσυχη. Αλλά είμαστε Κυπρέοι, εμείς δέν κάνουμε λάθη!  Πια συνείδηση και πράσινα άλογα; (κάποτε όμως θα είναι αργά).  Ακόμα και τώρα, πως γίνεται να έχουμε την συνείδηση μας ήσυχη όταν τόσοι άνθρωποι στον κόσμο υποφέρουν;  Δέν είναι παιχνίδια αυτά. Είναι αληθινά πλάσματα. Τα ζώα μας έχουν καλύτερη ζωή. Πώς γίνετε αυτό; Μπορεί κάποιος (πολιτικός, θρησκευτικός, φυσικός, χημικός) να μας το εξηγήσει; Όταν μπορούμε να ταϊσουμε όλους αυτούς με αυτά που πετάμε!

Ανοίξετε τα μάτια σας, ανοίξετε το μυαλό σας. Αυτές ήταν και είναι οι κλασσικές και sophisticated συμβουλές  που μας λένε . Να ανοίξω το μυαλό μου, για να μου βάλουν ποιό εύκολα τες ιδέες που θέλουν μέσα;

Ακόμα και στον δρόμο να βγούμε το σύνθημα του «Θέλε» είναι παντού. Σε πινακίδες, βιτρίνες, αυτοκόλητα, ακόμα στα ίδια τα αυτοκίνητα που μας προσπερνούν. Να θέλω τί ρε φίλε; Αυτό θα με κάνει ευτυχισμένο; Εδώ και τώρα που έχω όσα μου χρειάζονται και περισσότερα; Είναι όλα βασισμένα στο χρήμα;

Και η τελευταία λέξη της μόδας;  Μας έκαναν τα δικά τους προβλήματα να γίνουν δικά μας. Το σύστημα αυτών των προπονητών δέν δούλεψε… και μαχόμαστε εμείς οι παίχτες να τους βγάλουμε απο το καζάνι. Στο τέλος θέλουμε εμείς να πετύχουν.

Και νομίζουμε ότι θα χαθεί ο κόσμος αν παττίσουν οι τράπεζες.  Ένας κόσμος δίχως τράπεζες. Οκ. Και τί έγινε;
Αλλά φανταστήκατε ένα κόσμο δίχως ψωμί; Χωρίς καθαρό νερό;  Δίχως αγάπη και γεμάτο ζήλεια; Επειδή, σε αυτό τον κατήφορο που πήραμε, προς τα εκεί πάμε!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

1 thought on “My View “Όταν πέρνω φόρα, φόρα κατηφόρα””

Comments are closed.

On Key

Related Posts

Λάρνακα: Το Κέντρο Ημέρας “Δικαίωμα Ελπίδας” για άτομα με αναπηρίες άνω των 21 ετών μας φέρνει καλοκαιριάτικα τη χρυσή δεκαετία του ‘60!

Το Κέντρο Ημέρας “Δικαίωμα Ελπίδας” για άτομα με αναπηριες άνω των 21 ετών, καλωσορίζει το Καλοκαίρι με την μουσική παράσταση του Μάκη Δελαπόρτα “Η Χρυσή

Η Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα, της σχολής χορού Mambo, σε μια συνέντευξη έξω από τα δόντια, με αφορμή τη παράσταση “Ανατέμνοντας”

Η Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα διευθύντρια της σχολής χορού MAMBO ετοιμάζεται να ανεβάσει την μουσικοχορευτική παράσταση “Ανατέμνοντας”, στο δημοτικό θέατρο Λάρνακας στις 9 και 10 Μαίου,

Άθως Καζαντζής: “Καμιά πόλη δεν μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης αν δεν έχει τον κατάλληλο δήμαρχο και δημοτικό συμβούλιο”

Ο Άθως Καζαντζής επανεδιεκδικεί μία θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας με το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ και εξηγεί στο SkalaTimes τους λόγους επαναδιεκδίκησης, αναλύει τα όσα

error: Content is protected !!