Παρουσιάσεις “Juggling: Explorations in technique and creavity”

                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Juggling: Explorations in technique and creativity.
Ημερομηνίες: 13-14 Οκτωβρίου 2012
Ώρες: 9.00πμ-4.00μμ (1 ώρα διάλειμμα)
Χώρος Διεξαγωγής: Λάρνακα (ο ακριβής χώρος θα ανακοινωθεί άμεσα)
Τηλ. Επικοινωνίας: (00357) 99436555
Κόστος Συμμετοχής: 100€ (για φοιτητές, 80€)
Πληροφορίες: www.amongtheants.com
Ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο στην τεχνική του juggling, το πρώτο που γίνεται σε επαγγελματικό επίπεδο στην Κύπρο.
Μια πρωτοβουλία από τον πολιτιστικό μη κερδοσκοπικό φορέα   «Ανάμεσα στους Μέρμηγκες»

 Ο πολιτιστικός φορέας «Ανάμεσα στους Μέρμηγκες» προσκαλεί για πρώτη φορά στην Κύπρο την γαλλική ομάδα Defracto για τη διοργάνωση ενός πρακτικού σεμιναρίου juggling, το οποίο θα διδάξει ο ιδρυτής της ομάδας Guillaume Martinet. Στο σεμινάριο, το οποίο απευθύνεται σε σπουδαστές αλλά και σε επαγγελματίες και εραστιτέχνες καλλιτέχνες των παραστατικών τεχνών, θα διδαχθούν οι βασικές αρχές της τεχνικής του juggling έτσι όπως τις έχει αναπτύξει η ομάδα Defracto.

Η τεχνική του συγκεκριμένου σεμιναρίου στοχεύει στην καλλιέργεια της ρυθμικής και γεωμετρικής απόδοσης της κίνησης του ανθρωπίνου σώματος. 

Ο Guillaume Martinet αρχικά υπήρξε αυτοδίδακτος στην τεχνική του juggling, και έπειτα παρακολούθησε μαθήματα στη σχολή Le Lido / Centre des Arts du Cirque της Τουλούζης. Ίδρυσε την ομάδα Defracto το 2008 με τους Minh Tam Kaplan και Audrey Jacquiot. Με την σόλο παράσταση Cinétique TOC, κέρδισε βραβείο στο Φεστιβάλ Mondial du Cirque de Demain, ενώ η ομάδα έχει  επιλεγεί από το Jeunes Talents Cirque Europe με το καινούριο της project Circuits Fermés.

 “Ανάμεσα στους Μέρμηγκες”

Ο πολιτιστικός φορέας «Ανάμεσα στους Μέρμηγκες» ξεκίνησε με γνώμονα την προώθηση τη συνεργασία ευρωπαϊκών συνεργασιών στον τομέα των παραστατικών τεχνών και την ανάδειξη της ανάγκης για συνεργασίες, κάτι που αποτελεί προτεραιότητα των πολιτιστικών πρωτοβουλιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η κινητικότητα των καλλιτεχνών είναι ένας αποδεδειγμένα λειτουργικός τρόπος για καλλιτεχνική και εκπαιδευτική ανταλλαγή, αλλά και μέσο πολιτισμικής ανταλλαγής και εξοικείωσης με άλλες κουλτούρες.

Με το συγκεκριμένο workshop καλούμε επαγγελματίες και ερασιτέχνες καλλιτέχνες σε ένα ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό σεμινάριο στο οποίο θα διδαχθεί η τεχνική του juggling, το πρώτο που γίνεται σε επαγγελματικό επίπεδο στην Κύπρο.

Χορηγοί Επικοινωνίας
Skala Times

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Οφτό κλέφτικο για τη Μεγάλη Κυρία

Οι προσπάθειες, οι προσφορές και οι πράξεις αγάπης για να σωθεί και να εξοφληθεί το γήπεδο της Μεγάλης Κυρίας, το Αντώνης Παπαδόπουλος, συνεχίζονται! Ο Σύνδεσμος

Μαρία Κυριάκου υποψήφια σχολική έφορος Λάρνακα-Λιβάδια-Ορόκλινη: «Ας αφήσουμε τη φύση να εισχωρήσει στα σχολεία»

«Ας αφήσουμε τη φύση να εισχωρήσει στα σχολεία του Δήμου Λάρνακας-Λιβάδια-Ορόκλινης δημιουργώντας ένα καλύτερο μέρος μάθησης, εκπαίδευσης και εργασίας σεόσους εμπλέκονται στους χώρους του σχολείου»

error: Content is protected !!