O διάσημος Chef του George Bush στη Κύπρο!

 Ένας από τους διασημότερους Chef της Αμερικής, στη Λάρνακα

‘Ενας από τους διασημότερους Chef της Αμερικής, ο Kent Ruthbun, βρέθηκε στο νησί μας,  στο πρώτο Conference αλατιού που έγινε στη Κύπρο και που διοργάνωσαν οι εταιρείες M.P Theodorou και M.G.P Cyprus, με καλεσμένους από το εξωτερικό. Με τη λήξη του conference,  η οικογένεια Μιχαλάκη Θεοδώρου (ιδιοκτήτης της εταιρείας αλατιού M.P Theodorou, που φτιάχνει και το γνωστό επιτραπέζιο αλάτι Sailor) παρέθεσε δείπνο για τους καλεσμένους από το εξωτερικό (συνεργάτες). Στο δείπνο μαγείρεψε ο διάσημος Chef, αφού το αλάτι της εταιρείας είναι αυτό που χρησιμοποιεί στις γαστρονομικές του δημιουργίες. Ο Kent Ruthbun έχει μαγειρέψει για τον πατέρα George Bush, για τον γιο (George Bush junior), για την Βασίλισσα της Αγγλίας καθώς και για πολλούς διάσημους της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, αλλά και για  ηθοποιούς του Hollywood. Έχει λάβει μέρος στη διάσημη Αμερικανική εκπομπή μαγειρικής “Iron Chef America” και είναι ιδιοκτήτης πολλών εστιατορίων στην Αμερική. Το Skala Times είχε την χαρά να πάρει μία αποκλειστική, μοναδική, συνέντευξη από τον διάσημο Chef. Φυσικά ρωτήσαμε και σε τι φαγητά έχει αλεργία ο George Bush (σίγουρα πολλοί “Αντι-Μπουσικοί” θα ήθελαν να μάθουν). H συνέντευξη θα μεταδοθεί και τηλεοπτικά, από την εκπομπή της Χριστίνας Δημητρίου, “Spotlight”, της LTV.

Της Γιώτας Δημητρίου

 

Κύριε Kent Rathbun, από την Αμερική στην Κύπρο! Τι σας έφερε στο νησί μας;
Είμαι εδώ μαζί με την “οικογένεια της FalkSalt”, έχω παραστεί στο conference στο οποίο έχουν συμμετάσχει άνθρωποι της εταιρίας Falksalt από όλο τον κόσμο. Είμαι chef και έτσι απόψε στο δείπνο, που γίνεται με την ευκαιρία της λήξης του Conference, θα μαγειρέψω για τους παρευρισκομένους.

Κατάγεστε από το Kansas City αλλά καταφέρατε να γίνεται διάσημος σε όλη την Αμερική κι όχι μόνο. Πιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σας;
Απλώς προσπαθώ να μαγειρεύω καλό φαγητό, όσο πιο καλό γίνεται και συνάμα να μην καβαλώ το καλάμι από τις επιτυχίες, να μην εφησυχάζομαι.

Σήμερα που ζείτε;
Στο Τέξας, Ντάλας. Εκεί έχω και 7 εστιατόρια.

Μαγειρεύετε από 14 ετών. Θα λέγατε πως η μαγειρική ήταν κάτι σαν έμφυτο ταλέντο για σας;
Ίσως να είναι αυτό που λες, ίσως και να ήταν ένα ταλέντο στα γονίδια μας, αφού τόσο η μητέρα μου, όσο και η γιαγιά μου ήταν καταπληκτικές μαγείρισσες. Ακόμα και ο πατέρας μου ήταν πολύ καλός μάγειρας. Όμως, κάτι άλλο που με βοήθησε σε μεγάλο βαθμό, ήταν οι σπουδαίοι chef με τους οποίους έχω συνεργαστεί καθόλη την πορεία μου.

Επίσης έχετε λάβει μέρος στην Αμερικανική εκπομπή μαγειρικής Iron Chef America. Είναι διάσημες οι εκπομπές μαγειρικής στην Αμερική;
Πάρα πολύ! Μάλιστα το κανάλι μαγειρικής έχει φοβερή τηλεθέαση, από τις πιο ψηλές στην Αμερική.

Είναι αλήθεια πως έχετε μαγειρέψει για τον George Bush;
Ναι, έχω μαγειρέψει για τον George Bush όταν είχε εκλεγεί και επίσης είχα μαγειρέψει και για τον πατέρα του όταν κι εκείνος ήταν Πρόεδρος, άρα έχω μαγειρέψει για δυο Προέδρους της Αμερικής. Επίσης έχω μαγειρέψει για την Βασιλίσσα της Αγγλίας και φυσικά για πολλούς διάσημους…….Είναι ωραίο το αίσθημα.

Νοιώθετε διαφορετικά όταν μαγειρεύετε για διάσημους, είναι μεγαλύτερο το άγχος;
Φυσικά και είναι μεγαλύτερο το άγχος (γέλια!) Το άγχος είναι σε ψηλά επίπεδα! (γέλια!) Αλλά, δουλεύω όσο καλύτερα μπορώ και έχω πάντα την ελπίδα ότι θα τους αρέσει το αποτέλεσμα.

Όταν μαγειρεύετε για διάσημους σας λένε σε ποια υλικά έχουν ενδεχομένως αλεργία;
Φυσικά, ιδιαίτερα όταν μαγειρεύω για Προέδρους! Φανταστείτε να μαγειρεύεις γαι τον Πρόεδρο της Αμερικής και να φτιάξεις κάτι στο οποίο έχει αλεργία;

Ναι…..Ωραία….Σε τι υλικά/φαγητά έχει αλεργία ο George Bush junior;
(Χαμογελά!) Ο πατέρας George Bush δεν έχει αλεργίες, ο γιος….θα σου πω, πιο είναι το αγαπημένο του φαγητό. Είναι το αρνί στη σχάρα με ειδικά μπαχαρικά καρικεύματα από το Τέξας. Είναι αυτό που έχω φτιάξει και σήμερα εδώ για τους καλεσμένους του conference.

 Έχετε μελετήσει την Ελληνική κουζίνα;
Φυσικά! Παρόλο που είναι η πρώτη μου φορά εδώ στη Κύπρο/Ελλάδα, εντούτοις έχω πάει Ιταλία, Ισπανία, έχω δοκιμάσει και γνωρίζω καλά την Μεσογειακή και Ελληνική κουζίνα. Ανυπομονώ να την δοκιμάσω και εδώ στο νησί σας, που είναι Ελληνικό νησί.

Μια συμβουλή (μαγειρικής) για τους αναγνώστες μας;
Να είστε έτοιμοι όταν θα μαγειρέψετε για κόσμο, να έχετε κάνει τις προετοιμασίες από πριν (αγορές προϊόντων), αλλά συνάμα να είναι όλα όσο πιο φρέσκα γίνεται, κάποια προϊόντα να είναι τελευταίας στιγμής αν χρειάζεται για να είναι όσο πιο φρέσκα γίνεται.

Περισσότερα για τον διάσημο chef μπορείτε να βρείτε και στην προσωπική του ιστοσελίδα: www.kentrathbun.com

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!