Παρουσιάσεις “Μία Κασιανίδη”

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ

Η εναλλακτική ιατρική είναι πολύ δημοφιλής στο εξωτερικό, ενώ στη Κύπρο, τα τελευταία χρόνια άρχισε να εμφανίζεται. Η Μία Κασιανίδη, με σπουδές βασισμένες στην αρχαία κινέζικη ιατρική μας συστήνει μια νέα μέθοδο που βασίζεται στην θεωρία πως για όλα τα θετικά και αρνητικά στον οργανισμό μας ευθύνεται η τροφή μας. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε πως ο ίδιος ο Ιπποκράτης είχε πει πως «η τροφή σου πρέπει να γίνει το φάρμακο σου και το φάρμακο σου πρέπει να γίνει η τροφή σου».

Μία, ιδιαίτερα στο εξωτερικό, οι άνθρωποι είναι περισσότερο ενημερωμένοι για την εναλλακτική ιατρική. Εσύ ασχολείσαι με τις αλλεργίες των τροφών κάτι που βασίζεται στην αρχαία κινέζικη ιατρική. Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με αυτό; θα πρέπει αν αναφέρω πως γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Νότια Αφρική. Πριν από δώδεκα χρόνια βρέθηκα αντιμέτωπη με ένα σοβαρό πρόβλημα στα έντερα μου. Τότε δοκίμασα αυτή την μέθοδο, σε μια κοπέλα, εκεί στην Νότια Αφρική. Μου έκανε τα τεστ, μου είπε τι πρέπει να αποφεύγω και τι πρέπει να τρώω. Αυτή η θεραπεία με βοήθησε όχι μόνο στο πρόβλημα που είχα αλλά και στο να χάσω περιττά κιλά. Κάτι που προσπαθούσα για χρόνια με διάφορες δίαιτες αλλά δεν το πετύχαινα. Για χρόνια έκανα δίαιτα με σαλάτες αλλά έβαζα μέσα ντομάτες που τελικά ανακαλύψαμε πως σε μένα οι ντομάτες λειτουργούσαν αρνητικά. Αυτή η μέθοδος/τεστ μας δείχνει ξεκάθαρα πως ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός. Μια δίαιτα μπορεί να είναι ιδανική για σένα, αλλά για μένα να είναι λάθος.
Έχω σπουδάσει ψυχολογία του χρώματος. Πριν από εννέα χρόνια αποφάσισα να εγκατασταθώ εδώ,  στο νησί της μητέρας μου (η μητέρα μου είναι Κύπρια και ο πατέρας μου Ελλαδίτης).Το επάγγελμα μου (ψυχολογία του χρώματος) δεν ήταν γνωστό στη Κύπρο. Αν και δούλεψα ως ψυχολόγος του χρώματος, εδώ, για πέντε χρόνια. Τότε, αποφάσισα ότι ήθελα να ασχοληθώ με το bio meridien (test machine). Την μέθοδο αυτή που εμένα στο παρελθόν, όπως είπα, με είχε βοηθήσει στην Νότια Αφρική όταν είχα πρόβλημα με τα έντερα μου. Πήγα Αμερική, έφερα το μηχάνημα, έκανα τα μαθήματα στην Αγγλία και έτσι ξεκίνησα.

Τι είναι το bio meridien;
Το bio meridien κάνει ανίχνευση στα άκρα και σε ορισμένα σημεία του σώματος που μας δείχνουν τις αλλεργίες μας. Λέγονται meridien αυτά τα σημεία. Και εδώ βασίζεται και η αρχαία κινέζικη ιατρική. Οι Κινέζοι, αν είχες πρόβλημα με πονοκέφαλους δεν έκαναν τίποτα με το κεφάλι σου. Πήγαιναν στο σημείο (στο χέρια κοντά στα δάκτυλα) που συνδέεται με το κεφάλι και έκαναν εκεί μασάζ ή το πίεζαν! Είναι στην ίδια θεωρία που βασίζεται και η ρεφλεξολογία.

Που έχεις κάνει μαθήματα/σπουδές γι αυτό;
Για να μπορέσω να δουλέψω το μηχάνημα αυτό έπρεπε να πάω στην Αγγλία ( στο Kent, στο Tunbridge wells) να δουλέψω με οστεοπαθητικό και για τρεις σχεδόν μήνες έκανα εντατικά μαθήματα και πήρα το δίπλωμα μου. Κανονικά διαρκούν έξι μήνες τα μαθήματα, εκτός αν επιλέξεις να τα κάνεις εντατικά όπως είχα επιλέξει εγώ.

Και σήμερα που σε βρίσκουμε;
Σήμερα βρίσκομαι στο «Light House», δρόμο Λάρνακας Δεκέλειας. Είναι ένας χώρος που μου ταιριάζει αφού εδώ μπορεί να βρει κανείς όσα αφορούν το σώμα και την πνευματική κι όχι μόνο υγεία. Εδώ έρχονται για γιόγκα, μασάζ, είναι ένα wellness center. Όταν με πλησίασε η ιδιοκτήτρια του χώρου, η Άντρη,  για να έρθω εδώ είπα αμέσως ναι. Διότι πιστεύω πως ο κάθε άνθρωπος που έρχεται στην ζωή σου έρχεται για ένα λόγο. Έτσι λοιπόν είμαι στο «Light House» εδώ και τρία χρόνια σχεδόν,  κάνω το τεστ  bio meridien  και δουλεύω τόσο με ξένους όσο και με Κύπριους.

Έχεις δει κόσμο να έρχεται εδώ με προβλήματα που τον βασανίζουν για χρόνια και να βρίσκει την λύτρωση;
Βεβαίως κι έχω δει. Αλλά έχω δει και κόσμο να μην μπορεί να εφαρμόσει όσα του λέω. Να μην μπορεί να βγάλει από την διατροφή του όσα του κάνουν κακό. Είναι σημαντικό να εφαρμόσεις όσα θα δείξει το τεστ. Αλλιώς δεν έχει νόημα. Είναι σαν να πηγαίνεις στον γιατρό και να σου λέει ότι πρέπει να σταματήσεις το κάπνισμα για ένα σοβαρό λόγο. Αν εσύ δεν το σταματήσεις δεν σημαίνει πως δεν είναι καλός ο γιατρός. Η διάγνωση του μηχανήματος είναι 99.9%. άρα αντιλαμβάνεσαι μιλάμε για μεγάλο ποσοστό επιτυχίας. Τώρα αν το άτομο που θα έρθει είναι έτοιμο να εφαρμόσει ή όχι όσα θα του πω, αυτό εξαρτάται από τον χαρακτήρα του και από το πόσο πραγματικά θέλει να βοηθήσει τον εαυτό του.

Μία, πιστεύεις πολύ στην δύναμη της τροφής και αν δεν κάνω λάθος εδώ μπορεί να βρει κανείς και το Tibetan Mushroom….Μίλησε μας λίγο γι αυτό.
Το Tibetan Mushroom δεν έχει καμία σχέση με μανιτάρι, αλλά πήρε το όνομα αυτό επειδή βρέθηκε (από ασκητές στο Θιβέτ) κάτω από ένα μανιτάρι. Ήταν ένα παράξενο πράγμα το οποίο ποτίζανε με γάλα. Όταν μεγάλωσε το πήραν και το πίνανε και συνειδητοποίησαν πως είχε θαυματουργά αποτελέσματα σε προβλήματα που αφορούσαν το στομάχι κι όχι μόνο, αλλά και για σοβαρές ασθένειες (διαβήτη, καρκίνο, κτλ). Είναι ένα ελιξίριο ζωής! Ακόμα και πονοκέφαλοι και διάφορα άλλα προβλήματα που τα θεωρούμε μικρά και τα καταπολεμάμε με παυσίπονα, μπορούν να θεραπευτούν με αυτό το μίγμα. Πρόκειται για ένα προϊόν εντελώς φυσικό. Αυτό λοιπόν, το Tibetan Mushroom,  όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να το βρει εδώ. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως δεν είμαι διαιτολόγος, ούτε έχω γνώσεις διαιτολόγου. Αυτό που κάνω είναι να βρίσκω με την βοήθεια του μηχανήματος τις τροφές που κάνουν κακό στον κάθε οργανισμό. Πιστεύω πολύ στην δύναμη της τροφής. Επίσης στο να τρώμε σωστά, κάθε έξι ώρες. Ο οργανισμός μας είναι δίκαιος. Αν του συμπεριφερόμαστε εντάξει, μας ανταμείβει. Αν όχι….τότε το πληρώνουμε είτε με περιττά κιλά, είτε ακόμη χειρότερα με ασθένειες.

 

Επίσης κάνεις και τεστ για άγχος.
Ναι, με το ίδιο μηχάνημα μπορώ να δω ποιες τροφές προκαλούν άγχος σε ένα οργανισμό. Ποιες τροφές μπορεί να προκαλούν πονοκέφαλους. Ποιες ελλείψεις βιταμινών υπάρχουν. Γίνεται μια ανίχνευση του οργανισμού και μπορούμε να δούμε τα πάντα.

Μία θα έλεγες πως ο  κόσμος έχει στραφεί στην εναλλακτική ιατρική;
Πιστεύω πως ναι. Ο κόσμος διαβάζει, ακούει αποτελέσματα από άλλους ασθενείς, βλέπει, μαθαίνει. Γνωρίζει πως τα φάρμακα δεν πολεμούν την ασθένεια από την ρίζα, αντίθετα πολλές φορές δημιουργούν κι άλλα προβλήματα. Ενώ η εναλλακτική, φυσική αν θες, ιατρική, πολεμά το πρόβλημα από την ρίζα.

Μια συμβουλή στους αναγνώστες του Skala Times;
Η τροφή είναι υπεύθυνη για τα πάντα που αφορούν τον οργανισμό μας. Θα συμβούλευα μια φορά την βδομάδα να κάνουν διατροφή μακριά από τοξίνες, για να καθαρίζει το σύστημα τους. Μια ολόκληρη μέρα μόνο με φυσικούς χυμούς, τσάγια από βότανα, σαλάτες με χόρτα και αρκετό νερό.

Την Μία Κασιανίδη μπορείται να την βρείτε στο «Light House»  και στο τηλέφωνο 99929175

 

 

 

 

 

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Λάρνακα: Το Κέντρο Ημέρας “Δικαίωμα Ελπίδας” για άτομα με αναπηρίες άνω των 21 ετών μας φέρνει καλοκαιριάτικα τη χρυσή δεκαετία του ‘60!

Το Κέντρο Ημέρας “Δικαίωμα Ελπίδας” για άτομα με αναπηριες άνω των 21 ετών, καλωσορίζει το Καλοκαίρι με την μουσική παράσταση του Μάκη Δελαπόρτα “Η Χρυσή

Η Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα, της σχολής χορού Mambo, σε μια συνέντευξη έξω από τα δόντια, με αφορμή τη παράσταση “Ανατέμνοντας”

Η Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα διευθύντρια της σχολής χορού MAMBO ετοιμάζεται να ανεβάσει την μουσικοχορευτική παράσταση “Ανατέμνοντας”, στο δημοτικό θέατρο Λάρνακας στις 9 και 10 Μαίου,

Άθως Καζαντζής: “Καμιά πόλη δεν μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης αν δεν έχει τον κατάλληλο δήμαρχο και δημοτικό συμβούλιο”

Ο Άθως Καζαντζής επανεδιεκδικεί μία θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας με το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ και εξηγεί στο SkalaTimes τους λόγους επαναδιεκδίκησης, αναλύει τα όσα

error: Content is protected !!