Ότι να ‘ναι…..From Salonika! “fort bravo”

Γράφει ο Αντρέας Κωνσταντινίδης

Όταν μια στήλη λέγεται “ότι να ‘ναι” σημαίνει πως έχεις κάθε δικαίωμα να κάνεις αυτό που γουστάρεις. Σήμερα λοιπόν κάτι το διαφορετικό. Μια συνέντευξη από ένα γκρουπάκι που πολύ γουστάρω. Από τους “fort bravo”.  Πόσο καλά τους γνωρίζετε; Ευκαιρία να τους μάθετε!

Kαταρχάς πείτε μας πως προέκυψαν οι fort bravo,πώς γνωριστήκατε; Η ιδέα για συγκρότημα πως προέκυψε;
Οι Fort Bravo δημιουργήθηκαν το Φθινόπωρο του 2010. Καταρχάς αποτελούνται απο τους  Γιώργο “2J” Ιωάννου, Αντρέα “iCy” Μιχαήλ και Θεόδωρο “Rolling Dice” Καραγιάννη. Όλοι μαζί γνωριζόμαστε απο μικρή ηλικία και συγκεγκριμένα συνδεθήκαμε απ’τον καιρό που πηγαίναμε σχολείο. Η ιδέα για το συγκρότημα προέκυψε απο διάφορες συγκυρίες. Κυρίως απ’το γεγονός ότι συνυπάρξαμε όλοι σε κοινά συγκροτήματα με κοινά ενδιαφέροντα και μουσικούς ερεθισμούς. Στην πορεία συμφωνήσαμε, κυρίως ιδεολογικά απο θέμα μουσικής δημιουργίας όπως επίσης και απο θέμα απλού γούστου. Έτσι δημιουργήσαμε τους “Fort Bravo”, συγκροτήσαμε το project studio που έχουμε και απλά αρχίσαμε.
Το ότι κατάγεστε από κωμόπολη (Δερύνεια, Αγία Νάπα) δυσκόλεψε καθόλου τα πρώτα σας βήματα;
Σε αυτό το σημείο μπορώ να αναφέρω δεν μας δυσκόλεψε ιδιαίτερα αφου οι αποστάσεις είναι σχετικά κοντινές. Αν καταγόμασταν απο μεγαλούπολη σαφώς θα ήταν διαφορετικές οι συνθήκες οι οποίες δεν μπορώ να περιγράψω αφου προφανώς δεν ζούμε σε μεγαλούπολη. Αν το δούμε απο άλλη οπτική γωνία όμως, ίσως να υπήρχαν είτε διαφορετικές επιρροές λόγω ατμόσφαιρας και περιβάλλοντος ή συνάμα και αυτό να ήταν σχετικό και εν τέλει να φέρναμε το ίδιο αποτέλεσμα.
Η Αγία Νάπα, ο τουρισμός της, ενδεχωμένως έπαιξαν κάποιο ρόλο στα μουσικά σας ακούσματα;
Η Αγία Νάπα και γενικότερα η περιόχη όπου μεγαλώσαμε μας επηρέασε σε μεγάλο βαθμό αφού για χρόνια τώρα δραστηροποιείται τουριστικά με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλο πλήθος απο τουρίστες. Eπομένως υπήρξαν και μουσικές δραστηριότητες απο είδη μουσικής όπως Reggae, UK-Garage, D’n’B, Hip Hop όπου και επηρέασαν τα ακούσματα μας και γενικότερα τις μουσικές μας προσεγγίσεις.
Fort bravo,παράξενο όνομα, τι σημαίνει;
Το όνομα Fort Bravo μπορεί να ερμηνευθεί ως “Fort” που σημαίνει oχηρό και “Bravo” που εκφράζει μια λέξη με θετικότητα. Nα προσθέσω ότι το όνομα το βρήκαμε απο μια ταμπέλα έξω απο το σπίτι μου καθώς πηγαίναμε για βόλτα.
Το είδος μουσικής που κάνετε είναι κάτι ξεχωριστό για το κοινό της Κύπρου και της Ελλάδας, εσείς πώς το αντιλαμβάνεστε;
Αυτό το πλεονέκτημα το λαμβάνουμε πολύ θετικά και αυτό μας χαροποιεί πολύ. Επίσης η ανταπόκριση του κοινού σε αυτό το θέμα μας δίνει περισόοτερη τροφή για να συνεχίσουμε με αυτό το ύφος. Εξάλλου έτσι ήταν και ο στόχος μας αρχικά. Να δημιουργήσουμε κάτι διαφορετικό με εναλλακτική προσέγγιση στην μουσική σκηνή.
Γίνεστε συνεχώς όλο και πιο γνωστοί μετά από συνεργασίες σας με μεγάλα και με σεβαστά ονόματα του χώρου (λόγος απειλή,still.fleck,και αλλους),πώς νιώθετε που σαν νέοι στον χώρο έχετε στο βιογραφικό σας ήδη κάποιες καλές συνεργασίες;
Ναι αυτό ισχύει και νιώθουμε ευγνώμων προς τον κόσμο που μας υποστηρίζει και ακούει αυτό που δημιουργούμε. Επίσης το γεγονός ότι συνεργαζόμαστε με διάφορους άλλους καλλιτέχνες όπως ανάφερες πιο πάνω μας χαροποιεί ιδιαίτερα αφου τυγχαίνει να ακολουθούμε και να ακούμε την μουσική τους. Όπως επίσης παίρνουμε έμπνευση ο ένας απο τον άλλο και συνεπώς επηρεάζουμε ο ένας τον άλλο. Για αυτό και πολλοί καλλιτέχνες δίνουν έμφαση μεγάλη στην ανταπόκριση που θα πάρουν απο καλλιτέχνες που εκτιμούν.
Στην Ελλάδα σας γνωρίζουν πολύ περισσότερο απ΄ότι στην Κύπρο από όπου κατάγεστε, τι νομίζετε ότι φταίει γι αυτό;
Θέμα πλυθησμού μπορώ να πω αφού αν το δούμε αναλογικά είναι σχετικό.
Εσείς τι μουσική ακούτε;
Tα ακούσματα μας κυρίως είναι απο Reggae, Blues, Hip Hop, Alternative.
Τι σημαίνει για εσάς μουσική;
Mουσική για εμάς σημαίνει τρόπος ζωής, έκφρασης συναισθημάτων, τροφή έμπνευσης και δημιουργίας. Επίσης αν το δούμε σφαιρικά είναι μια επιστήμη η οποία δεν έχει όρια. Μουσική είναι τα πάντα γύρω μας απο βιώματα ζώης μέχρι μπερδεμένες συγκυρίες, τέχνη γενικότερα και ψυχαγωγία.
Μικροί είχατε φανταστεί πως θα ακολουθούσατε αυτό το μουσικό μονοπάτι;
Δεν το φανταστήκαμε ακριβώς έτσι αν και το θέλαμε πολύ γενικότερα να φτιάξουμε μουσική και να επηρεάσουμε τον κόσμο. Η πορεία από την παιδική ηλικία μέχρι εδώ, απο θέμα βιωμάτων ζωής, έπαιξε μεγάλο ρόλο σε αυτό που είμαστε σήμερα.
Πώς νιώσατε την πρώτη φορά που τραγουδήσατε μπροστά σε κοινό;
Υπήρξε τρακ αλλα συνάμα και μεγάλη ευχαρίστηση. Ήταν απλά η αρχή.
Πστεύετε οτι αυτή η ξαφνική άνθηση του hiphop στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι θετικό για την μουσική σκηνή γενικότερα;  Επίσης στην Κύπρο βλέπετε να έρχεται αυτή η τάση;
Η άνθηση του Hip Hop έχει χρόνια που εξαπλώνεται συνεχώς. Αυτό που κάνει τον κόσμο να πιστεύει ότι συνεχώς υπάρχει “άνθηση” είναι το γεγονός ότι δεν διαδίδεται τόσο πολύ απο τα ΜΜΕ. Σαφώς αναφέρομαι σε Hip – Hop αγνό ή και εναλλακτικό.H όποιαδήποτε διάδοση του Ηip Hop είναι θετικό γεγονός, φτάνει να είναι αληθινό. “Αληθινό” εννοούμε να εκφράζει την ελευθερία λόγου και έκφρασης του καλλιτέχνη. Στην Κύπρο ερχεται αυτή η τάση και αυξάνεται θετικά αν και υπήρξε Ηip Hop απο παλιά απο καλλιτέχνες όπως ο John Wu, Haji Mike, Sniper,Trigger, Lyrical Eye και διάφοροι άλλοι.
Ποιά είναι τα μελλοντικά σχέδια των fort bravo;
Τα  μελλοντικά σχέδια είναι πολλά όπως το προσεχές project που ονομάζεται “The Bar and Grill Project” στο οποίο θα παρουσιαστεί με περιοδεία σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και της Κύπρου.Το project αυτό θα κυκλοφορήσει δωρεάν απο το ανεξάρτητο label “I am Hip Hop”. Επίσης με το καλό θα βγεί και ο πρώτος μας δίσκος.
Ευχαριστώ  πολύ για το χρόνο σας! Δυο λόγια στο κοινό της Λάρνακας; (κανατε από ότι γνωρίζω και  2-3 εμφανίσεις στο Savino ☺)
Eμείς σας ευχαριστούμε και σας ευχόμαστε τα καλύτερα ! To κοινό της Λάρνακας υπήρξε απο την αρχή κόντα μας και πάντα μας υποδέχεται με αγάπη και συγκεκριμένα ο κόσμος του Savino όπως ανάφερες. Τους ευχαριστούμε θερμά και εννοείται ότι θα υπάρξουν κι άλλα Lives στο Savino Live.

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Παντελής Αχιλλέως, Υποψήφιος Δημοτικό Σύμβουλος Λάρνακας ΔΗΣΥ : «Χρειαζόμαστε νέο αίμα, νέες ιδέες, νέο κόσμο που να μπορεί να τρέξει για αυτή την πόλη και να κάνει ότι καλύτερο μπορεί»

Γνωστός στη πόλη ως εθελοντής, ως Πρόσκοπος. Γνωστός στη Κύπρο μέσα από τη συμμετοχή του ως ηθοποιός σε γνωστές τηλεοπτικές σειρές. Ο Παντελής Αχιλλέως κατεβαίνει

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη στην Τελετή Βράβευσης των Πράσινων Πόλεων και Κοινοτήτων καθώς και των Παγκύπριων Περιβαλλοντικών Βραβείων για Οργανισμούς και Επιχειρήσεις

Ερμηνεύω την εδώ μαζική σας παρουσία ως ένδειξη πραγματικού ενδιαφέροντος για το περιβάλλον. Είναι με ιδιαίτερη χαρά που συμμετέχω στην αποψινή Τελετή Βράβευσης των Πράσινων

Στη Λάρνακα για shopping η Άννα Βίσση

Η αγαπημένη τραγουδίστρια για χιλιάδες κόσμου και με καταγωγή από τη Λάρνακα, η Άννα Βίσση βρίσκεται στην Κύπρο αυτές τις ημέρες αφού εμφανίστηκε σε πάρτυ

Ντροπής πράγματα: Βανδαλισμοί σε προεκλογικές αφίσες του Κύπρου Ανδρονίκου

Απαράδεκτες σκηνές βανδαλισμού αντίκρυσαν σήμερα κάτοικοι της περιοχής Δρομολαξιάς Μενεού! Βανδαλισμοί σε προεκλογικές αφίσες του Κύπρου Ανδρονίκου, Δημάρχου Δρομολαξιάς ο οποίος κατέρχεται υποψήφιος και επανεδιεκδικεί

error: Content is protected !!