Πράσινο φως για ανάδειξη του αρχαίου λιμανιού της Λάρνακας!

arxaio limani

Σημαντική η είδηση που αφορά στη μετακίνηση των γηπέδων αντισφαίρισης αφού η περιβόητη αυτή μετακίνηση θα σημαίνει το πράσινο φως για ανάδειξη του αρχαίου λιμανιού της Λάρνακας, κάτι υπερβολικά θετικό για τη πόλη του Ζήνωνα και τον τουρισμό στη πόλη.
Πιο κάτω οι σημερινές ανακοινώσεις του Δήμου Λάρνακας και της
Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας.
To Skala Times συγχαίρει το Δήμο Λάρνακας και τον Δήμαρχο κ. Βυρα  που εργάστηκαν έτσι ώστε να υλοποιηθεί επιτέλους ένα σημαντικό για τη πόλη όραμα.
Τώρα αναμένουμε την μετακίνηση των εγκαταστάσεων υγραερίου και πετρελαιοειδών και μετά θα μπορούμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας μια πολύ καλύτερη Λάρνακα. Mια καινούρια Λάρνακα!

Skala Times

Ανακοίνωση Δήμου Λάρνακας
Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού κ. Κλεάνθης Γεωργιάδης ενημέρωσε σήμερα τον Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα, ότι υπάρχει διαθέσιμο κονδύλι, το οποίο θα διατεθεί για τη μετακίνηση των γηπέδων του Ομίλου Αντισφαίρισης Λάρνακας και την ανάδειξη του Αρχαίου Λιμανιού.

Τα γήπεδα αντισφαίριση θα μεταφερθούν στο χώρο του κρατικού δάσους Άγιος Λάζαρος παρά το Κοινοτικού Κέντρου Λάρνακα και οι διαδικασίες αναμένεται να ξεκινήσουν σε συνεργασία του ΚΟΑ και του Δήμου Λάρνακας, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Η ανάδειξη και η ολοκλήρωση των ανασκαφών του Αρχαίου Λιμανιού, θα βοηθήσει στη δημιουργία του Αρχαιολογικού Πάρκου, με  βάση τη μελέτη που εκπονήθηκε από το Τμήμα Αρχαιοτήτων, το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Γαλλικής Πρεσβείας και το Δήμο Λάρνακας.

Ανακοίνωση Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας
Τη μεγάλη της ικανοποίηση εκφράζει η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας για την εξεύρεση κονδυλίου για μετακίνηση των γηπέδων αντισφαίρισης ώστε να αναδειχθεί επιτέλους το αρχαίο λιμάνι του Κιτίου.

Το χρονίζον αυτό πρόβλημα ήταν ένα εκ των τριών θεμάτων που είχε υποβάλει η ΕΤΑΠ Λάρνακας ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κατά την πρόσφατη επίσκεψή του, ενώ αποτελούσε πάγιο αίτημα της Εταιρείας προς διάφορα Υπουργεία και Τμήματα για σειρά ετών.

Η ΕΤΑΠ ευχαριστεί και συγχαίρει όλους όσους συλλογικά εργάστηκαν για να γίνει εφικτή αυτή η σημαντική μετακίνηση, και δει την Κυβέρνηση και τα καθ’ ύλην αρμόδια Υπουργεία, τον Πρόεδρο του ΚΟΑ, τον Δήμαρχο Λάρνακας, τους βουλευτές και τους Φορείς της Επαρχίας.

Το υπό αναφορά αρχαίο λιμάνι θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα ανά το παγκόσμιο λιμάνια της αρχαιότητας που διασώζεται μέχρι σήμερα. Με την ολοκλήρωση των ανασκαφών, η Λάρνακα θα αποκτήσει ένα μοναδικό αρχαίο μνημείο διεθνούς σημασίας που σε συνάρτηση με τους υπόλοιπους γειτνιάζοντες χώρους ενδιαφέροντος, όπως τον αρχαιολογικό χώρο Κιτίου και το Επαρχιακό Μουσείο, θα αποτελέσουν ένα ιδιαίτερα αξιόλογο και ολοκληρωμένο Αρχαιολογικό Πάρκο.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ονοματοδοσία Κοινοτικού Θεάτρου Περβολιών σε “Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Περβολιών Ανδρέας Πασιουρτίδης”

Θα πραγματοποιηθεί απόψε η τελετή ονοματοδοσίας του Κοινοτικού Θεάτρου Περβολιών σε “Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Περβολιών Ανδρέας Πασιουρτίδης”.Τα αποκαλυπτήρια θα τελέσει ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ κ.

Σπύρος Πάμπουλου υποψήφιος Αντιδήμαρχος Τρούλλων: “Να συνεχίσουμε μαζί το ουσιαστικό και παραγωγικό έργο που έχουμε ξεκινήσει”

Υπέβαλε χθες την υποψηφιότητα του για την Αντιδημαρχία των Τρούλλων ο νυν Κοινοτάρχης Σπύρος Πάμπουλου.Μέσα από ανάρτηση του στα ΜΚΔ ο νυν κοινοτάρχης τονίζει: “Ζητώ

error: Content is protected !!