Ωδή και αντίο σε μια τηλεοπτική σειρά!

 

summathites

Skala Times

Ανοικτή Επιστολή στον ΑΝΤ1
και στην παραγωγή της σειράς “Συμμαθητές”

Αγαπητή παραγωγή των “Συμμαθητών”, αγαπητό ΑΝΤ1, αγαπητό καστ της σειράς.
Δηλώνω ευθαρσώς πως δεν παρακολουθώ ελληνική τηλεόραση.
Μόνη εξαίρεση ο Αντώνης Κανάκη (“Ράδιο Αρβύλα”) που για να είμαι ειλικρινής από τότε που έγινε πατέρας δεν τον παρακολουθώ και τόσο. (Ερωτευμένη γαρ).
Η τελευταία φορά που είδα ελληνική σειρά ήταν το 2010, συμπτωματικά και πάλι δική σας, στον ΑΝΤ1 και ήταν “Το Κάρμα”.
Οκ, για να μη λέμε ψέματα είδα και μια σειρά στον ΑΛΦΑ, φέτος, ( “Αστέρας Ραχούλας”).

Ωστόσο, απ’ τη πρώτη φορά που είδα τους “Συμμαθητές” πριν από τρεις τηλεοπτικές σεζόν, ερωτεύτηκα αυτό το στόρυ, αγάπησα τα πάντα σε αυτή τη σειρά, που ήταν βασισμένη στην πολυβραβευμένη σειρά “Graduados”, που έκανε πρεμιέρα στην Αργεντινή το 2012.
Το τραγούδι των τίτλων (“έτσι είναι οι ζωές, τόσο πεζές μα περπατήσαν στο φεγγάρι”), οι ταλαντούχοι ηθοποιοί, το μοναδικό χιούμορ, το στήσιμο, τα πάντα σε αυτή τη σειρά ήταν εξαιρετικά. (Δεν είμαι ειδική περί τηλεόρασης αλλά μια άποψη, η δημοσιογράφος, την έχω).

Ακόμα και όταν νόμιζα ότι  η πλοκή θα με οδηγούσε σε εγκεφαλικό (τότε με την εμφάνιση της μάνας της Μαριλένας και την Ίριδα) ερχόταν μια κάθαρση, ένα happy end και η σειρά θρονιαζόταν βασίλισσα της τηλεόρασης, μέσα στις καρδιές μας.
summa2
Και όταν πέρσι βρισκόμουν για δουλειά, για τέσσερις μήνες στο Λονδίνο, δεν την έχανα τη σειρά μου, την παρακολουθούσα διαδικτυακά, δεν γινόταν να την χάσω!

Φτάσαμε λοιπόν στο καλοκαίρι 2017, στο τέλος της σειράς.

Το “φάουλ” ξεκίνησε πριν από δύο βδομάδες όταν η Μαριλένα διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού (που εμείς σαν θεατές αρχαίας τραγωδίας ξέρουμε ότι έχουν μπλεχτεί οι αναλύσεις και είναι λάθος η διάγνωση) και αποφάσισε να χωρίσει τον λατρεμένο της, να ακυρώσει τον γάμο, και να μην το πει σε κανέναν παρά μόνο στη στριμμένη της θεια.
Καλά ρε καλοί μου, ρε χρυσοί μου, εκεί στην παραγωγή, εκεί στην σεναριογραφία, ποια γυναίκα θα το έκανε αυτό; (Ναι, είναι άντρας ο σεναριογράφος, αλλά γιατί δεν ρώτησε μια γυναικεία γνώμη;)
Να μη το πει σε κανένα δικό της άνθρωπο ότι πάσχει από καρκίνο μαστού παρά μόνο στη στριμμένη την θεια της; Μα σοβαρά τώρα;
Ποια γυναίκα θα χώριζε τον άντρα που λατρεύει, θα ακύρωνε το γάμο τους, αντί να το μοιραστεί αυτό μαζί του;
Και ενώ μας παρουσιάσατε την Μαριλένα μας, την Κουλούρη μας, αλλοπρόσαλλη και ενώ αναμέναμε το happy end…..

Ο ΑΝΤ1 Κύπρου ξεκινά από απόψε (17.7.2017) να μεταδίδει καθημερινά τη σειρά για να φτάσουμε στο ΤΕΛΟΣ πριν τον δεκαπενταύγουστο.
Διάβασα λοιπόν σε ένα κυπριακό περιοδικό τηλεόρασης την περίληψη για τα επόμενα επεισόδια.
Σκοτώσατε την Μαριλένα έγραφε. Την ώρα που πάει να παντρευτεί λέει, παθαίνει ατύχημα, τροχαίο λέει και πεθαίνει!

Συγκεκριμένα το τηλεπτικό περιοδικό “Capuccino”, το περασμένο Σάββατο, στη σελίδα 7, έγραφε : “Mια σειρά από πολλές και ολέθριες συμπτώσεις θα προκαλέσουν ένα σοκαριστικό τροχαίο το οποίο θα κοστίσει τη ζωή της Μαριλένας. Η είδηση αυτή θα σκάσει σαν βόμβα σε όλους και όλοι θα σοκαριστούν, αφού η ζωή θα πρέπει να συνεχιστεί χωρίς αυτή”.

Αν γινόταν κάτι τέτοιο θα ήταν σφάλμα. Μέγα σφάλμα.
Παραγωγή, καστ, σεναριογράφος, όλοι θα διαλύατε μια απ’ τις πιο αγαπημένες μας σειρές!

Ξέρετε, η ζωή μας είναι ήδη γεμάτη unhappy end και σειρές τόσο όμορφες σαν τους “Συμμαθητές” θέλουμε να τελειώνουν με ένα happy end.
Όπως γινόταν τόσο όμορφα στους προηγούμενους κύκλους.

summa1

Ευτυχώς όπως με ενημέρωσαν φίλες, εδώ στο Skala Times, τελικά η Μαριλού μας δεν πεθαίνει, απλά παθαίνει αμνησία (χίλιες φορές ζωντανή με αμνησία, παρά νεκρή…..υποθέτω).

(Δεν θα σχολιάσω την παραποίηση του τηλεοπτικού περιοδικού “Capuccino” που παραλίγο να με ανάγκαζε να μην δω το τέλος της αγαπημένης μου σειράς, διότι δεν θα είχα δύναμη να δω το φινάλε των “Συμμαθητών” με την Μαριλού νεκρή).

Βέβαια η αλήθεια να λέγεται,  εκτός από κακά της μοίρας δεν ζούσε και τίποτα άλλο η Μαριάννα Τουμασάτου σε αυτή τη σειρά (πόσο δάκρυ και πόνο αυτή η γυναίκα σε μια σειρά που ήταν κωμωδία!)

Ναι, η ζωή μας έχει αρκετούς θανάτους και πόνους, αλλά σε όμορφες σειρές, και δη κωμωδίες, απαιτούμε ένα ευλογημένο happy end.

Ευχαριστούμε για τις τρεις υπέροχες τηλεοπτικές σεζόν! 

  • Μαριλένα Κουλούρη (Μαριάννα Τουμασάτου)marilena
  • Αντρέα Νικολαϊδη (Μάριε Αθανασίου)
  • Άρη Καββαθά/Νικολαϊδη (Ρένο Ρώτα)
  • Κρίστη Ζαφόλια (Πηνελόπη Αναστασοπούλου)
  • Τατιάνα Παππά (Νικολέττα Καρρά)
  • Ισίδωρε Νικολαϊδη (Παύλο Χαϊκάλη)
  • Ντίνα Νικολαϊδη (Χριστίνα Τσάφου)
  • Λευτέρη/Φρίντομ Λουκάτο (Αντώνη Κρόμπα)
  • Γκέλυ Νικολαϊδη (Πηνελόπη Πλάκα)

Θα μας λείψετε πολύ!

Συντελεστές της σειράς:

  • Σενάριο 1ου κύκλου: Βίκη Αλεξοπούλου
  • Σκηνοθεσία: Βασίλης Θωμόπουλος
  • Μουσική επιμέλεια: Σταμάτης Γιατράκος
  • Σενάριο 2ου-3ου κύκλου: Γιώργος Φειδάς
  • Σκηνογράφος: Αντώνης Χαλκιάς

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ονοματοδοσία Κοινοτικού Θεάτρου Περβολιών σε “Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Περβολιών Ανδρέας Πασιουρτίδης”

Θα πραγματοποιηθεί απόψε η τελετή ονοματοδοσίας του Κοινοτικού Θεάτρου Περβολιών σε “Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Περβολιών Ανδρέας Πασιουρτίδης”.Τα αποκαλυπτήρια θα τελέσει ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ κ.

Σπύρος Πάμπουλου υποψήφιος Αντιδήμαρχος Τρούλλων: “Να συνεχίσουμε μαζί το ουσιαστικό και παραγωγικό έργο που έχουμε ξεκινήσει”

Υπέβαλε χθες την υποψηφιότητα του για την Αντιδημαρχία των Τρούλλων ο νυν Κοινοτάρχης Σπύρος Πάμπουλου.Μέσα από ανάρτηση του στα ΜΚΔ ο νυν κοινοτάρχης τονίζει: “Ζητώ

error: Content is protected !!