Καλή Χρονιά! ΑΓΑΠΗ μόνο!

10330385_10156735003995571_783034903324196062_n

Ο κόσμος χωρίζεται στο άσπρο και στο μαύρο και κάπου ενδιάμεσα βρίσκεται η γκρίζα ζώνη του λυκόφωτος που βασιλεύει η καθημερινότητα μας.
Ο κόσμος χωρίζεται σε χρώματα (ενίοτε κι αρώματα) και οι περισσότεροι, χρόνια χειραγωγημένοι, ακολουθούν συγκεκριμένες αποχρώσεις και πιστεύουν (ω ναι!) πως είναι…. trendy.
Σε αυτό λοιπόν τον αλλοπρόσαλλο κόσμο με τις ασχήμιες και τις ομορφιές του, (μη τρομάζετε, έτσι ήταν ανέκαθεν ο κόσμος), υπάρχουν διαχρονικές αξίες που παραμένουν στην μόδα (και ας μην στο λένε πουθενά). Αξίες όπως αλληλεγγύη, ανιδιοτελής αγάπη, αληθινή φιλία, ανθρωπιά, ευγένεια, καλοσύνη, ταπεινοφροσύνη, ειλικρίνεια, απλότητα κοκ. 
Υποψιάζομαι, χωρίς να είμαι απόλυτα βέβαιη, πως οι άνθρωποι των βιβλίων, (όχι των ακαδημαϊκών, των άλλων βιβλίων), ίσως το γνωρίζουν καλύτερα αυτό.
Kαι μιας και μιλάμε για βιβλία, σ’ ένα βιβλίο του ο Μενέλαος Λουντέμης, με τον υπέροχο τίτλο “Οι κερασιές θα ανθίσουνε και φέτος”, γράφει κάπου στις πρώτες σελίδες:
Σε αυτό τον παραζαλισμένο κόσμο, που οι άνθρωποι ξεφυτρώνουν απ’ τη γη σαν τους ασπάλακες για να βλάψουν και να ξαναμπούνε στη γη, η συμφορά είναι παλιά όσο και το χώμα. Ο κόσμος όλος είναι ξεχειλισμένος από ασκήμιες που τις έκαναν οι άνθρωποι σε στιγμές που ξεχάσανε το θάνατο. Μα πάνω απ’ αυτή τη στοιβαγμένη αθλιότητα λάμπουν και μερικές ομορφιές. Οι λιγοστές ομορφιές που έκαναν κάποιοι άνθρωποι – οι μόνοι άνθρωποι- που το ήξεραν πως θα πεθάνουν”.
Ας θυμόμαστε λοιπόν πως είμαστε εφήμεροι σε αυτή τη γη και πως πάνω απ’ την αθλιότητα θα λάμπουν πάντα κάποιες ομορφιές.
Θα παραμένει πάντα ολόδικη μας επιλογή αν μέσα μας θα τρυπώνει η ομορφιά ή η αθλιότητα. Είναι βλέπεις επιλογή μας με ποιες αποχρώσεις θα πορευτούμε στη ζωή. Αν θα κρατήσουμε το φωτεινό άσπρο που έχουν οι διαχρονικές αξίες ή το σκούρο του εγωισμού, του αριβισμού, της κακίας, της ιδιοτέλειας και του ψέματος.
Και βεβαίως αυτό δεν θα το καθορίσουν τα άρθρα μας, τα ποστ μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα λόγια μας, αλλά οι πράξεις και οι σκέψεις μας.
Καλή χρονιά!
Κι αυτή η trendy ατάκα “αγάπη μόνο”, που ακούγεται πολύ τελευταίως σαν χιτάκι εποχής, να ξέρετε πως έχει μεγαλύτερη αξία απ’ όσο φαντάζεστε!

(Y.Γ Η Φωτογραφία είναι απ’ το Bristol. Τον Αύγουστο του 2014. Κάπου εκεί στο δρόμο του Stokes Croft είχα γράψει τη λέξη “ΑΓΑΠΗ” )

Αγάπη μόνο λοιπόν!
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΑΛΟ 2017!

Με ΑΓΑΠΗ Γιώτα Δημητρίου
Αρχισυντάκτρια Skala Times

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ονοματοδοσία Κοινοτικού Θεάτρου Περβολιών σε “Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Περβολιών Ανδρέας Πασιουρτίδης”

Θα πραγματοποιηθεί απόψε η τελετή ονοματοδοσίας του Κοινοτικού Θεάτρου Περβολιών σε “Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Περβολιών Ανδρέας Πασιουρτίδης”.Τα αποκαλυπτήρια θα τελέσει ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ κ.

Σπύρος Πάμπουλου υποψήφιος Αντιδήμαρχος Τρούλλων: “Να συνεχίσουμε μαζί το ουσιαστικό και παραγωγικό έργο που έχουμε ξεκινήσει”

Υπέβαλε χθες την υποψηφιότητα του για την Αντιδημαρχία των Τρούλλων ο νυν Κοινοτάρχης Σπύρος Πάμπουλου.Μέσα από ανάρτηση του στα ΜΚΔ ο νυν κοινοτάρχης τονίζει: “Ζητώ

error: Content is protected !!