Ο Φιντέλ και ο τρόμος των Δυτικών και Αμερικανικών ΜΜΕ

fidel-new

Το πρόβλημα ήταν πάντοτε η έλλειψη γνώσεων και η ημιμάθεια, η εντύπωση ότι γνωρίζουμε τα πάντα και πως “έτσι είναι τα πράγματα”.
Η αλήθεια όμως είναι πως τα πράγματα μπορεί “να είναι έτσι”, αλλά μέσα από μελέτη μπορεί και να αποδειχθούν αλλιώς.
Ο φανατισμός και η τυφλή πίστη (ή εμμονή), σε καμία περίπτωση δεν οδηγούν στο φως.
Αυτά, έτσι, γενικά για την δύναμη της γνώσης και την αποδυνάμωση του νου από φανατισμούς και προκαταλήψεις.

Αντιλαμβάνομαι τον φόβο κάποιων στο όνομα του Φιντέλ Κάστρο, είναι αυτονόητο πως όσοι τρομάζουν με την λέξη “κομμουνισμός” θα έχουν και τα ανάλογα, αρνητικά, αισθήματα για τον Φιντέλ.
Μα τα αισθήματα δεν έχουν θέση σε ιστορικές πραγματικότητες.
Ακόμα και εμείς, με το υπερανεπτυγμένο E.I (Emotional Intelligence) το γνωρίζουμε αυτό.

Ο Φιντέλ μπορεί να μην ήταν άγιος, αλλά σίγουρα δεν είναι αυτός που έσπευσαν τα δυτικά και αμερικανικάnicosia-fidel ΜΜΕ να παρουσιάσουν αμέσως μετά τον θάνατο του.
Ο Φιντέλ με τις 35.000 γυναίκες”
Ο Φιντελ με τη χλιδάτη ζωή”
Ο Φιντέλ με τα ρολόγια ρόλεξ”
Και διάφοροι άλλοι τίτλοι που στόχο έχουν να προλάβουν το φάντασμα του Φιντέλ που πλανιέται πάνω απ’ την ανθρωπότητα και “εγκυμονεί κινδύνους”, ιδιαίτερα τον μέγα κίνδυνο να περάσει ο Φιντέλ στο πάνθεον των ηρώων της ανθρωπότητας, ξέρετε σε εκείνο το πάνθεον που εδώ και 49 χρόνια βρίσκεται και ο φίλος του ο Τσε.

Ο επικεφαλής της κουβανικής επανάστασης, ο άνθρωπος με την ξεχωριστή συμβολή στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού,ο ηγέτης που πολέμησε όσο κανένας άλλος σύγχρονος ηγέτης το καπιταλιστικό σύστημα, δεν είναι αυτός που έσπευσαν με άθλια χυδαιότητα να παρουσιάσουν τα δυτικά και αμερικανικά ΜΜΕ.
Αυτό φωνάζει η ιστορία, αυτό αποδεικνύουν οι χιλιάδες άνθρωποι που περιμένουν για ώρες στην σειρά, στην Πλατεία της Επανάστασης στην Αβάνα, για να αποχαιρετήσουν τον Φιντέλ.

Κι αν οι προκαταλήψεις, οι φανατισμοί, οι σκοπιμότητες, δεν αφήνουν κάποιους να το εμπεδώσουν, αυτό δεν αφορά ούτε την ιστορία, ούτε την πραγματικότητα η οποία στέκεται αλώβητη και καμιά παραποίηση της αλήθειας δεν μπορεί να την αγγίξει.

Υ.Γ1 Απόψε Τρίτη, 29 Νοεμβρίου και ώρα 20:00, η Πρεσβεία της Κούβας στην Κύπρο και ο ΚυπροΚουβανικός Σύνδεσμος Φιλίας πραγματοποιούν συμβολική εκδήλωση αποχαιρετισμού στο Φιντέλ Κάστρο στο χώρο του μνημείου του Χοσέ Μαρτί  (Λεωφόρος Στασίνου, σύγκλιση με οδό Θουκυδίδου).
Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρέσβης της Κούβας, Άραμις Φουέντε
Θα ακολουθήσει μικρό πρόγραμμα με ποίηση και μουσική

Υ.Γ 2 Στις 4 Δεκεμβρίου, στο Σαντιάγο ντε Κούβα (νότια), θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του Φιντέλ Κάστρο. Ο ηγέτης της κουβανικής επανάστασης θα αποτεφρωθεί και η στάχτη του θα διασχίσει με αυτοκινητοπομπή τη χώρα για διάστημα τεσσάρων ημερών, εντός της επόμενης εβδομάδας. Οι κουβανικές αρχές κήρυξαν εθνικό πένθος εννέα ημερών, έως τις 4 Δεκεμβρίου, στη διάρκειά του οποίου θα διακοπούν «όλες οι δραστηριότητες και τα δημόσια θεάματα.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ονοματοδοσία Κοινοτικού Θεάτρου Περβολιών σε “Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Περβολιών Ανδρέας Πασιουρτίδης”

Θα πραγματοποιηθεί απόψε η τελετή ονοματοδοσίας του Κοινοτικού Θεάτρου Περβολιών σε “Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Περβολιών Ανδρέας Πασιουρτίδης”.Τα αποκαλυπτήρια θα τελέσει ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ κ.

Σπύρος Πάμπουλου υποψήφιος Αντιδήμαρχος Τρούλλων: “Να συνεχίσουμε μαζί το ουσιαστικό και παραγωγικό έργο που έχουμε ξεκινήσει”

Υπέβαλε χθες την υποψηφιότητα του για την Αντιδημαρχία των Τρούλλων ο νυν Κοινοτάρχης Σπύρος Πάμπουλου.Μέσα από ανάρτηση του στα ΜΚΔ ο νυν κοινοτάρχης τονίζει: “Ζητώ

error: Content is protected !!