O Φράγκης Χαπέρης στο Ρίο με την Κυπριακή Ολυμπιακή Ομάδα 2016!

 frafra cover

O γνωστός Σκαλιώτης (και ομολογουμένως ιδιαίτερα αγαπητός -και εδώ στο Skala Times-) φυσιοθεραπευτής Φράγκης Χαπέρης, βρίσκεται στο Ρίο μαζί με την Κυπριακή Ολυμπιακή Ομάδα 2016 και μαζί με την υπόλοιπη αποστολή προσπαθούν να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν, για την Κύπρο. 
Δύο μέρες απομένουν για την έναρξη των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων και η δική μας κυπριακή ομάδα αποτελούμενη από 16 αθλητές, φιλοδοξεί σε μια αξιόλογη αγωνιστική παρουσία στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της τετραετίας. Εμείς, λίγο πριν την έναρξη συνομιλήσαμε με τον Φράγκη Χαπέρη ο οποίος ανάμεσα σε άλλα μας λέει: “Μόνο περηφάνεια μπορώ να νιωσω που είμαι μέλος της αποστολής της Κύπρου μας. Είναι συναισθήματα ανεξήγητα, τιμή, ευγνωμοσύνη… .Το να πας σε Ολυμπιακούς Αγώνες νομίζω είναι η υπέρτατη τιμή που μπορεί να σου γίνει. Στη τελετη έναρξης όλα αυτά μαζί με την συγκίνηση γίνονται ένα…. Δεν υπαρχουν λογια να εξηγήσεις την στιγμή αυτή….Είναι επίσης σημαντικό το ότι μπορείς μέσω τέτοιων διοργανώσεων να έρχεσαι πιο κοντά με διάφορες φυλές ανθρώπων”.

Της Γιώτας Δημητρίου

Φράγκη πώς βρέθηκες με την Κυπριακή Ολυμπιακή Ομάδα 2016 στο Ριο;
Μέσω του συλλόγου φυσικοθεραπειας.Έχω ξαναδουλεψει σε μεγάλες διοργανώσεις, ολυμπιακούς κτλ. Έχω πάει κοινοπολιτειακούς (Ινδία-Σκωτία ), Μεσογειακούς (Μερσίνη), στους πρώτους Ευρωπαϊκούς Ολυμπιακούς που έγιναν πέρσι στο Αζερμπαϊζάν και σε δύο ευρωπαϊκά Φεστιβάλ Νέων σε Τραπεζούντα και Τυφλίδα. Συνεργάζομε με την ΚΟΕ απο το 2010.

frankis cover

Πώς είναι η κατάσταση στο Ριο και πώς βλέπεις την κυπριακή μας ομάδα;
Εδώ στο Ολυμπιακό χωριό παρόλο που στην αρχή αντιμετωπίσαμε κάποια προβλήματα, τα πράγματα όλο και καλυτερεύουν. Όπως λένε οι πιο παλιοί είναι ισως το ομορφότερο χωριό που έχει στηθεί. Ανάμεσα σε πυκνή τροπική βλάστηση έγινε όλο αυτό! Μικροπροβλήματα υπάρχουν πάντα,  αλλά με καλή θέληση και επιμονή από την αρχηγό της αποστολής όλα λύνονται.

Έχουμε 16 αθλητές, πως βλέπεις την φυσική τους κατάσταση μέχρι στιγμής;
Όσα παιδιά είναι εδώ, (απουσιάζει ο στιβος), δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό καθημερινά στις προπονήσεις και προσπαθούν να προσαρμοστούν στο περιβαλλον. Ευελπιστούμε ότι θα πάνε όλοι πολύ καλά και θα ξεπεράσουν τους εαυτούς τους. Αν γίνει αυτό, τότε ίσως να έχουμε την πιο πετυχημένη αποστολή.

Για σένα ως φυσιοθεραπευτή, πως είναι αυτή η εμπειρία;
Πώς να σε αισθάνομαι; Μόνο περηφάνεια μπορώ να νιώσω που είμαι μέλος της αποστολής της Κύπρου μας. Είναι συναισθήματα ανεξήγητα, τιμή, ευγνωμοσύνη…. Το να πας σε Ολυμπιακούς Αγώνες νομίζω είναι η υπέρτατη τιμή που μπορεί να σου γίνει. Στη τελετη έναρξης όλα αυτά μαζί με την συγκίνηση γίνονται ένα…. Δεν υπαρχουν λόγια να εξηγήσεις την στιγμή αυτή….Είναι επίσης σημαντικό το ότι μπορείς μέσω τέτοιων διοργανώσεων να έρχεσαι πιο κοντά με διάφορες φυλές ανθρώπων.

frangis

Αν και μικρότερη από άλλες Ολυμπιάδες, η ομάδα μας θεωρείται ιδιαίτερα ισχυρή, (αρκετοί αθλητές μας είναι παγκοσμίου επιπέδου στα αθλήματα τους), πιστεύεις πως θα έχουμε ευχάριστες εκπλήξεις και μετάλλια;
Ναι, είναι η τέταρτη σε αριθμό αθλητών. Εκτός του Κοντίδη που μακάρι να ξανανέβει στο βάθρο είναι οι περιπτώσεις των σκοπευτών και μακάρι να έχουμε και συμμετοχή και άλλων αθλητών σε τελικούς και γιατί όχι και αλλά μετάλλια. Αύριο είναι η επίσημη υποδοχή της Κύπρου στο Ολυμπιακό χωριο.

Τέλος, το Ρίο πώς σου φάνηκε;
Το Ριο όπως και όλες οι μεγαλουπόλεις έχει πολλή κίνηση. Βλέπεις τα μεγάλα και υπερσύγχρονα στάδια τις ατελείωτες παραλίες, τους καταπράσινους λόφους…..Είναι μια από τις πιο όμορφες πόλεις που έχω επισκεφθεί.
Το μόνο, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα κουνούπια. Οπότε πέρνουμε τις κατάλληλες προφυλάξεις. Το Ριο είναι μια πόλη γεμάτη αντιθέσεις. Άνθρωποι χαρούμενοι γεμάτοι ρυθμό και ζωντάνια που παίζουν παντού ποδόσφαιρο, που γουσταρουν να ζουν. Το άγαλμα του Χριστού είναι αυτο που με έκανε να αισθανθώ πώς είναι να νιώθεις πόσο μικρός είσαι όταν το βλεπεις. Το Ρίο είναι μια πανέμορφη πόλη γεμάτη χρώματα!

—————————————————————————————-

Παλαιότερη συνέντευξη του Φράνκη Χαπέρη στο Skala Times:
https://www.skalatimes.com/2013/09/23/%CF%86%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CF%87%CE%B1%CF%80%CE%AD%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%83%CF%84%CF%8C-%CE%BA%CE%B9-%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CF%80%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF-%CF%8C/

Περισσότερα για τους 31ους Ολυμπιακούς Αγώνες Ρίο 2016:frafra
Στο Ρίο βρίσκονται ήδη οι αθλητές της Σκοποβολής Ανδρέας Χάσικος και Άντρη Ελευθερίου, οι Κολυμβητές Ιάκωβος Χατζηκωνσταντίνου και Σώτια Νεοφύτου, ο Γυμναστής Μάριος Γεωργίου, η αθλήτρια της Ποδηλασίας Άντρη Χριστοφόρου και οι δύο Ιστιοπλόοι Παύλος Κοντίδης και Ανδρέας Καριόλου.
Την Πέμπτη θα μπουν στο Ολυμπιακό Χωριό έξι αθλητές του Στίβου που ολοκληρώνουν την προετοιμασία τους στο Σάο Πάολο (Ραμόνα Παπαϊωάννου, Ελένη Αρτυματά, Μίλαν Τραΐκοβιτς, Κυριάκος Ιωάννου, Λεοντία Καλλένου και Απόστολος Παρέλλης), καθώς και ο Αρσιβαρίστας Αντώνης Μαρτασίδης.
Τελευταία είσοδος στο χωριό θα είναι του αθλητή του ύψους Δημήτρη Χονδροκούκη στις 6 Αυγούστου.
Στο Ρίο αναμένεται να φτάσει, ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Λόρδος, ο οποίος θα εκπροσωπεί τον Πρόεδρο Ντίνο Μιχαηλίδη στις εκδηλώσεις και στις εργασίες της ΔΟΕ που θα διεξάγονται παράλληλα με τους αγώνες.  Ο κ. Δημήτρης Λόρδος θα ασκεί κατά τη διάρκεια των αγώνων τα καθήκοντα του Προέδρου της Επιτροπής Κριτών στο άθλημα της Σκοποβολής. Μαζί του θα φτάσουν στο Ρίο ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ Δημήτρης Λεοντής και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Γιάννης Φωτίου. Στο Ρίο βρίσκεται επίσης ο Γενικός Γραμματέας της ΚΟΕ Χαράλαμπος Λόττας.
Η επίσημη τελετή υποδοχής της Κυπριακής αποστολής στο Ολυμπιακό Χωριό θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 19.00 (ώρα Ρίο). Πρόκειται για μια σύντομη τελετή διάρκειας 30 περίπου λεπτών, κατά την οποία ο Δήμαρχος του Ολυμπιακού Χωριού, υποδέχεται -ανά πέντε κάθε φορά- τις χώρες που συμμετέχουν στους αγώνες, και ανταλλάσσει δώρα με τους αρχηγούς των αποστολών παρουσία των μελών της κάθε ομάδας που βρίσκονται στο Χωριό. Στο πλαίσιο της τελετής γίνεται ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, και αναρτάται η σημαία της κάθε χώρας , και ακολουθεί σύντομο καλλιτεχνικό  πρόγραμμα από τους διοργανωτές.
Η τελετή έναρξης των αγώνων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στο Στάδιο Μαρακανά και θα αρχίσει στις 20.00 (ώρα Ρίο). Σημαιοφόρος της Κύπρου θα είναι ο Ολυμπιονίκης Παύλος Κοντίδης.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ονοματοδοσία Κοινοτικού Θεάτρου Περβολιών σε “Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Περβολιών Ανδρέας Πασιουρτίδης”

Θα πραγματοποιηθεί απόψε η τελετή ονοματοδοσίας του Κοινοτικού Θεάτρου Περβολιών σε “Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Περβολιών Ανδρέας Πασιουρτίδης”.Τα αποκαλυπτήρια θα τελέσει ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ κ.

Σπύρος Πάμπουλου υποψήφιος Αντιδήμαρχος Τρούλλων: “Να συνεχίσουμε μαζί το ουσιαστικό και παραγωγικό έργο που έχουμε ξεκινήσει”

Υπέβαλε χθες την υποψηφιότητα του για την Αντιδημαρχία των Τρούλλων ο νυν Κοινοτάρχης Σπύρος Πάμπουλου.Μέσα από ανάρτηση του στα ΜΚΔ ο νυν κοινοτάρχης τονίζει: “Ζητώ

error: Content is protected !!