Μελίνα Σκορδέλλη: “Το METRO της Λάρνακας θα είναι πάντα η υπεραγορά της πόλης με τις ίδιες αξίες που είχε πάντα”

cover 1

Δεν είναι μόνο μια υπεραγορά, είναι η υπεραγορά της Λάρνακας, που ξεκίνησε πρωτοποριακά το 1982 και συνεχίζει μέχρι σήμερα με επιτυχία, εκπλήξεις και έντονη παρουσία στη πόλη μέσα από την συμβολή της στα διάφορα πολιτιστικά και φιλανθρωπικά δρώμενα. Είναι μια υπεραγορά που ξεκίνησε ναι μεν απ’ τη Λάρνακα, αλλά κατάφερε να γίνει αλυσίδα και σε άλλες περιοχές της Κύπρου.
Είναι το METRO που για περισσότερα από τριάντα χρόνια μας αποδεικνύει πως στο METRO μετρά ο πελάτης!
Το Skala Times ως διαδικτυακό περιοδικό της Λάρνακας δεν θα μπορούσε να μην συνομιλήσει με τους ανθρώπους των υπεραγορών METRO.
Πιο κάτω λοιπόν μια ενδιαφέρουσα κουβέντα με την Διευθύντρια Τμήματος Marketing της εταιρίας, Μελίνα Σκορδέλλη.

 

*Τα METRO σε συνεργασία με το Skala Times χαρίζουν ένα πανέμορφο, μοναδικό “σκαλιώτικο” βιβλιαράκι.
(Περισσότερα: https://www.skalatimes.com/2016/07/05/%CF%83%CE%B1%CF%82-%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CF%81%CE%AC/ )

 

Της Γιώτας Δημητρίου

cover

Μελίνα Σκορδέλλη, πότε ανέλαβες την θέση Marketing της υπεραγοράς METRO στη Λάρνακα;
Τον Σεπτέμβριο 2016, θα κλείσω 11 χρόνια από τότε που ανέλαβα και γω καθήκοντα στην εταιρεία.

 Θα ήθελα να θυμηθούμε λίγο την ιστορία της υπεραγοράς METRO στη Λάρνακα….Πότε άνοιξε τις πόρτες της στο κόσμο της Λάρνακας;
To πρώτο METRO της αλυσίδας ήταν βεβαίως το METRO της Λάρνακας που άνοιξε τον Οκτώβριο του 1982.
istoria

Πώς ήταν το πλαίσιο τότε στη πόλη του Ζήνωνα όσον αφορά στις υπεραγορές; Δεν ξέρω αν είχες γεννηθεί τότε αλλά είμαι απόλυτα βέβαιη ότι γνωρίζεις την ιστορία…..Και αλήθεια, πώς ήταν το ίδιο το METRO όταν πρωτοξεκινούσε;
Ήμουν μικρούλα τότε, αλλά μου έχουν διηγηθεί την ιστορία πολλές φορές (χαμογελά). Εκείνη την εποχή δεν υπήρχε κάτι παρόμοιο. Ήταν κάτι πρωτοποριακό για τα τότε δεδομένα. Το ΜΕΤRΟ ήταν το πρώτο που είχε ταμεία με σκάνερ κάτι πολύ καινοτόμο για την εποχή, αφού δεν υπήρχαν πουθενά αλλού, όχι μόνο στη Κύπρο αλλά και στη Μέση Ανατολή. Επίσης, η έννοια του σουπερμάρκετ δηλαδή του μαγαζιού που έβρισκες πολλά τμήματα μαζί π.χ. φρουταρία και κρεοπωλείο, παντοπωλείο όλα κάτω από μία στέγη ήταν κάτι καινούριο για την Λάρνακα. Ήταν πολύ μεγάλο γεγονός για την πόλη και όλοι ήθελαν να ζήσουν από πρώτο χέρι αυτό που είχαν ακούσει ότι ετοιμάζεται «εκεί που ήταν πριν το σπίτι του Αρμένη». Εκεί που τώρα βρίσκεται μια σειρά δέντρων μεταξύ του δρόμου και του χώρου στάθμευσης, υπήρχε τότε ένα ψηλός τοίχος. Όσο γίνονταν οι εργασίες ο τοίχος παρέμενε και έτσι όλοι ήξεραν ότι κάτι ετοιμάζεται από πίσω αλλά δεν μπορούσαν να δουν και αυτό ενέτεινε την περιέργεια και αύξανε την ανυπομονησία. Την πρώτη μέρα λειτουργίας έγινε το αδιαχώρητο. Όσο και αν τώρα ακούγεται περίεργο υπήρξαν και λιποθυμικά επεισόδια κατά την έλευση στην υπεραγορά. Τα ράφια άδειασαν σχεδόν αμέσως και έτρεχαν οι νεαροί τότε ιδιοκτήτες να στοιβάσουν τα ράφια, για να εξυπηρετηθεί ο κόσμος. Επειδή δεν είχαν και μέτρο σύγκρισης και δεν ήξεραν τι να περιμένουν, αρχικά έβαζαν μικρές ποσότητες π.χ. 1-2 κονσέρβες από ένα είδος και πολύ σύντομα διαπίστωσαν ότι  αυτή η ποσότητα δεν έφτανε ούτε για μισή ώρα. Ήταν και γι’αυτούς κάτι καινούριο και βεβαίως ένα πολύ τολμηρό εγχείρημα.
APOKOMMA(Aπόκομμα από εφημερίδα της εποχής εκείνης)

Πότε άρχισε να επεκτείνετε και στις άλλες πόλεις το ΜΕΤΡΟ και σήμερα πόσα ΜETRO υπάρχουν παγκύπρια και πού;
Η πρώτη επέκταση άργησε σχετικά αφού έγινε το 2001 στη Λευκωσία με την υπεραγορά στον κυκλικό κόμβο Στροβόλου-Λακατάμιας. Ακολούθησαν δύο πιο μικρές υπεραγορές στην λεωφόρο Αγλαντζιάς και στο Πλατύ Αγλαντζιάς. Και πιο πρόσφατα της Λεμεσού, τέλος του 2012, και του Παραλιμνίου το 2014.

Το ΜΕΤRO στη Λάρνακα έχει πρόσφατα ανακαινιστεί. Τι σας ώθησε σε αυτή την ανακαίνιση και σε τι έχει αλλάξει;
Το ΜETRO στη Λάρνακα είναι μια υπεραγορά η οποία έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό της την αμεσότητα με τον πελάτη της. Ο πελάτης της πάει εκεί για να νιώσει  ότι βρίσκεται “σαν στο σπίτι του” κάνοντας το ψώνισμα να μη είναι αγγαρεία αλλά ένα ευχάριστο διάλειμμα. Όπως είπε και ο αρχιτέκτονας του έργου κ. Θέος Καλλίας, η όλη ιδέα της ανακαίνισης ήταν να προσφέρει στο πελάτη ένα πάντρεμα της άνεσης, ωραίου φωτισμού και χρωμάτων για να αναδειχθούν τα είδη που προσφέρονται , στοιχεία που θα τον κάνουν να νιώσει  όμορφα και ότι ανήκει σε αυτό το περιβάλλον. 
Θέλαμε να προσφέρουμε περισσότερη άνεση για να γίνει πιο γρήγορο και εύκολο το ψώνισμα και να δώσουμε χώρο σε νέα προϊόντα και είδη. Με τη νέα διαρρύθμιση πολλά βασικά είδη είναι στον 1ο όροφο γι’αυτό στήθηκαν γυάλινοι ανελκυστήρες χωρητικότητας 52 ατόμων που μεταφέρουν τους πελάτες πάνω σε 4 δευτερόλεπτα.
Η ανακαίνιση άρεσε και ικανοποίησε τον κόσμο μας και αυτό φάνηκε και από τα σχόλια και αντιδράσεις που πήραμε από τους πελάτες μας που έδειξαν την ικανοποίηση τους με τις αλλαγές και μας χαροποίησαν ιδιαίτερα.
anakenisi
Σήμερα ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος ωστόσο ο κόσμος έχει ταυτίσει το METRO στη Λάρνακα με την ίδια την πόλη, ως “σκαλιώτικο μαγαζί” και δεν το αλλάζουν με τίποτα.
Κάποιοι από του παλιούς μας πελάτες που είναι από το ξεκίνημα μαζί μας, είναι πράγματι πολύ πιστοί σε μας και αυτό μας τιμά ιδιαίτερα, ειδικά όταν βλέπουμε και τα παιδιά και τα εγγόνια τους να γίνονται πελάτες μας! Γι’αυτούς λοιπόν είμαστε μέρος του εβδομαδιαίου προγράμματος τους και παρατηρούμε, κάθε Σάββατο κυρίως, οι διάδρομοι να μετατρέπονται σε σημεία συνάντησης όπου θα βρουν τους φίλους και γνωστούς τους, να τους χαιρετήσουν, να ανταλλάξουν τα νέα τους. Είναι η βόλτα τους! Είναι όμως μάλλον φαινόμενο που τείνει να εκλείψει καθώς οι νεαρότεροι πελάτες ψωνίζουν γρήγορα και δεν κοντοστέκονται ειδικά μετά την ανακαίνιση όπου η ευρυχωρία της υπεραγοράς τους επιτρέπει να ολοκληρώσουν τα ψώνια τους σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα.  Το METRO της Λάρνακας όμως θα είναι πάντα η υπεραγορά της πόλης με τις ίδιες αξίες που είχε πάντα.

Ψαραγορά, κρεαταγορά, λαχαναγορά,φρουταγορά, τμήμα με βιολογικά προϊόντα, κ.α, εδώ μπορεί να βρει κανείς ότι αναζητά. Αλήθεια ποια είναι η προτεραιότητα σας όσον αφορά στα προϊόντα σας;
Πάνω απ’όλα είναι η ποιότητα, που στα τμήματα φρέσκων δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση. Από εκεί και πέρα όμως, όσον αφορά τα προϊόντα, επιθυμούμε ο πελάτης μας να φεύγει 100% ικανοποιημένος και όσον αφορά την ποικιλία, να μπορεί να βρίσκει οτιδήποτε αναζητά εδώ. Επίσης θέλουμε ο πελάτης μας να φεύγει ικανοποιημένος και με τις τιμές γι’αυτό και έχουμε αυξήσει πάρα πολύ τις προσφορές μας. Στις δύσκολες εποχές που ζούμε θέλουμε να σταθούμε δίπλα στους πελάτες μας προσφέροντας τους πολλές προσφορές ανά συχνά διαστήματα. Δεν θα μπορούσα όμως να μην αναφερθώ και στα υψηλά επίπεδα εξυπηρέτησης που έχουν αναδείξει τα METRO και που οφείλονται στο προσωπικό μας. Τα μέλη του προσωπικού της Λάρνακας είναι πολλά χρόνια μαζί μας, κάποιοι από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας, είμαστε σαν οικογένεια. Χάρη σε αυτούς οι πελάτες νιώθουν οικεία, όμορφα και πολλές φορές είναι ο κύριος λόγος που μας προτιμούν. Και τους ευχαριστούμε ιδιάιτερα γι’αυτό.

Επίσης η ανάμειξη της υπεραγοράς METRO στα κοινά της Λάρνακας είναι έντονη. Είστε χορηγοί σε αρκετές πολιτιστικές και φιλανθρωπικές εκδηλώσεις. Τι σας ωθεί να δίνετε δυναμικά το παρόν σας στα δρώμενα της πόλης;
Είναι ο τρόπος ο δικός μας για να πούμε ευχαριστώ για τη στήριξη που μας δείχνει ο κόσμος της πόλης μας τόσα χρόνια. Τώρα δίνουμε και μεις κάτι πίσω να στηρίξουμε τη πόλη μας. Βάζουμε και μεις το λιθαράκι μας και χαιρόμαστε ιδιάιτερα όταν βλέπουμε ολοένα και περισσότερες εκδηλώσεις που προωθούν τον πολιτισμό και ιδιαίτερα την ιστορία της πόλης μας που αγαπούμε πολύ.
last
Πριν λίγο καιρό διοργανώσατε την εκδήλωση “Γίνε Μεγάλος” της οποίας όλα τα έσοδα δόθηκαν στον Σύνδεσμο Ατόμων με Πολλαπλή Σκληρυνση στη Λάρνακα. Να πούμε λίγα λόγια για την εκδήλωση και αν φιλοδοξείτε να γίνει θεσμός;
Η εκδήλωση ήταν μία από τις τρεις που έγιναν ταυτόχρονα στους χώρους στάθμευσης στα METRO και σε Λευκωσία και Παραλίμνι όπου όλες στόχο είχαν να προσφέρουν μια διασκεδαστική μέρα για τα παιδιά συγκεντρώνοντας ταυτόχρονα οικονομική βοήθεια για 3 φιλανθρωπικά ιδρύματα. Υπήρχαν πολλά παιχνίδια, φαγητά και ποτά προς πώληση αλλά και χορευτικά συγκροτήματα που παρουσίασαν υπέροχους χορούς και βοήθησαν πολύ στην προσέλευση κόσμου και τους ευχαριστούμε θερμά.  Στη Λάρνακα ο Σύνδεσμος Ατόμων Πολλαπλής Σκλήρυνσης δούλεψε πολύ σκληρά  με εθελοντές και βοήθησε να στεφθεί με επιτυχία η εκδήλωση και στόχος μας είναι να γίνει θεσμός. Μας αρέσει που μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις όπως ήταν φέτος το «Γίνε Μεγάλος» αλλά και το “METRO Animal Day” που γίνεται κάθε Οκτώβριο, μας δίνεται η ευκαιρία να έρθουμε κοντά με τους πελάτες μας, να γίνόμαστε μαζί μια ομάδα που προσφέρει σε ένα κοινωφελή σκοπό.

Τέλος, ποιο το μήνυμα σας στο κόσμο σας;
Στόχος μας είναι είναι να βελτιωνόμαστε συνεχώς και να κρατάμε ψηλά τα επίπεδα ποιότητας και εξυπηρέτησης. Έχουμε ξεκινήσει πρόσφατα ένα πρόγραμμα αξιολόγησης που γίνεται αυτόματα μέσω ενός online ερωτηματολογίου. Αυτό το πρόγραμμα μας έδωσε μία άμεση επικοινωνία με τον κόσμο που μας γράφει τι δεν βρήκε, τι θα ήθελε να βελτιώσουμε κ.λ.π και αυτά τα σχόλια μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ στο να πετύχουμε να προσφέρουμε στον πελάτη ακριβώς αυτό που αναζητά. Το ερωτηματολόγιο μπορεί να το απαντήσει κάποιος καταχωρώντας τον αριθμό μιας πρόσφατης απόδειξης του στο tell.metro.com.cy.
Για μας μετρά πολύ η γνώμη του κάθε πελάτη ξεχωριστά.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ονοματοδοσία Κοινοτικού Θεάτρου Περβολιών σε “Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Περβολιών Ανδρέας Πασιουρτίδης”

Θα πραγματοποιηθεί απόψε η τελετή ονοματοδοσίας του Κοινοτικού Θεάτρου Περβολιών σε “Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Περβολιών Ανδρέας Πασιουρτίδης”.Τα αποκαλυπτήρια θα τελέσει ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ κ.

Σπύρος Πάμπουλου υποψήφιος Αντιδήμαρχος Τρούλλων: “Να συνεχίσουμε μαζί το ουσιαστικό και παραγωγικό έργο που έχουμε ξεκινήσει”

Υπέβαλε χθες την υποψηφιότητα του για την Αντιδημαρχία των Τρούλλων ο νυν Κοινοτάρχης Σπύρος Πάμπουλου.Μέσα από ανάρτηση του στα ΜΚΔ ο νυν κοινοτάρχης τονίζει: “Ζητώ

error: Content is protected !!