Ακαδημαϊκό Ερευνητικό Κέντρο στη Λάρνακα

Δελτίο Τύπου
Τελέστηκαν τα εγκαίνια του Ερευνητικού Κέντρου Αλεξάντερ
MME4

Πραγματοποιήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2016, η τελετή εγκαινίων του ερευνητικού κέντρου Αλεξάντερ. Τα εγκαίνια τέλεσε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Γιαννάκης Ομήρου.

Επίσημοι προσκλεκλημένοι, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και της πολιτικής ηγεσίας, ανθρώποι των τεχνών, αλλά και μέλη του διοικητικού και ακαδημαϊκού προσωπικού του Alexander College/University of the West of England Bristol, τίμησαν με την παρουσία τους τη βραδιά εγκαινίων, που σηματοδοτεί μια νέα αρχή στην εξελεγχτική πορεία του Alexander College, οι δραστηριότητες του οποίου θα επεκτείνονται τώρα και στον τομέα της έρευνας.

Πρώτος ανέβηκε στο βήμα ο Διευθυντής του Alexander College/UWE Bristol, κ. Άντης Λόππας, ο οποίος ανέφερε ότι με την ίδρυση του Κέντρου, και μέσα από την ανάπτυξη ερευνητικών δραστηριοτήτων, επωφελείται όχι μόνο η τοπική, αλλά και η ευρύτερη κυπριακή κοινωνία, η ακαδημαϊκή κοινότητα, και η οικονομία του τόπου”. Συνέχισε λέγοντας ότι “επίσης, θα επιτευχθούν ποικίλα οφέλη στους φοιτητές που θα επιλέξουν να είναι μέλη της κοινότητας του Alexander College/University of the West of England”.

Το βήμα φιλοξένησε επίσης, τον Διευθυντή του Ερευνητικού Κέντρου Αλεξάντερ, κ. Κώστα Χριστοδουλίδη, ο οποίος ανέφερε ότι «μία από τις κεντρικές μας επιδιώξεις είναι ο σταθερός βηματισμός στην κατεύθυνση της ολόπλευρης ανάπτυξης της επαρχίας της Λάρνακας. Μιας πόλης με πλούσια ιστορία που κάποτε υπήρξε η εμπορική πρωτεύουσα της Κύπρου και είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε με έρευνες και μελέτες που αναγεννούν και δίνουν ώθηση και ζωντάνια στην πόλη του Ζήνωνα και ειδικά στις περιοχές που στενάζουν από την υπανάπτυξη».
ΜΜΕ2
Και συνέχισε λέγοντας ότι το Ερευνητικό Κέντρο Αλεξάντερ, «εγκαθιδρύεται σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης, κατά την οποία οι προτεραιότητες του ανθρώπου αφορούν σχεδόν αποκλειστικά την καθημερινή επιβίωση. Αναλαμβάνουμε σύντομα πρωτοβουλία ώστε να συμβληθούμε με οργανισμούς και υπηρεσίες της Λάρνακας πρώτιστα, σχηματίζοντας consortium που θα καταθέσουν προτάσεις έρευνας και ανάπτυξης αξιοποιώντας Ευρωπαϊκές χρηματοδοτικές ευκαιρίες».  

Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου κ. Γιαννάκης Ομήρου, στην ομιλία του αναφέρθηκε στον ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζει εδώ και δύο και πλέον δεκαετίες το Alexander College, στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κύπρο, δεδομένο το οποίο αποδεικνύεται μέσα από την διαρκή του εξέλιξη, με επιστέγασμα τη δημιουργία ερευνητικού κέντρου στην πόλη της Λάρνακας.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν επίσης, οι Δήμαρχοι Λάρνακας, Αραδίππου, Δρομολαξιάς – Μενεού, Αθηένου και Λευκάρων, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Λάρνακας, η κα Νάσα Παταπίου Ιστορικός-Ερευνήτρια, καθώς και εκ μέρους του επιχειρηματικού κόσμου της πόλης, ο κ. Πάμπος Χαραλάμπους της εταιρίας Biblio Globus.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ονοματοδοσία Κοινοτικού Θεάτρου Περβολιών σε “Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Περβολιών Ανδρέας Πασιουρτίδης”

Θα πραγματοποιηθεί απόψε η τελετή ονοματοδοσίας του Κοινοτικού Θεάτρου Περβολιών σε “Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Περβολιών Ανδρέας Πασιουρτίδης”.Τα αποκαλυπτήρια θα τελέσει ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ κ.

Σπύρος Πάμπουλου υποψήφιος Αντιδήμαρχος Τρούλλων: “Να συνεχίσουμε μαζί το ουσιαστικό και παραγωγικό έργο που έχουμε ξεκινήσει”

Υπέβαλε χθες την υποψηφιότητα του για την Αντιδημαρχία των Τρούλλων ο νυν Κοινοτάρχης Σπύρος Πάμπουλου.Μέσα από ανάρτηση του στα ΜΚΔ ο νυν κοινοτάρχης τονίζει: “Ζητώ

error: Content is protected !!