Αυξάνονται οι νεκροί πρόσφυγες και μετανάστες στην ΕΕ….

1

Το περιστατικό με τους 71 νεκρούς πρόσφυγες έχει -λένε τα ΜΜΕ- σοκάρει την ΕΕ, ενώ η αυστριακή υπουργός Εσωτερικών ζήτησε να μπορούν οι υποψήφιοι για άσυλο να ταξιδεύουν ελεύθερα.  Η “σοκαρισμένη” ΕΕ καλείται επιτέλους να πάρει αποφάσεις και μέτρα που θα προστατεύουν τις ζωές των προσφύγων, αλλά και των μεταναστών. Οι διάφοροι διεθνείς οργανισμοί καλούνται επιτέλους να δράσουν άμεσα!

——————————————————————–
Οι 71 νεκροί άνθρωποι
-πιθανότατα Σύριοι- βρέθηκαν σε φορτηγό κοντά στην Ουγγαρία, ενώ φρικιαστικές λεπτομέρειες που βγαίνουν σιγά σιγά στο φως δείχνουν ότι οι πρόσφυγες ήταν ήδη νεκροί κατά την είσοδο του φορτηγού στην αυστριακή επικράτεια.
Μεταξύ των 71 νεκρών βρίσκονται και παιδιά.

2Σήμερα, Παρασκευή, το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε πως ο αριθμός των σορών που βρέθηκαν είναι 71, παρόλο που οι αρχικές αναφορές μιλούσαν για 50.

Στις επίσημες ανακοινώσεις από την αυστριακή αστυνομία το μεσημέρι της Παρασκευής επιβεβαιώθηκε ότι νεκροί βρέθηκαν 59 άνδρες, 8 γυναίκες και τέσσερα παιδιά. Βρέθηκαν συριακά έγγραφα σε ορισμένες σορούς.

Η αστυνομία εκτιμά πως ο θάνατος των 71 πιθανότατα οφείλεται σε ασφυξία. Θεωρείται επίσης πως το φορτηγό ήταν σταθμευμένο για τουλάχιστον ένα 24ωρο στο σημείο που βρέθηκε μέχρι να ειδοποιηθούν οι Αρχές.

Στην Ουγγαρία, η αστυνομία συνέλαβε τρία άτομα ως μέλη του κυκλώματος διακινητών που εμπλέκεται στο περιστατικό. Η αυστριακή πλευρά περιορίστηκε να επιβεβαιώσει ότι έγιναν τρεις συλλήψεις και ανέφερε ότι πιθανολογείται πως το δίκτυο είχε δραστηριότητα στην Ουγγαρία και τη Βουλγαρία. Αρχικές αναφορές από την ουγγρική πλευρά δεν απέκλειαν τα «πλοκάμια» του δικτύου να βρίσκονται και στη Ρουμανία.

Το εάν η Αυστρία ήταν ο τελικός προορισμός ή απλώς ενδιάμεσος για ακόμη πιο δυτικά ή 3βόρεια είναι ακόμη ασαφές.

Η κατάσταση των σορών έδειχνε πως ο θάνατος είχε επέλθει δύο ημέρες πριν τον εντοπισμό τους. Το σημείο που βρέθηκε είναι σχετικά κοντά στα σύνορα και, έστω κι αν δεν είναι εξακριβωμένο πότε μπήκε το φορτηγό στη χώρα, συνάγεται ότι όταν φορτηγό κινείτο στην Αυστρία, οι πρόσφυγες ήταν ήδη νεκροί.

Η αυστριακή υπουργός Εσωτερικών Γιοχάνα Μιλκ-Λάιντερ, από το κεντροδεξιό ÖVP, κάλεσε σε αλλαγή του συστήματος για χορήγηση ασύλου στην ΕΕ ώστε όσοι αιτούνται άσυλο να μπορούν να ταξιδέψουν ελεύθερα εντός των «28».

Καθώς αυτό δεν είναι διασφαλισμένο με το παρόν καθεστώς, οι πρόσφυγες εξαναγκάζονται να στραφούν σε δίκτυα διακινητών. Χορήγηση δικαιώματος ελεύθερης μετακίνησης «θα στερούσε από τους διακινητές τη βάση δραστηριότητάς τους» εξήγησε η Μιλκ-Λάιντερ.

4Ο αριθμός των ανθρώπων που εγκαταλείπουν τις χώρες τους (λόγω εγκλημάτων πολέμου) και πεθαίνουν μεσοπέλαγα ή σε κάποιους δρόμους της ΕΕ, αυξάνεται δραματικά. Άνθρωποι, ανάμεσα τους και παιδιά, αναζητούν ένα καλύτερο (ανθρώπινο) μέλλον, εγκαταλείπουν τις χώρες τους, για να τους “σκοτώσει” τελικά  η ΕΕ με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Η ΕΕ καλείται να λάβει μέτρα που θα εξασφαλίζουν την προστασία αυτών των ανθρώπων που ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ να εγκαταλείψουν τις χώρες τους. Το ίδιο είχαν αναγκαστεί να κάνουν και οι Πρόσφυγες της Μικρας Ασιας και οι πρόσφυγες της Κύπρου, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τους τόπους τους. 

Το θέμα των προσφύγων και των μεταναστών στην ΕΕ έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, (ας μη ξεχνάμε και τα όσα συμβαίνουν στην γειτονική Ελλάδα), οι νεκροί αυξάνονται, το αίμα των ανθρώπων γίνεται θάλασσα και οι ζωές τους χάνονται άδικα και απάνθρωπα καθημερινά, αλλά οι περισσότεροι πολιτικοί (όπως και κόσμος),  μέσα στην “πολιτισμένη” ΕΕ, στρουθοκαμηλίζουν.
Μέχρι πότε; 

UNICEF-Syria
5

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ονοματοδοσία Κοινοτικού Θεάτρου Περβολιών σε “Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Περβολιών Ανδρέας Πασιουρτίδης”

Θα πραγματοποιηθεί απόψε η τελετή ονοματοδοσίας του Κοινοτικού Θεάτρου Περβολιών σε “Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Περβολιών Ανδρέας Πασιουρτίδης”.Τα αποκαλυπτήρια θα τελέσει ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ κ.

Σπύρος Πάμπουλου υποψήφιος Αντιδήμαρχος Τρούλλων: “Να συνεχίσουμε μαζί το ουσιαστικό και παραγωγικό έργο που έχουμε ξεκινήσει”

Υπέβαλε χθες την υποψηφιότητα του για την Αντιδημαρχία των Τρούλλων ο νυν Κοινοτάρχης Σπύρος Πάμπουλου.Μέσα από ανάρτηση του στα ΜΚΔ ο νυν κοινοτάρχης τονίζει: “Ζητώ

error: Content is protected !!