The Tease! Kαι οι ταλαντούχοι Άνθη Πάσιη και Πέτρος Κκάλλη

Συνέντευξη στην Γιώτα Δημητρίου
(Η Γιώτα αρθρογραφεί στη στήλη “Σκέφτομαι Τέχνη”, είναι απόφοιτος θεατρικών σπουδών και σήμερα βρίσκεται στο τρίτο έτος του Διδακτορικού της, στο Πανεπιστήμιο του Bristol).
Email: yiota.a.demetrioou@gmail.com & yiota.demetriou@bristol.ac.uk

teaseΚαιρό τώρα, έχουμε μπει στην διαδικασία να ψάχνουμε  καινούργια πράγματα που συμβαίνουν στην πόλη την Λάρνακα, σε μια προσπάθεια μας να προβάλουμε όσο αξιόλογα γίνονται στη Πόλη του Ζήνωνα. Οι περιόδοι κρίσης ευνοούν την δημιουργία, γι’ αυτό άλλωστε διάφορα μουσικά σχήματα έχουν εμφανιστεί τελευταία. Ένα από τα πιο, κατά την ταπεινή μας άποψη, αξιόλογα σχήματα, που έκανε την εμφάνιση του, τους τελευταίους δέκα μήνες, και κέρδισε δικαιολογημένα το ενδιαφέρον, είναι και οι “TheTease”. Το ύφος, ζωντανό σε Funk/Pop/Rock ρυθμούς, με σκαλιώτικο αέρα (καθώς τέσσερα από τα έξι μέλη είναι από την πόλη μας) δίνει συναυλίες σε διάφορες μουσικές σκηνές της Κύπρου. Πριν από έξι μήνες περίπου είχαμε την χαρά, να φιλοξενήσουμε στην στήλη «Συνεντεύξεις» ένα από τα μέλη του συγκροτήματος, τον Κωνσταντίνο Λεμέσιο σε μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα προσωπική συνέντευξη. Σήμερα με χαρά συζητάμε με άλλα δύο μέλη των The Tease. Την «φλογερή» και τον «υπερενθουσιώδη» όπως χαρακτηρίζονται: Άνθη Πάσιη και Πέτρο Κκάλλη.

Είναι κανένα εικοσάλεπτο τώρα που τα λέμε και δεν έχω σταματήσει να γελάω. Είστε όντως πειραχτήρια. Υποστηρίζεται το όνομα του συγκροτήματος και με το παραπάνο. Αφού το φέρνει η κουβέντα, πώς πρόεκυψε το όνομα; Πώς το σκεφτήκατε;

Άνθη: 66839_10152283863296001_1130535604_nΟύτε θυμάμαι. Ανταλλάσαμε μηνύματα στο κινητό και οι έξι ένα απόγευμα… είχαν προταθεί… δεν θυμάμαι…

Πέτρος: …εξακόσια ενενήντα ονόματα είχαν προταθεί!…Και καταλήξαμε σ’ αυτό. Θέλαμε ένα όνομα που να βγάζει στον κόσμο χαρά, να είναι «ανοιχτόχρωμο»!

Έχω την εντύπωση πως το πετύχατε. Πώς προέκυψε το συγκρότημα;
Άνθη: Η μπάντα είναι brain child του Κωνσταντίνου Λεμέσιου. Όταν επέστρεψε στην Κύπρο μετά από χρόνια απουσίας στην Αγγλία για σπουδές, βρεθήκαμε να τα πούμε λίγο. Πάνω στη συζήτηση περί της εξέλιξης της μουσικής σκηνής στο νησί, εκφράσαμε και οι δύο την επιθυμία να κάνουμε κάτι αξιόλογο. Ο Κωνσταντίνος είναι αυτός που ξεκίνησε να πραγματοποιεί την ιδέα.

Πέτρος: Έτσι ακριβώς. Θέλοντας να δημιουργήσει ένα cover band με την δυναμική της pop κουλτούρας, έπρεπε να επιλέξει άτομα που όχι μόνο θα υπηρετούσαν την μουσική με αξιοπρέπεια αλλά θα το απολάμβαναν συνάμα. Έχοντας ο ίδιος προσωπική γνωριμία με τους πλείστους από εμάς και γνώση των ικανοτήτων μας, η πρώτη επιλογή ήταν το κορίτσι της παρέας, με το φλογερό της ταμπεραμέντο (γέλια), και ακολούθως ήρθαν και οι υπόλοιποι.

Ποια παιδιά αποτελούν το συγκρότημα;1503922_10151763512320916_1925773468_n

Άνθη: Πέτρος ΚΚάλης στα drums και στα φωνητικά,  ο  Κωνσταντίνος Λεμέσιος στα φωνητικά, λούπες, Αντρέας Βασιλείου στις κιθάρες, ο Εdward Alexander Rodriguez στα πλήκτρα και Νεκτάριος Cassar στο μπάσο.

Πέτρος: …και βεβαίως η κοριτσάρα μας Άνθη Πάσιη στα φωνητικά!

Ποιο είδος υπηρετείτε; Γιατί αποφασίσατε αυτό το είδος; 

Πέτρος: Το ρεπερτόριο μας είναι αυστηρά αγγλικό και κυμαίνετε από τα λημέρια της funk, στις γειτονιές της rock και καταλήγει στους δρόμους pop που είναι και το κυρίως θέμα μας. Καταλήξαμε σ’ αυτά τα τρία γιατί πιστεύουμε ότι η μίξη τους θα κάνει τον κόσμο να περνά καλά. Ως μουσικοί γουστάρουμε να βλέπουμε το κόσμο να περνά καλά!

1509760_487046914728504_1586390465_nΆνθη: Βλέπαμε ότι υπήρχε ένα κενό, ρεπερτοριακά, στα μουσικά δρώμενα. Προσωπικά πάντα πίστευα ότι υπάρχουν αμέτρητα τραγούδια που, δυστυχώς, δεν έχουν ακουστεί ζωντανά, σχεδόν ποτέ. Πολλά συγκροτήματα φτάνουν στην διαπίστωση ότι, για να ανταποκρίνεται το κοινό καλύτερα, θα πρέπει να παίζονται γνωστά τραγούδια. Υπάρχει όμως μια λεπτή γραμμή μεταξύ «γνωστών τραγουδιών» και «χιλιοπαιγμένων τραγουδιών» που πιστεύουμε ότι ο κόσμος έχει βαρεθεί, ή τουλάχιστον διψά για κάτι καινούριο. Προσπάθεια μας είναι να δίνουμε στον κόσμο τραγούδια που ναι μεν ξέρει, αλλά δεν ακούει συχνά. Κάτι φρέσκο!

Ποια είναι τα δείγματα; Πώς νομίζετε ότι έχει αντιμετωπιστεί από τον κόσμο;

Πέτρος: Έχουμε πραγματοποιήσει ήδη δεκατρείς συναυλίες στο νησί με τις οκτώ να είναι sold out. Είχαμε συμμετοχές σε διάφορα μεγάλα φεστιβάλ όπως αυτών των LegionRun και Cyprus International Tattoo Convention. Τα σχόλια είναι θετικά αλλά και εποικοδομητικά. Στόχος για μας είναι, κάθε φορά που εμφανιζόμαστε, να είναι μια μοναδική εμπειρία για τον καθ’ ένα απ’ όσους μας τιμούν.

Άνθη: Το κλειδί του συγκροτήματος πιστεύω και γενικά αυτό που ακούμε συχνά από το κοινό είναι τόσο η ποιότητα των μουσικών, όσο και τα διαφορετικά στυλ των τραγουδιών, τραγουδιστών. Τοσό εγώ όσο και ο Κωνσταντίνος έχουμε το δικό μας τρόπο έκφρασης και αυτό δίνει στο κοινό επιλογές.

Ο κόσμος σχολιάζει την ποιότητα των μουσικών, είπες. Μιλήστε μας λίγο για το background των παιδιών που είναι στην μπάντα; 

Άνθη: Είνα10009853_668113449921604_1322559708_nι οι τρεις «Άγγλοι» μας. Ο Κωνσταντίνος που έχει σπουδάσει σύνθεση και οι Πέτρος και Νεκτάριος που έχουν τελειώσει performance σε πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου. Ασχολούνται χρόνια, τόσο με την δημιουργία όσο και με την εκτέλεση σε διάφορες μουσικές σκηνές. Ιδιαίτερα ο Νεκτάριος έχει μακρά πείρα από τις μουσικές σκηνές τις Κύπρου.

Πέτρος: Απ’ εκεί και πέρα είναι ο κολομβιανός φίλος μας Εdward Alexander Rodriguez  που έχει τελειώσει σε Κυπριακό πανεπιστήμιο performance, έχοντας προηγουμένως φοιτήσει και παίξει λάτιν μουσική στις Η.Π.Α. Ο Αντρέας Βασιλείου τελείωσε σύνθεση και performance σε επίσης Κυπριακό πανεπιστήμιο και έχει αρκετές παραστάσεις σε μουσικές σκηνές της Κύπρου από μικρό παιδί.. και βεβαίως η Άνθη η οποία ασχολείται πάνω από μια δεκαετία επαγγελματικά με το τραγούδι. Έχει εμφανιστεί σε σχεδόν όλες τις μουσικές σκηνές της Κύπρου, όπου έχει τραγουδήσει πολλά και διαφορετικά ήδη.
1947570_487047091395153_1804342514_n

Πόσο εύκολη είναι η συνεργασία μέσα στο συγκρότημα όταν υπάρχουν 6 διαφορετικοί χαρακτήρες; Υπάρχουν συγκρούσεις;

Άνθη: Οι συνεργασίες μεταξύ ανθρώπων, οποιονδήποτε ανθρώπων, έχουν και τις δυσκολίες τους. Πόσο μάλλον μεταξύ ένα σύνολο ατόμων με πάθος, δημιουργικότητα και ένταση. Αγαπάμε όμως αυτό που κάνουμε και έχουμε όλοι τον ίδιο σκοπό. Γι’ αυτό και δεν υπάρχουν προβλήματα. ‘Εχουμε και όλοι χιούμορ που βοηθά. Γελάμε πολύ.

Πέτρος: Ότι πιθανόν να υπήρχαν συγκρούσεις το είχαμε συζητήσει και χωνέψει στις αρχές της δημιουργίας της μπάντας. Πλέον αν υπάρχουν συγκρούσεις είναι αισθητικού χαρακτήρα ως προς την προσέγγιση του κάθε τραγουδιού. Γενικά λειτουργούμε όμορφα σαν ομάδα γιατί έχουμε σεβασμό ο ένας προς τον άλλο πρώτα σαν χαρακτήρες και μετά σαν μουσικοί. Βέβαια ευτυχώς που υπάρχει και μία γυναίκα στην ομάδα να βάζει τα αγόρια σε τάξη! (γέλια)

Πόσο ρόλο παίζει το οικονομικό σήμερα. Επηρεάζει την δουλειά που πρέπει να γίνεται μέσα στο σχήμα;

Πέτρος: Όλη1932275_10153895480925564_475755930_n η Κύπρος έχει επηρεαστεί από τα οικονομικά δρώμενα που ζούμε. Οι τιμές έχουν ανέβει και τα μεροκάματα έχουν πέσει σε όλο το νησί. Έχουμε δυσκολία στις μετακινήσεις μας μιας και οι πρόβες μας γίνονται στη Λάρνακα και πρέπει να μαζευόμαστε από τρεις επαρχίες για να τις πραγματοποιούμε. Το καύσιμο κοστίζει, αλλά η αγάπη μας για αυτό που κάνουμε και η αποδοχή του κόσμου στα live μας κάνει να ξεχνούμε τα όποια προβλήματα και να στοχεύουμε πάντα στο καλύτερο.

Άνθη: Άλλωστε δε ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια για οικονομικό ώφελος. Η ανάγκη για δημιουργία μας έφερε μαζί. Εμείς θέλουμε να περνάει καλά ο κόσμος, με αυτό που εμείς αγαπάμε, να το αγκαλιάζει να το δέχεται, για να συνεχίσουμε κι εμείς, να μοιραζόμαστε τη μουσική.

Ποιος είναι ο στόχος και πού μπορεί ο κόσμος να σας δει;1520719_627654780634138_534164494_n

Πέτρος: Πρώτα απ’ όλα θέλουμε να εμφανιστούμε σε όλο το νησί και να μάθει ο κόσμος για τους Tease. Είμαστε πειραχτήρια και στη σκηνή προκαλούμε ωραία συναισθήματα. Τη νέα σεζόν θα εμφανιζόμαστε κάθε δεύτερο Σάββατο του κάθε μήνα στο Savinolive στην Λάρνακα, και κάθε τρίτο Σάββατο το κάθε μήνα στο Ravens στην Λεμεσό.

Άνθη: …και όπως είπα πριν, στόχος μας είναι να περνάμε καλά, να περνάτε καλά μαζί μας και όλοι να αφήνουμε τη μουσική να μας κυριεύει.

Εύχομαι τα καλύτερα παιδιά. Σας ευχαριστώ για την συζήτηση.

Άνθη, Πέτρος: Εμείς ευχαριστούμε.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ονοματοδοσία Κοινοτικού Θεάτρου Περβολιών σε “Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Περβολιών Ανδρέας Πασιουρτίδης”

Θα πραγματοποιηθεί απόψε η τελετή ονοματοδοσίας του Κοινοτικού Θεάτρου Περβολιών σε “Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Περβολιών Ανδρέας Πασιουρτίδης”.Τα αποκαλυπτήρια θα τελέσει ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ κ.

Σπύρος Πάμπουλου υποψήφιος Αντιδήμαρχος Τρούλλων: “Να συνεχίσουμε μαζί το ουσιαστικό και παραγωγικό έργο που έχουμε ξεκινήσει”

Υπέβαλε χθες την υποψηφιότητα του για την Αντιδημαρχία των Τρούλλων ο νυν Κοινοτάρχης Σπύρος Πάμπουλου.Μέσα από ανάρτηση του στα ΜΚΔ ο νυν κοινοτάρχης τονίζει: “Ζητώ

error: Content is protected !!