Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης….”Χωρίς Λόγια”

Η έκθεση  σύγχρονης τέχνης  «Χωρίς Λόγια», εγκαινιάζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρνακας , την Παρασκευή , 5 Σεπτεμβρίου 2014, στις 8.00 μ.μ.

tziaridis 1Η έκθεση διοργανώνεται από το Δήμο Λάρνακας σε συνεργασία με την Ιστορικό Τέχνης  Δρ.  Τώνια Λοϊζου, η οποία  ανέλαβε τον συντονισμό και την επιμέλεια. Παρουσιάζουν έργα οι εικαστικοί:

Λία Λαπίθη,  «ΜΠΛΕ  ΠΟΔΙΑ   I – V»,   2001,
Ελέν Μπλακ,   «ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ»,  εγκατάσταση,  2004 – 2009,
Αλέξανδρος Γιωρκάτζης,  «DOCUMENTO»,   2011
Μαρίνα Ολυμπίου- Λυκούργου, «Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟΥ»   και εγκατάσταση/βίντεο 2014,
Αντώνης Τζιαρρίδης,  «BREAKITORLEAVEIT» εγκατάσταση / βίντεο, 2014,
Σπύρος Αγαθού, «H ΕΜΜΟΝΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ», 2014,
Ανδρέας Σάββα, εγκατάσταση 2014,
Χριστίνα Γεωργίου,  «ΑΙΩΝΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ #9», 2014, εικαστικό  περφόρμανς.

Το περιεχόμενο της έκθεσης  επικεντρώνεται στην ψυχική διάθεση, το συναίσθημα, και την κατανόηση του άλλου/ του εαυτού.  Στον εικαστικό διάλογο οι καλλιτέχνες  καταγράφουν   στάσεις  και θέσεις  δικές τους /των άλλων με στόχο να προβάλουν πτυχές της ανθρώπινης διαδρομής. Προχωρούν στην  αυτοκριτική, στην αυτοεξέταση  και  στην ενδοσκόπηση αναζητώντας  χωρίς  πολλά λόγια,  να οδηγήσουν το θεατή  σε εικαστικά  μονοπάτια του συναισθήματος. Μια αλλιώτικη «παράσταση» – μια ανάγκη της ψυχής – που επιχειρεί να καθοδηγήσει το θεατή στην  αναζήτηση. Οκτώ καλλιτέχνες ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου αγγίζουν το συναισθηματικό κόσμο το δικό τους/το δικό μας/του ανθρώπου.

Η έκθεση περιλαμβάνει  γλυπτά , εγκαταστάσεις insitu, εικαστικό πείραμα  και βίντεο ενώ  κατά τη διάρκεια των εγκαινίων η Χριστίνα Γεωργίου θα παρουσιάσει την εικαστική περφόρμανς «Αιώνια Επιστροφή #9». 

—————————————————————————————————————————————-

tziaridis prosklisi

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ονοματοδοσία Κοινοτικού Θεάτρου Περβολιών σε “Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Περβολιών Ανδρέας Πασιουρτίδης”

Θα πραγματοποιηθεί απόψε η τελετή ονοματοδοσίας του Κοινοτικού Θεάτρου Περβολιών σε “Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Περβολιών Ανδρέας Πασιουρτίδης”.Τα αποκαλυπτήρια θα τελέσει ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ κ.

Σπύρος Πάμπουλου υποψήφιος Αντιδήμαρχος Τρούλλων: “Να συνεχίσουμε μαζί το ουσιαστικό και παραγωγικό έργο που έχουμε ξεκινήσει”

Υπέβαλε χθες την υποψηφιότητα του για την Αντιδημαρχία των Τρούλλων ο νυν Κοινοτάρχης Σπύρος Πάμπουλου.Μέσα από ανάρτηση του στα ΜΚΔ ο νυν κοινοτάρχης τονίζει: “Ζητώ

error: Content is protected !!