Σκέφτομαι Τέχνη “Σχέδια και Ακουαρέλες μεγάλων δασκάλων της κυπριακής τέχνης στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος”

Γράφει η Γιώτα Δημητρίου
(H Γιώτα  είναι απόφοιτος θεατρικών σπουδών και σήμερα βρίσκεται στο δεύτερο έτος του Διδακτορικού της, στο Πανεπιστήμιο του Bristol)
Email: yiota.a.demetriou@gmail.com  &  yiota.demetriou@bristol.ac.uk

art5Tο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος με χαρά παρουσιάζει σχέδια και ακουαρέλες των αριστοτεχνών στα είδη αυτά, μεγάλων δασκάλων της κυπριακής τέχνης Βίκτωρα Ιωαννίδη, Λουκίας Νικολαϊδου- Βασιλείου, Τηλέμαχου Κάνθου και Λευτέρη Οικονόμου.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 30 Μαΐου 2014.

Το σχέδιο και η ακουαρέλα αποτελούν δύο πρωταρχικά μέσα για την κατάθεση και την ανάδειξη των ζωγραφικών δυνατοτήτων και δεινοτήτων των καλλιτεχνών.

Στο σχέδιο καταγράφεται η σχεδιαστική οξυδέρκεια του καλλιτέχνη και η ικανότητα του να μεταφράσει και να μετουσιώσει σε τέχνη το θέμα του, με μοναδικό όπλο τη γραμμή. Το σχέδιο αποτελεί το απαραίτητο πρώτο βήμα στην αναμέτρηση του καλλιτέχνη με την εικαστική δημιουργία.

Στην ακουαρέλα ο καλλιτέχνης σχεδιάζει με χρώμα. Πρόκειται για την τεχνική που αναδεικνύει την ικανότητα του ζωγράφου να μεταμορφώνει το σχέδιο σε χρώμα, που φανερώνει τη σιγουριά και την επάρκειά του και την ικανότητά του να αιχμαλωτίζει την ατμόσφαιρα.art4

Τα σχέδια και οι ακουαρέλες των τεσσάρων αυτών εμβληματικών και ιστορικών καλλιτεχνών της κυπριακής τέχνης χαρακτηρίζονται από απαράμιλλη σχεδιαστική δεξιοτεχνία και χρωματική ευαισθησία. Με τη θεματογραφία τους φέρνουν κοντά μας αγροτικά και αστικά τοπία της Κύπρου, χαρακτηριστικούς ανθρώπινους τύπους και σκηνές από την καθημερινή ζωή. Ζωγραφισμένα σε προηγούμενες από την παρούσα εποχές , αποτελούν πολύτιμα ντοκουμέντα τοπίων, χώρων, ανθρώπων συνηθειών και τρόπων ζωής που χάνονται στην σκόνη του χρόνου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τρίτη 6 Μαίου 2014 στις 8 μμ. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Μαίου και θα είναι ανοιχτή κατά τις ακόλουθες ώρες: Δευτέρα –Παρασκευή 5.00μμ. – 8.00 μμ. Σάββατο 11.00 πμ. – 1.00 μμ.

art1Για πρωινές επισκέψεις οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνούν προηγουμένως με το τηλέφωνο 22766117.

Στον πρώτο όροφο λειτουργεί έκθεση έργων σε χαμηλές τιμές καλλιτεχνών που συνεργάζονται με το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος.
Επίσης μπορείτε να βρείτε τα χειροποίητα κοσμήματα BlackRosebyDN.

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ βρίσκεται στην Λευκωσία, οδός Κρήτης 11, τηλ. 22-766117, email: info@diatopos.com, website: www.diatopos.comart3

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ονοματοδοσία Κοινοτικού Θεάτρου Περβολιών σε “Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Περβολιών Ανδρέας Πασιουρτίδης”

Θα πραγματοποιηθεί απόψε η τελετή ονοματοδοσίας του Κοινοτικού Θεάτρου Περβολιών σε “Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Περβολιών Ανδρέας Πασιουρτίδης”.Τα αποκαλυπτήρια θα τελέσει ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ κ.

Σπύρος Πάμπουλου υποψήφιος Αντιδήμαρχος Τρούλλων: “Να συνεχίσουμε μαζί το ουσιαστικό και παραγωγικό έργο που έχουμε ξεκινήσει”

Υπέβαλε χθες την υποψηφιότητα του για την Αντιδημαρχία των Τρούλλων ο νυν Κοινοτάρχης Σπύρος Πάμπουλου.Μέσα από ανάρτηση του στα ΜΚΔ ο νυν κοινοτάρχης τονίζει: “Ζητώ

error: Content is protected !!