My View “Ο αγώνας, μας χρειάζεται όλους”

Γράφει ο David Fowles
david@skalatimes.com

Τον τελευταίο καιρό ανοίγω την τηλεόραση μου, παίρνω τον υπολογιστή μου, τον ενώνω με την τηλεόραση και μπαίνω στο youtube. Εκεί επιλέγω τι θα δω. Επιλέγω ποιες πληροφορίες θα μπούν στο υποσυνείδητο μου. Επιλέγω να καταλάβω τι συμβαίνει γύρω μου. Τον τελευταίο καιρό νοιώθω δικαιοσύνη μέσα απο ένα σκληρό κόσμο. Νοιώθω ότι οι επιλογές μου απο παιδί δικαίως είναι δικές μου. Μαγνητισμένο το μυαλό μου απο την φύση κατάλαβα ότι το σύστημα είναι εναντίον της φύσης μας. Της φύσης που περιλαμβάνει το νερό, τον αέρα, τα φυτά, τον άνθρωπο. Κατάλαβα ότι ένα κομμάτι της φύσης, αυτό για παράδειγμα είναι ένα δέντρο, φυτρώνει εκεί που οι συνθήκες το ευνοούν. Εμείς οι άνθρωποι, που αγνοούμε την φύση τους και τα φυτέυουμε όπου θέλουμε, θα δούμε ότι αν οι συνθήκες δεν είναι οι απαιτούμενες, αυτός ο οργανισμός θα αρρωστήσει και θα καταρεύσει. Έτσι είναι. Ας μάθουμε λοιπόν από αυτό. Ας καταλάβουμε επιτέλους ότι η φύση είναι διχτυομένη και όλοι οι νόμοι της είναι πραγματικοί. Ας σταματήσουμε να παίρνουμε τα πράγματα πάνω απο την φύση. Θα μας τιμωρήσει. Πόσες φορές να πάθουμε.
Βρισκόμαστε σε ένα μικρό πλανήτη, σχεδόν εφτά δισεκατομύρια ανθρώποι και ταξιδεύουμε μαζί. Και όμως προσπαθούμε να ελέξουμε ο ένας τον άλλον. Δεν είναι φυσικό. Και η φύση μας, μας τιμωρά. Οι αρρώστιες σήμερα είναι πολύ περισσότερες απο ότι ήταν ποτέ. Ολόκληρος ο πλανήτης μας είναι άρρωστος. Απο την δεκαετία του πενήντα που ανακαλύψαμε την “φωτιά”, νομίσαμε ότι τα ξέρουμε όλα και αρχίσαμε την κυριαρχία πάνω στην υγεία μας, στην φύση μας, στον πνευματικό μας κόσμο. Σήμερα είμαστε σε τόσο άθλια κατάσταση, που ούτε καν ακούμε τον κώδωνα του κινδύνου. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας να γίνουμε “ευτυχισμένοι”. Αλλά μόνο αν ανοίξουμε το πνεύμα μας προς την αλήθεια θα καταλάβουμε ότι τα νερά έχουν αγριέψει και πηγαίνουμε προς το χείλος του καταρράχτη. Ας σταματήσουμε να ανοίγουμε τις τηλεοράσεις μας και να ακούμε ψέματα οικειοθελώς  και να ξέρουμε ότι είναι ψεύτες, και πάλι να τους εμπιστευόμαστε επειδή μας έμαθαν ότι μόνο αυτοί μπορούν να μας σώσουν. Αυτοί είναι που μας οδήγησαν ως εδώ.
Με συγχωρείτε που και πάλι δεν σας αφήνω στην ησυχία σας. Αλλά ο αγώνας χρειάζεται όλους μας. Δεν γίνετε να σταθούν δέκα πλάσματα έξω απο το προεδρικό και να περιμένουμε αλλαγή. Και χρειαζόμαστε αλλαγή. Όχι αλλαγή προέδρου, αλλά αλλαγή σκεπτικού. Όποιος και είναι ο/η πρόεδρος, αν συνεχίσει τον άδικον αγώνα προς το συμφέρον λίγων, τότε θα καταλήξουμε όπως την Ελλάδα. Μια ζωή βυθισμένη στα ψέματα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι πολιτικοί αυτής της χώρας, είναι “υπαλλήλοι” του λαού της. Πληρώνουμε τους μισθούς τους για να μας οδηγούν σωστά. Δεν τους ψηφίζουμε για να μας κανονίσουν θέσεις στην κυβέρνηση, είτε αξίζουμε είτε όχι. Αυτό κάναμε τόσα χρόνια. Είδαμε που μας έφερε.
Έχουμε την ευκαιρία σήμερα, που οι πληροφορίες είναι στο πάτημα ενός κουμπιού, και είναι χρέος μας να μορφωνόμαστε, να χρησιμοποιήσουμε το μυαλό μας σαν άνθρωποί και να απαιτήσουμε οι πολιτικοί μας να είναι για το καλό όλων μας. Και εμείς σαν άνθρωποι να πάρουμε τις ευθύνες μας και να σταθούμε σαν άνθρωποι σωστοί. Να μην κρυβόμαστε πίσω από αυτούς που ξέρουμε, αλλά να σταθούμε για το καλό αυτού του τόπου. Επειδή η φύση είναι διχτυομένη, και εμείς είμαστε μέρος της. Η Κύπρος δεν είναι σε άλλο πλανήτη. Βρίσκεται στην Ευρώπη, ανάμεσα σε τρείς υπείρους και στην μέση ανατολή. Βρισκόμαστε εδώ, στο σήμερα, στην στιγμή. Και αν κοιτάξουμε γύρω μας, ο κόσμος και τα έθνη σείονται. Μπορεί να μην μας τα λένε όλα, αλλά είναι καθήκον μας να μάθουμε τι συμβαίνει. Δεν είστε καθόλου περίεργοι;

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ολοκληρώνεται σήμερα το Εθνικό Πρωτάθλημα στον Ο.Α. Λάρνακας αφιερωμένο στη μνήμη Φώτου Φωτιάδη

Ολοκληρώνεται το Σάββατο το Εθνικό Πρωτάθλημα στον Ο.Α.ΛάρνακαςΑφιερωμένο στη μνήμη Φώτου Φωτιάδη Ολοκληρώνεται το Σάββατο 27 Απριλίου το Εθνικό Πρωτάθλημα που διοργανώνεται τις τελευταίες δύο

Ονοματοδοσία Κοινοτικού Θεάτρου Περβολιών σε “Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Περβολιών Ανδρέας Πασιουρτίδης”

Θα πραγματοποιηθεί απόψε η τελετή ονοματοδοσίας του Κοινοτικού Θεάτρου Περβολιών σε “Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Περβολιών Ανδρέας Πασιουρτίδης”.Τα αποκαλυπτήρια θα τελέσει ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ κ.

Σπύρος Πάμπουλου υποψήφιος Αντιδήμαρχος Τρούλλων: “Να συνεχίσουμε μαζί το ουσιαστικό και παραγωγικό έργο που έχουμε ξεκινήσει”

Υπέβαλε χθες την υποψηφιότητα του για την Αντιδημαρχία των Τρούλλων ο νυν Κοινοτάρχης Σπύρος Πάμπουλου.Μέσα από ανάρτηση του στα ΜΚΔ ο νυν κοινοτάρχης τονίζει: “Ζητώ

error: Content is protected !!