ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΛΗΣΠΕΡΙΔΗΣ Με επιτυχίες στις γειτονιές του κόσμου

 Όταν τα όνειρα γίνονται αληθινά! 

Το Στέλιο τον γνωρίζω εδώ και χρόνια, τον θυμάμαι όταν ήμασταν παιδιά να φορά στο λαιμό μια καδένα, όχι με σταυρουδάκι, αλλά με σχέδιο κιθάρας. Μετά μάθαινα τα νέα του και ένοιωθα περήφανη που ένας Σκαλιώτης είχε πετύχει στο εξωτερικό.
Κυκλοφόρησε στο Λονδίνο CD με jazz τραγούδι που είχε γράψει ο Στέλιος, η λίστα με συνεργασίες του με μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής μεγάλη, κατάφερε να είναι ο βασικός κιθαρίστας του Βρετανικού X Factor, αυτά  και άλλες επιτυχίες έντυσαν το μουσικό του μονοπάτι.
Όταν πέρσι μου έστειλε 2 εισιτήρια για να παρακολουθήσω τη συναυλία του Βρετανικού X Factor στο O2 Arena, ομολογώ πως όταν τον είδα να κρατά την κιθάρα του μπροστά σε χιλιάδες κόσμο, σε ένα γεμάτο O2 Arena, δάκρυσα.
Ναι, τελικά αυτή η μικρή πόλη, αυτός ο μικρός τόπος, βγάζει ταλέντα που διαπρέπουν με μεγάλη επιτυχία στο εξωτερικό.
Ο Στέλιος με καταγωγή από την Αμμόχωστο και γέννημα θρέμμα Λάρνακας, κατάφερε να ακολουθήσει το όνειρο του με επιτυχια και να συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής (Celine Dion, Amy Winehouse, Belinda Carlisle, κ.ά). Σήμερα, ο Στέλιος Καλησπερίδης, κλέβει λίγο από το χρόνο του για να μιλήσει στο Skala Times.

Της Γιώτας Δημητρίου

 

Ποιοι λόγοι σε ώθησαν να ακολουθήσεις μουσική σταδιοδρομία;
Πάνω απ’ όλα η αγάπη και το πάθος που είχα για την μουσική από πολύ μικρή ηλικία.

Μικρός τι ήθελες να γίνεις;
Από μικρός είχα κλίση στη μουσική και άρχισα κιθάρα σε ηλικία 6 χρόνων. Αυτό ίσως ακουστεί κάπως “παραμυθένιο” και αστείο, αλλά όταν μικρός έβλεπα στη τηλεόραση μουσικά προγράμματα, όλα σταματούσαν για μένα. Ονειροπολούσα ότι μια μέρα θα είμαι εγώ σε εκείνη την σκηνή να παίζω μπροστά από χιλιάδες κόσμο. Παρόλα αυτά, οι πρώτες μου σπουδές όταν ήρθα στο Λονδίνο ήταν πτυχίο  σε Electronic Engineering και Masters σε Telecommunications. Όμως, το πάθος και η θέληση που είχα για να σπουδάσω μουσική σε ανώτερο επίπεδο, με οδήγησαν στο Los Angeles,  όπου σπούδασαν κιθάρα σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια, το Musicians Institute (GIT). Ο κύκλος των μουσικών μου σπουδών ολοκληρώθηκε στο Λονδίνο με το πτυχίο μουσικής σε Performance / Composition από το London College of Music με ειδίκευση στη Jazz.

Τι κράτησες από τις μουσικές σου σπουδές στο Los Angeles; Είχες σκεφτεί καθόλου να μείνεις εκεί για να κυνηγήσεις το όνειρο σου;
Τους πρώτους μήνες όταν μετακόμισα εκεί και άρχισα τις σπουδές μου, ήμουν πολύ ενθουσιασμένος από το περιβάλλον της σχολής και επίσης από την μουσική σκηνή του Los Angeles. Ήταν κάτι καινούριο και πρωτόγνωρο για μένα, ενα πολύ ωραίο περιβάλλον για κάποιο που αγαπούσε τη μουσική από μικρή ηλικία. Ήμουν περιτρυγυρισμένος από μουσική 24 ώρες το 24ωρο. Είναι αυτό που λέμε “ζεις και αναπνέεις μουσική”. Μερικοί από τους καθηγητές που με δίδαξαν, είναι κορυφαίοι στο χώρο της κιθάρας και της μουσικής και νοιώθω πολύ τυχερός που μου δόθηκε η ευκαιρία να σπουδάσω και να εμπνευστώ από καλλιτέχνες τέτοιου βεληνεκούς.  Είδα από πρώτο χέρι πόση σκληρή δουλειά, αφοσίωση και πάθος χρειάζεται για να φτάσει κάποιος σε κορυφαίο επίπεδο και θα έλεγα ότι αυτό είναι το δίδαγμα που πήρα από τις σπουδές μου στο Los Angeles. Αφοσίωση, σκληρή δουλειά και πάθος για ότι κάνεις, είτε αυτό είναι επαγγελματικού, είτε προσωπικού επιπέδου. Σχετικά με το ενδεχόμενο να έμενα εκεί, αρχικα ναι, μου είχε περάσει από το μυαλό, αλλά όσο περνούσε ο καιρός, ένοιωθα ότι οι ρίζες μου και η ευτυχία μου, ήταν πίσω στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Λονδίνο, πιο κοντά και στη Κύπρο μας και στους γονείς μου.

Πόσο εύκολο ήταν να χτίσεις καριέρα στη Βρετανική πρωτεύουσα;
Δεν ήταν καθόλου εύκολο, ειδικά εδώ στο Λονδίνο όπου υπάρχουν πάρα πολλοί ταλαντούχοι μουσικοί και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Όταν αποφοίτησα από τις μουσικές σπουδές, το βρήκα δύσκολο να εργαστώ εξ’ολοκλήρου ως μουσικός.  Γι αυτό δούλευα part-time σε ένα μεγάλο γραφείο Engineering για 2 χρόνια, ενώ άρχισα να κάνω τα πρώτα δειλά μου βήματα στη μουσική σκηνή του Λονδίνου. Σιγά σιγά άρχισα να γνωρίζω κόσμο, να κάνω επαφες και το τηλέφωνο άρχισε να χτυπά! (Χαμογελά).

Με ποια ονόματα έχεις συνεργαστεί μέχρι σήμερα;
Έχω συνεργαστεί με διάφορους καλλιτέχνες σε συναυλίες, στούντιο, ραδιόφωνο, και τηλεόραση (όπου έπαιξα σε διάφορα προγράμματα του BBC, ITV και Channel 4, όπως BBC sessions, Top Of The Pops, T4 και διάφορα άλλα) Μια από τις πιο σημαντικές συνεργασίες θα έλεγα ήταν οι περιοδείες που έκανα με το Βρετανικό  X Factor ως κιθαρίστας στο συγκρότημα που συνόδευε τους καλύτερους καλλιτέχνες από κάθε χρονιά. Εκεί μου δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστώ με ονόματα όπως Leona Lewis, JLS, One Direction, Olly Murs, κ.ά. Άλλες αξιοσημείωτες συνεργασίες θα έλεγα ότι ήταν με την Celine Dion, Leanne Rimes, Peter Andre, Jason Donovan, Belinda Carlisle, Kenny Thomas, Gloria Gaynor και Shalamar. Επίσης, για κάποιο χρονικό διάστημα ήμουν ο κιθαρίστας στο συγκρότημα που έπαιζε στο “Music Box Live”, το οποίο ήταν η πιο δημοφιλής Soul, R&B και Pop εβδομαδιαία βραδιά στο Λονδίνο, πριν από μερικά χρόνια. Εκεί είχα την ευκαιρία να συνοδεύσω (με την κιθάρα) διάφορους καλλιτέχνες όπως Amy Winehouse, Joss Stone, Chaka Khan και Will Smith.

 

Η συνεργασία με το Βρετανικό X Factor πως προέκυψε; Τι κέρδισες από αυτή την συνεργασία; 
Στο χώρο που εργάζομαι κάθε γνωριμία που κάνεις μέσω μια μουσικής συνεργασίας μπορεί να βοηθήσει και να οδηγήσει σε μια νέα συνεργασία, αν οι εντυπώσεις που θα αφήσεις στη δουλειά σου είναι θετικές. Το τηλεφώνημα που δέχτηκα, για να δουλέψω στο Βρετανικό X Factor ήρθε μετά από μια τέτοια συνεργασία που είχα κάνει στο παρελθόν με άτομα από την Sony Music και τον υπεύθυνο της ορχήστρας του X Factor. Οι συναυλίες του X Factor μου έδωσαν την ευκαιρία να εμφανιστώ στους πιο μεγάλους συναυλιακούς χώρους της Βρετανίας, όπως το O2 Arena και Wembley. Είναι μια πολύ ξεχωριστή εμπειρία να είσαι μέλος αυτής της ομάδας (του Βρετανικού X Factor), να βλέπεις από κοντά πόσο σκληρή δουλειά χρειάζεται για να στηθεί μια τόσο μεγάλη παραγωγή και να παίζεις μπροστά από χιλιάδες κόσμου κάθε βράδυ. Επίσης, σου δίνεται η ευκαιρία να συνεργαστείς με νέα ταλέντα, άτομα που ξεκινούν από το μηδέν και γίνονται διάσημοι σε λιγότερο από ένα χρόνο. (Η δύναμη του X Factor). Τέλος, η συνεργασία με το Βρετανικό X Factor μου έδωσε την ευκαιρία να συνεργαστώ με μερικούς από αυτούς τους καλλιτέχνες στις προσωπικές τους περιοδίες, μετά το τέλος του X Factor.

Σήμερα που σε βρίσκουμε;
To καλοκαίρι είναι η περίοδος των φεστιβάλ εδώ στη Βρετανία. Έχω ορισμένες εμφανίσεις με τον Peter Andre, καθώς και μια περιοδία που διοργανώνει μετά το καλοκαίρι. Πριν από αυτό, θα είμαι στην Ευρώπη με την Gloria Gaynor ( όλοι την ξέρουμε με την μεγάλη της επιτυχία, all time classic, “I will survive”) για συναυλίες. Παράλληλα αυτό τον καιρό κάνω νέες επαφές και συνεργάζομαι με καλλιτέχνες που δεν έχω δουλέψει μαζί τους στο παρελθόν (γνωστούς κι άγνωστους). Με μερικούς από αυτούς γράφω τραγούδια στο στούντιο και με άλλους εμφανίζομαι σε συναυλίες. Αυτό είναι μια προσωπική επιλογή και κάτι που πιστεύω ότι θα με βοηθήσει επαγγελματικά, αφού ξανοίγομαι σε νέους κύκλους.

Δισκογραφικά τι έχεις κάνει; Ετοιμάζεις κάτι καινούριο;
Ξεκίνησα να γράφω μουσική από πολύ νωρίς όταν ακόμα σπούδαζα στο Los Angeles. Η πρώτη μου συνθετική αναγνώριση ήρθε όταν το Jazz FM συμπεριέλαβε μουσική μου στο album “Driftin”, το οποίο κυκλοφόρησε το 2001. Έκτοτε έχω συμμετάσχει σε πληθώρα δισκογραφικών δουλειών, με διάφορους καλλιτέχνες και παραγωγούς. Αυτή τη στιγμή συνεργάζομαι με ένα πολύ ταλαντούχο καλλιτέχνη, τον Chris Singleton, με τον οποίο γράφω μουσική για το επόμενο του δίσκο που θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι. Παράλληλα, μετά από κάποια χρόνια διακοπής, άρχισα να γράφω δική μου μουσική. Ο στόχος μου σε αυτό τον τομέα είναι να παρουσιάσω τραγούδια μου σε καλλιτέχνες καθώς και μουσική για διαφημίσεις και κινηματογράφο.

Είσαι επίσης μέλος σε ένα band. Μίλησες μας λίγο γι αυτό.
Οι “Capitol Players” είναι ένα συγκρότημα που ξεκίνησα πριν λίγα χρόνια, με 4 φίλους μου σαν χόμπυ στον ελεύθερο μας χρόνο. Ο στόχος ήταν να παίζουμε τη μουσική που μας αρέσει και να το διασκεδάζουμε. Σιγά σιγά το ενδιαφέρον του κόσμου αυξήθηκε, με αποτέλεσμα να κάνουμε διάφορες εμφανίσεις σε όλη την Αγγλία καθώς και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Το συγκρότημα είναι 5μελες και παίζει κυρίως συνθέσεις δικές μας καθώς και διασκευές γνωστών τραγουδιών από καλλιτέχνες του χώρου της soul / funk / R&B.

Πόσο εύκολα πήρε την απόφαση να μείνεις μόνιμα Βρετανία;
Η απόφαση δεν ήταν κάτι που πάρθηκε στιγμιαία. Ήρθε σταδιακά μετά από χρόνια στο Λονδίνο και αφού είχα κάποιες σωστές βάσεις και στοιχεία ότι μπορώ να κάνω καριέρα εδώ ως μουσικός.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση πόσο έχει επηρέασει το μουσικό χώρο στη Βρετανία;
Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει όλους τους τομείς και ο μουσικός χώρος δεν αποτελεί εξαίρεση. Αυτό σε συνδυασμό με την πτώση στις πωλήσεις δίσκων, (εν μέρη λόγω αύξησης της μουσικής πειρατείας μέσω διαδικτύου), έχει έμμεσο αντίκτυπο και σε μουσικούς όπως εμένα, αφού δισκογραφικές εταιρίες δεν έχουν μεγαλο προϋπολογισμό για τις περιοδείες, όπως παλιά. Το αποτέλεσμα είναι αρκετοί καλλιτέχνες να κάνουν περιοδείες χωρίς μουσικούς, χρησιμοποιώντας backing tracks, δηλαδή μουσική ηχογραφημένη σε δίσκο (όπως γίνεται στη τηλεόραση), αφού το κόστος είναι πολύ πιο χαμηλό σε σύγκριση με το κόστος ενός ολόκληρου συσκροτήματος.

Πρόσφατα σε είχαμε δει στην εκπομπή “Κυπρίων Νόστος”, του ΡΙΚ, να μιλάς με νοσταλγία για τη Κύπρο και την οικογένεια και τους φίλους σου εδώ. Αλήθεια, τι σου λείπει περισσότερο;
Ο καιρός! (Χαμογελά!) Σίγουρα πάνω από όλα οι γονείς μου, οι φίλοι που μεγάλωσα μαζί τους, η ζωή στη Κύπρο η οποία είναι χαμηλών τόνων σε σύγκριση με εδώ στο Λονδίνο, η ζεστασιά του κόσμου και η Κυπριακή κουζίνα!

Οι γονείς σου πως είχαν πάρει αρχικά την απόφαση σου να ζήσεις εξωτερικό; Δεν στάθηκαν εμπόδιο στην απόφαση σου αυτή, αφού τυχαίνει κιόλας να είσαι και μοναχοπαίδι;
Σίγουρα είναι δύσκολο για κάθε γονιό να έχει το παιδί του μακριά. Οι γονείς μου με πεθυμούν και τους πεθυμώ κι εγώ, γι αυτό άλλωστε επισκέπτομαι τη Κύπρο συχνά. Είναι όμως χαρούμενοι που είμαι ευτυχισμένος με τη ζωή μου και κάνω αυτό που αγαπώ.

Το σενάριο να γίνεις εσύ πατέρας παίζει καθόλου στο μυαλό σου;
Βεβαίως! Θα συμβεί κι αυτό…..(χαμογελά).

Κάθε πόσο έρχεσαι Κύπρο;
2-3 φορές τον χρόνο για να δω τους γονείς μου και τους φίλους μου με τους οποίους μεγαλώσαμε μαζί.

Τι αλλαγές παρατηρείς στη Λάρνακα του σήμερα με την Λάρνακα πριν 15-20 χρόνια όταν ήσουν εσύ μαθητής;
Οι αλλαγές είναι ανάλογες με αυτές του υπόλοιπου Δυτικού κόσμου. Λόγω ραγδαίας εξέλιξης του διαδικτύου και επίσης λόγω της ένταξης της Κύπρου στην Ε.Ε,  οι επιρροές από το εξωτερικό είναι πιο άμεσες. Επίσης η κοινωνία μας στη Κύπρο είναι πιο μικρή και κάπως πιο συντηρητική σε σχέση με το εξωτερικό και αυτό πιστεύω ότι κάνει τις αλλαγές πιο εμφανή. Η πιο σημαντική αλλαγή που έχω παρατηρήσει είναι η φιλελευθεροποίηση της νεολαίας. Από μουσικής πλευράς, πιστέυω ότι μεγάλο ποσοστό του κόσμου στη Κύπρο έχει ακόμα κάποια αρνητική αντίληψη απέναντι σε άτομα που ακολουθούν τη μουσική ως καριέρα. Παρόλα αυτά, έχω προσέξει ότι τα πράγματα σταδιακά αλλάζουν προς το καλύτερο. Είναι εμφανές ότι το επίπεδο της μουσικής σκηνής έχει ανέβει πολύ τα τελευταία χρόνια, αφού πολλοί Κύπριοι έχουν ταξιδέψει και σπουδάσει σε μεγάλα μουσικά πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Έχεις αποφοιτήσει από το Λύκειο Μακαρείου. Κρατάς επαφή με κάποιους συμμαθητές σου από τότε;
Nαι.  Όπως έχω πει και πιο πάνω, έχω επαφή με αρκετούς φίλους μου από την Κύπρο με τους οποίους περνώ αρκετό χρόνο, όταν επισκέπτομαι το νησί μας.

Στέλιο, νοιώθεις ότι ενδεχωμένως για να ακολουθήσεις το όνειρο σου, έχεις κάνει κάποιες θυσίες;
Οι μόνες θυσίες που θεωρώ ότι έχω κάνει είναι που βρίσκομαι μακριά από τους γονείς και τους φίλους μου. Αν το εξαιρέσουμε αυτό, δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι έκανα τη σωστή επιλογή και αν μου δινόταν η ευκαιρία να πάω πίσω στο χρόνο, πάλι το ίδιο μονοπάτι θα ακολουθούσα.

Θα ήθελες να λάβεις μέρος σε μια μουσική εκδήλωση ή φεστιβάλ στη πόλη σου; Το ενδεχόμενο να παρουσιαστείς με το band σου σε κάποιο μουσικό στέκι της Λάρνακας πώς το βλέπεις;
Βεβαίως, θα ήταν χαρά μου να παίξω είτε με το συγκρότημα μου, είτε με ένα από τους καλλιτέχνες με τους οποίους συνεργάζομαι. Νομίζω ότι η τελευταία φορά που έλαβα μέρος σε κάποια μουσική εκδήλωση στη Λάρνακα, ήταν πριν το στρατό, όταν ήμουν ακόμα στο σχολείο! Αν ενδιαφέρεται κάποιος μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου, μέσω του website μου: www.stelioskmusic.com

Στέλιο τι θα ήθελες να δεις να συμβαίνει στη πόλη μας πολιτιστικά ή μουσικά;
Σε γενικές γραμμές, αν θέλουμε να βελτιωθούμε μουσικά και πολιτιστικά χρειάζεται βοήθεια και στήριξη από τα κατάλληλα τμήματα της Κυβέρνησης, τον Δήμο, από ιδιωτικούς φορείς και επενδυτές και τα ΜΜΕ. Για παράδειγμα, εδώ στην Αγγλία το Συμβούλιο Τεχνών (Arts Council) χρηματοδοτεί και παρέχει στήριξη σε ανερχόμενους καλλιτέχνες και αυτό βοηθά στην ανέλιξη των τεχνών σε όλη την χώρα. Σίγουρα η οικονομική κρίση δεν βοηθά στο παρών στάδιο, αλλά αυτό είναι κάτι προσωρινό. Θεωρώ πως είμαστε σε καλό δρόμο και έχουν γίνει θετικές εξελίξεις μουσικά και πολιτιστικά στη Λάρνακα και γενικά στη Κύπρο. Το Φεστιβάλ Λάρνακας που γίνεται κάθε χρόνο, είναι ένας σημαντικός θεσμός για την πόλη μας. Επίσης οι διάφορες εκθέσεις τέχνης, θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες με καλλιτέχνες από Κύπρο και εξωτερικό έχουν κάπως αυξηθεί. Κατά την άποψη μου τα ΜΜΕ έχουν μεγάλη δύναμη και μπορούν να βοηθήσουν με το σωστό τρόπο αν θέλουν σε αυτή την πολιτιστική και μουσική εξέλιξη προωθώντας νέα ταλέντα. Δυστυχώς, απ΄ ότι βλέπω το κυρίως ενδιαφέρον της πλειονότητας του κόσμου στη Κύπρο είναι οι σαπουνόπερες και τα ξενέρωτα τηλεοπτικά προγράμματα, τα οποία δεν παρέχουν κάτι πολιτιστικό ή μουσικό στη χώρα μας. Η δικιά μου προσωπική άποψη είναι ότι σε αυτό φταίνε τα διάφορα τηλεοπτικά κανάλια, τα οποία προωθούν αυτά τα προγράμματα χωρίς να δίνουν την ευκαιρία στο κόσμο να παρακολουθήσει κάτι διαφορετικό, το οποίο να μπορεί να καλλιεργεί πολιτιστικά τους τηλεθεατές. Χρειάζεται μια αλλαγή σε πολλά μέτωπα!

Τελικά από όλη αυτή τη μουσική σου πορεία τι έχεις διδαχθεί;
Όλοι έχουμε όνειρα και κάποτε στη ζωή μας, μας δίνεται η ευκαιρία να τα εκπληρώσουμε. Νοιώθω πολύ τυχερός που μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία να εκπληρώσω το όνειρο μου και να εμφανίζομαι στο χώρο που πάντα αγαπούσα. Όταν ήμουν μικρός, το μόνο που ήθελα ήταν να παίζω κιθάρα, όπως τους “ήρωες μου”. Όσο μεγάλωνα και όταν πήγα για μουσικές σπουδές, άρχισα σιγά σιγά να εκτιμώ πολλές άλλες πτυχές και διάφορα είδη μουσικής, όργανα και ήχους. Από τότε, άρχισε το μουσικό μου ταξίδι το οποίο θεωρώ ότι είναι ένα ταξίδι ζωής, μέσα από το οποίο μαθαίνω πράγματα σε καθημερινή βάση. Ξέρεις, είναι σαν την “Ιθάκη”, όπου το πιο σημαντικό είναι το ταξίδι και όχι ο προορισμός. Χρειάζεται σκληρή δουλειά, πραγματικό πάθος και αγάπη για τη μουσική καθώς και δύναμη χαρακτήρα και ψυχική ισορροπία, επειδή ο συναγωνισμός είναι μεγάλος. Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να είσαι ταπεινός, να κρατάς τα πόδια σου στη γη, να αντιμετωπίζεις το κόσμο με σεβασμό και να είσαι ευκολοσχέτιστος και προσιτός. Τελειώνοντας, θα έλεγα ότι η ικανοποίηση που παίρνεις όταν δημιουργείς κάτι, όταν είσαι πάνω στη σκηνή, όταν ακους τα κομμάτια σου να παίζονται και τον κόσμο να διασκεδάζει, είναι η πιο μεγάλη ανταμοιβή για κάθε καλλιτέχνη πιστεύω.

 

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ονοματοδοσία Κοινοτικού Θεάτρου Περβολιών σε “Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Περβολιών Ανδρέας Πασιουρτίδης”

Θα πραγματοποιηθεί απόψε η τελετή ονοματοδοσίας του Κοινοτικού Θεάτρου Περβολιών σε “Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Περβολιών Ανδρέας Πασιουρτίδης”.Τα αποκαλυπτήρια θα τελέσει ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ κ.

Σπύρος Πάμπουλου υποψήφιος Αντιδήμαρχος Τρούλλων: “Να συνεχίσουμε μαζί το ουσιαστικό και παραγωγικό έργο που έχουμε ξεκινήσει”

Υπέβαλε χθες την υποψηφιότητα του για την Αντιδημαρχία των Τρούλλων ο νυν Κοινοτάρχης Σπύρος Πάμπουλου.Μέσα από ανάρτηση του στα ΜΚΔ ο νυν κοινοτάρχης τονίζει: “Ζητώ

error: Content is protected !!