Single & the City….”I’m dancing in the air, I’m single and I don’t care”

I’m dancing in the air, I’m single and I don’t care!       Γράφει η Ολίβια Thompson

Πως είναι η “single” ζωή στην Λάρνακα στις μέρες μας; Πως νιώθουμε ως single ladies in the town; Πως το αντιμετωπίζουμε; Πως μας βγαίνει αυτό το συναίσθημα “Im single” προς τα έξω; Πως συμπεριφερόμαστε σε μια πόλη τόσο δα μικρή που συχνά νοιώθουμε πως οι πάντες μας κατακρίνουν;

Κορίτσια αναφέρομαι και σε εσάς! (Δεν μπορώ να εκφέρω αρνητική άποψη σαφέστατα επειδή είμαι γυναίκα). Συνεχίζω λοιπόν αγαπητές ελεύθερες και πολιορκημένες φίλες, πως το αντιμετωπίζουμε; Κατά την ταπεινή μου άποψη: το αντιμετωπίζουμε ΛΑΘΟΣ! Δεν μιλάω φυσικά για όλες μας, αλλά για ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό θα έλεγα πως ναι, το χειριζόμαστε λάθος! Ποια είναι αυτά τα λάθη;

Καταρχάς πριν εκφράσω αυτά τα λάθη θα ήθελα να διευκρινίσω ότι δεν πιστεύω καθόλου ότι το να είσαι single είναι κάτι αρνητικό που επιβάλλει να λάβουμε μέτρα για να βρούμε κάποιον τελοσπάντων!  Θέλω να πω ότι εγώ το βρίσκω άκρως διασκεδαστικό και αν και πρόσφατα ξαναμπήκα στο Club των single, το απολαμβάνω!  Είναι γεγονός βέβαια ότι πολλές από εμάς (εκτός απο εξαιρετικές περιπτώσεις) κάποια φάση στη ζωή μας σίγουρα μας παίρνει από κάτω αν είδικα είμαστε μόνες μας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κακά τα ψέματα, όλες χρειαζόμαστε ένα ειδύλιο στη ζωή μας, έναν άνθρωπο να μοιραζόμαστε τα πάντα μαζί, να ερωτευόμαστε, να μας ερωτεύονται, είναι μια πολύ φυσική ανάγκη του ανθρώπου! Τελοσπάντων ας μην ξεφεύγω από το θέμα μου που κυρίως αφορά single κορίτσια που δεν θέλουν πραγματικά να είναι singles και όμως δεν το χειρίζονται σωστά!

Λοιπόν…
Ένα αρκετά συχνό λάθος είναι όταν βγούμε από μια άσχημη σχέση, άσχημο χωρισμό, λέμε “φτάνει πια! Δεν θέλω κανένα ” κι άλλα τέτοια. Κλεινόμαστε στο σπίτι μας κι ενίοτε στον εαυτό μας, χάνουμε κάθε ενδιαφέρον για την ζωή.  Κορίτσια έλεος! Για να τελειώσει κάτι, πάει να πει πως δεν πήγαινε άλλο.Είτε φταίμε εμείς, είτε ο γκόμενος, πάει να πει πως για να τελειώσει, έκανε τον κύκλο του.Χωρίζουμε για να είμαστε καλύτερα. Δεν είναι κακό να θέλουμε να μείνουμε για λίγο μόνες μετά τον χωρισμό, φτάνει να μην τα βάψουμε μαύρα και να κλείσουμε την πόρτα στην ζωή!  Επίσης τα πικρά που λέμε μετά από ένα χωρισμό “όλοι είναι το ίδιο” κτλ. Κόψτε τα! Δεν ωφελούν!

Στην Λάρνακα δυστυχώς συναντούμε συχνά ανθρώπους που πάνε με το στερεότυπο σκεπτικό ότι “μα τι να βγω να κάνω, όλο τα ίδια, η Λάρνακα δεν έχει τίποτα, όλο ίδιες φάτσες” κτλ. E λοιπόν, αν πολλοί από εμάς λειτουργούν με αυτό το σκεπτικό (από προσωπική εμπειρία εγώ το συναντώ συχνά), πως να μην είναι νεκρή η πόλη μας; Ή πως θα βρεθεί κάτι καινούριο για εμάς; Στη ζωή όλα είναι πιθανά όμως πρέπει να καταβάλλουμε και μια άλφα προσπάθεια για πράγματα που αναζητούμε και θέλουμε και να είμαστε πιο θετικοί. Ναι το ξέρω ότι λίγο πολύ γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να βρεθεί ο ένας και μοναδικός για εμάς!

Βγείτε έξω, διασκεδάστε! Το μόνο που χρειάζεται είναι θετική ενέργεια κι όχι όλη αυτή η αρνητικούρα ότι δεν αξίζουν οι εξόδοι στην Λάρνακα! Όπως και να έχει δεν θέλω να πολυλογώ, αλλά θα προσθέσω ακόμη ένα λαθάκι που συναντώ συχνά: Κοπέλες μόνες που αναζητούν ένα σύντροφο, πολλές φορές καταντούν να καταβάλλουν πολλή προσπάθεια κι αυτό βγαίνει κάπως σαν…..απόγνωση να το πω; Μην το πολυσκέφτεστε το πως θα φερθείτε, τι θα πείτε, μην ζορίζεστε για το τι γνώμη έχει ο άλλος για εσάς…Μην αναλύετε διάφορα ασήμαντα πράγματα που λένε ή κάνουν οι άντρες με συμπέρασμα να τους κατακρίνετε.

Εν κατα κλείδι, μην προσπαθείτε να “δείχνεστε” και να δίνετε την εντύπωση ότι θέλετε σημασία! Απλά μην σκέφτεστε πολύ, να φέρεστε κανονικά, φυσιολογικά με αυτοπεποίθηση!  Βγείτε έξω, χορέψτε, διασκεδάστε, να είστε αυθεντικές, ο εαυτός σας, μην προσπαθείτε να δείξετε κάτι άλλο απλά και μόνο για να αρέσετε στον τύπο που έχετε βάλει στο μάτι! Αυτό είναι λάθος και μόνο σε κακό θα σας βγει! Πάνω από όλα πρέπει να είμαστε αληθινές. Αυτό αρέσει στους άντρες, στους σωστούς άντρες τουλάχιστον!

Γιατί υπάρχουν και οι αιώνιοι players που δεν πέρνουν καμία –ούτε και την πιο τέλεια- στα σοβαρά γιατί απλά κυλάει στο αίμα τους ένα άλλο είδος ανθρώπου. Ε, σε τέτοιες περιπτώσεις, players αυτοί; Δύο φορές players κι εμείς κοπέλες! Βέβαια μόνο αν θέλετε να παίξετε, διότι μόνο για παιχνίδια κάνουν αυτοί, όχι για αγάπη και σχέσεις. Ψήστε τους το ψάρι στα χείλη, δείξτε τους ποιος θα πει την τελευταία λέξη και μετά κάντε την με ελαφρά πηδαματάκια!  Διασκεδαστικό έχω να πω. Αν δεν σας βγαίνει αυτό, απλά κάντε την αμέσως. Τρέξτε μακριά από ένα player! Με γοργά πηδηματάκια. Το μόνο κορίτσια που δεν πρέπει να κάνουμε είναι να μένουμε με κάποιο που δεν μας αξίζει μόνο και μόνο από συνήθεια ή για να νιώθουμε μία σιγουριά. Ή για τον λόγο ότι φοβόμαστε ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο καλύτερο για εμάς.

Πάνω από ΟΛΑ: αυτοσεβασμός!  Αγαπήστε τον εαυτό σας και βγάλτε το αυτό προς τα έξω.
Δεν χρειάζετε ιδιαίτερη προσπάθεια. Θετικότητα στην πόλη μας χρειάζετε αρκετή. Ας την γεμίσουμε….στο χέρι μας είναι!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

1 thought on “Single & the City….”I’m dancing in the air, I’m single and I don’t care””

Comments are closed.

On Key

Related Posts

Ονοματοδοσία Κοινοτικού Θεάτρου Περβολιών σε “Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Περβολιών Ανδρέας Πασιουρτίδης”

Θα πραγματοποιηθεί απόψε η τελετή ονοματοδοσίας του Κοινοτικού Θεάτρου Περβολιών σε “Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Περβολιών Ανδρέας Πασιουρτίδης”.Τα αποκαλυπτήρια θα τελέσει ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ κ.

Σπύρος Πάμπουλου υποψήφιος Αντιδήμαρχος Τρούλλων: “Να συνεχίσουμε μαζί το ουσιαστικό και παραγωγικό έργο που έχουμε ξεκινήσει”

Υπέβαλε χθες την υποψηφιότητα του για την Αντιδημαρχία των Τρούλλων ο νυν Κοινοτάρχης Σπύρος Πάμπουλου.Μέσα από ανάρτηση του στα ΜΚΔ ο νυν κοινοτάρχης τονίζει: “Ζητώ

error: Content is protected !!