Its ok “Θετικές σκέψεις = όμορφη ζωή”

Γράφει η Ψυχοθεραπεύτρια/ Υπνοθεραπεύτρια Κλαίρια Δεσπότη

(BSc Psychology, MACP, Dip. Clinical Hypnotherapy, NGH, GHR reg., Dip. CVGB (Virtual Gastric Band Hypnosis), Hypnobirthing and Hypnofertility practitioner) Tηλέφωνο 99901858. Email: kleria@skalatimes.com

 

Θετικές σκέψεις = όμορφη ζωή
 Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες τους οποίους το μυαλό ακολουθεί πάντα. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς εμπειρογνώμονας για να ακολουθεί τέτοιους κανόνες, φτάνει να ξέρει τα βασικά. Ο κανόνας που ακολουθεί μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε πώς μπορείτε από μόνοι σας να δουλέψετε με τον εαυτό σας για να καταφέρετε θετικές αλλαγές στη συμπεριφορά, αλλά και στον τρόπο σκέψης σας. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως δεν μπορούμε να έχουμε ταυτόχρονα δύο αντικρουόμενες σκέψεις : για παράδειγμα σε μια δεδομένη στιγμή ή θα είμαστε λυπημένοι ή χαρούμενοι, είναι αδύνατον να νιώθουμε λύπη και χαρά την ίδια στιγμή. Με βάση αυτόν τον κανόνα μπορείτε να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας ν’αλλάζει διαθέσεις όσο καταθλιπτικό κι αν είναι το περιβάλλον γύρω σας. Αν λοιπόν σας ταλαιπωρεί μια ανησυχητική σκέψη μπορείτε να μάθετε να την αφήνετε στην άκρη και να φέρετε μπροστά την ανάμνηση μιας ευχάριστης στιγμής της ζωής σας. Μπορείτε μόνοι σας να δημιουργήσετε έναν “παράδεισο” στην “κόλαση”.
Ένα αρνητικό μυαλό μπορεί να αρρωστήσει και να κατρακυλήσει στα βάθη της κατάθλιψης αν δεν μετριαστεί. Η αρνητικότητα και η κατάθλιψη μπορούν να αντιμετωπιστούν με την άσκηση καλής, θετικής σκέψης. Όπως λοιπόν τρέφουμε το σώμα μας, το μυαλό χρειάζεται θετική “τροφή” μέσω της δύναμης της ακοής, της όρασης και του λόγου. Γενικά προσπαθήστε να “φιλτράρετε” αυτά που ακούνε τ’αυτιά σας, αυτά που βλέπουν τα μάτια σας και αυτά που μιλάτε. Γίνετε πιο επιλεκτικοί. Επιλέξετε λοιπόν προσεκτικά τα τηλεοπτικά προγράμματα που παρακολουθείται, προτιμήστε κωμωδίες αντί δραματικές σειρές ή ταινίες. Όσο για τη μουσική όσο πιο χαρούμενη και διασκεδαστική τόσο το καλύτερο. Ξεκινάτε τη μέρα σας ακούγοντας ή ακόμα και τραγουδώντας το αγαπημένο σας τραγούδι. Ακόμα και οι συζητήσεις που κάνετε με άλλους, φροντίστε να είναι θετικές και χαρούμενες, και αποφύγετε συναναστροφές με αρνητικούς και μίζερους ανθρώπους. Πηγαίνετε μια βόλτα στην εξοχή και απολαύστε την ομορφιά γύρω σας. Προσθέστε μικρά, όμορφα πράγματα στο χώρο σας. Μιλάτε θετικά και πάντα ευγενικά στον εαυτό σας. Σε αυτό τον πλανήτη να θυμάστε ότι είμαστε όλοι μοναδικοί και ιδιαίτεροι.

 

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ονοματοδοσία Κοινοτικού Θεάτρου Περβολιών σε “Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Περβολιών Ανδρέας Πασιουρτίδης”

Θα πραγματοποιηθεί απόψε η τελετή ονοματοδοσίας του Κοινοτικού Θεάτρου Περβολιών σε “Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Περβολιών Ανδρέας Πασιουρτίδης”.Τα αποκαλυπτήρια θα τελέσει ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ κ.

Σπύρος Πάμπουλου υποψήφιος Αντιδήμαρχος Τρούλλων: “Να συνεχίσουμε μαζί το ουσιαστικό και παραγωγικό έργο που έχουμε ξεκινήσει”

Υπέβαλε χθες την υποψηφιότητα του για την Αντιδημαρχία των Τρούλλων ο νυν Κοινοτάρχης Σπύρος Πάμπουλου.Μέσα από ανάρτηση του στα ΜΚΔ ο νυν κοινοτάρχης τονίζει: “Ζητώ

error: Content is protected !!