Τα έξι κόμματα που στηρίζουν την διαδήλωση στις 8 Απριλίου στέλνουν τα μηνύματα τους!

kommata larnakas

Έξι Κόμματα στηρίζουν την διαδήλωση της 8ης Απριλίου
και στέλνουν τα δικά τους μηνύματα

Το διαδικτυακό μας περιοδικό Skala Times διοργανώνει διαδήλωση το Σάββατο του Αγίου Λαζάρου, στις 8 Απριλίου, στις 4 το απόγευμα. Σκοπός της εκδήλωσης διαμαρτυρίας είναι να σταλούν τα μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση πως η Λάρνακα δεν ανέχεται άλλο τους εμπαιγμούς των παρατάσεων όσο αφορά στην μετακίνηση των επικίνδυνων εγκαταστάσεων υγραερίου και πετρελαιοειδών, στο παραλιακό μέτωπο της πόλης. Το διάταγμα έληξε στις 31/1/2017 και οι εγκαταστάσεις παραμένουν εδώ. Τα νέα χρονοδιαγράμματα θα υλοποιηθούν ΜΟΝΟ αν οι εργασίες μετακίνησης ξεκινήσουν ΧΘΕΣ, δηλαδή άμεσα!
Την διαδήλωση στηρίζουν τα κόμματα ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.
Το
Skala Times μίλησε με τους επαρχιακούς γραμματείς και στελέχη των κομμάτων που στηρίζουν την διαδήλωση. Με την Χρυστάλα Αντωνίου του ΑΚΕΛ Λάρνακας, τον Γεώργιο Αναστασίου του ΔΗΚΟ Λάρνακας, τον Ανδρέα Χριστοφή της ΕΔΕΚ Λάρνακας, τον Ανδρέα Αποστόλου της Συμμαχίας Πολιτών, τον Γιώργο Περδίκη του κινήματος των Οικολόγων και τον Ανδρέα Μορφίτη του κινήματος ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Λάρνακας.

Skala Times


Ποια ήταν ανέκαθεν η θέση του κόμματος σας όσον αφορά στο θέμα των εγκαταστάσεων υγραερίου και πετρελαιοδεξαμενών στη Λάρνακα; Μέσα από ποιες δραστηριότητες και ενέργειες έχετε κινηθεί, διαχρονικά, για το θέμα αυτό;


ΧΡΥΣΤΑΛΛΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΚΕΛ
Το αίτημα για τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου είναι από τα πιο σοβαρά προβλήματα που αναδεικνύεται συνεχώς. Αναδεικνύεται με κάθε ευκαιρία. Είτε αυτή είναι συνεδρία των Κομματικών μας Ομάδων είτε Συνδιάσκεψης.
Προφανώς το αίτημα αυτό στηρίζεται και από άλλα κόμματα και φορείς, αν όχι ομόφωνα από την εκάστοτε Επιτροπή Ανάπτυξης και τα Δημοτικά Συμβούλια.Ως ΑΚΕΛ, το αίτημα αυτό, βρίσκεται ψηλά ιεραρχημένο και μέσα από υπομνήματα, επιστολές και συναντήσεις προσπαθήσαμε και προσπαθούμε για τη μετακίνηση.

ΔΗΚΟ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ Οι πετρελαιοδεξαμενές έπρεπε να είχαν μετακινηθεί εδώ και πολλά χρόνια, αυτή ανέκαθεν ήταν και είναι η θέση του Δημοκρατικού Κόμματος. Στηρίζαμε πάντοτε τις όποιες κινήσεις που στόχευαν προς αυτήν την κατεύθυνση και είμαστε πολύ έντονοι σ’ αυτό το ζήτημα. Είναι απαράδεκτο που καθυστέρησε τόσο η μετακίνηση των πετρελαιοδεξαμενών, δεν πάει άλλο…

ΕΔΕΚ ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗ Σημαία μας, όπως και κάθε Λαρνακέα που αγαπά την πόλη του ήταν και είναι το Ενοποιημένο Παραλιακό Μέτωπο. Ενιαία ανάπτυξη Λιμανιού και Μαρίνας συμβάλλοντας περαιτέρω στην τοπική κι ευρύτερη ανάπτυξη παράλληλα με την απομάκρυνση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου στην προκαθορισμένη από το σχετικό Διάταγμα ημερομηνία. Περαιτέρω κωλυσιεργία ζητήσαμε να συνεπάγεται αυτόματα καταβολή διοικητικού προστίμου και προώθηση αντισταθμιστικών έργων για την περιοχή. Κατά την αποξήλωση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων απαιτούμε την τήρηση βέλτιστων πρακτικών και συνεχή έλεγχο προς αποφυγή οιονδήποτε προβλημάτων αναφορικά με την υγεία και την ασφάλεια.

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Εκτίμηση της μεγάλης πλειοψηφίας των Λαρνακέων είναι πως δεν μπορούμε εν έτη 2017 να φιλοξενούνται σε αστική περιοχή αλλά κυρίως σε μια περιοχή η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί για προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων οι πετρελαιοδεξαμενές και οι εγκαταστάσεις υγραερίου. Εκτός από την έμπρακτη στήριξη μας σε εκδηλώσεις και δράσεις έχουμε αναλάβει και πολιτικές πρωτοβουλίες οι οποίες θα συνεχιστούν και στο μέλλον.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΔΙΚΗΣ ΚΙΝΗΜΑ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ Το Κίνημα Οικολογων πάντα τασσόταν εναντίον της παρουσίας των διυλιστηρίων και των εγκαταστάσεων των πετρελαιοειδών και υγραερίου. Απο το καιρό που η πολιτιστική κίνηση Λάρνακας πρωτοστατούσε στις δράσεις και τις εκδηλώσεις για κλείσιμο των εγκαταστάσεων ως Οικολόγοι ήμασταν πάντα στην πρωτοπορία των αγώνων για την απομάκρυνση όλων αυτών των ρυπογόνων εγκαταστάσεων από την πόλη της Λάρνακας. 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΟΡΦΙΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Παλαιότερα ως Ευρωπαϊκό Κόμμα και στη συνέχεια ως Κίνημα Αλληλεγγύη υποστηρίζαμε την άποψη ότι οι εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών και υγραερίου δεν έχουν θέση στη σύγχρονη Λάρνακα, μια πόλη που έχει ανάγκη την αξιοποίηση της τεράστιας έκτασης και σημασίας γης και παραλίας που καταλαμβάνουν από το Λιμάνι της πόλης μέχρι τον παραλιακό δρόμο Δεκέλειας.Πέραν τούτου η ύπαρξη τους εκτός του ότι επηρεάζει την αισθητική του χώρου αποτελεί και ένα συνεχή κίνδυνο για την ασφάλεια και υγεία των κατοίκων της Λάρνακας.Μέσα στα πλαίσια αυτά έχουμε κινηθεί σε όλα τα δυνατά επίπεδα και Κέντρα Λήψεως Αποφάσεων για να συμβάλουμε στο μέτρο των δυνάμεων και δυνατοτήτων μας στη μετακίνηση τους.

Είστε από τα κόμματα που θα στηρίξουν τη διαδήλωση στις 8 Απριλίου. Μια διαδήλωση που αφορά τη δημόσια ασφάλεια και υγεία αλλά και την οικονομία της πόλης, αφού η μετακίνηση των εγκαταστάσεων θα δώσει το πράσινο φως για οικονομικές δραστηριότητες στην περιοχή και θα αυξήσει και την αξία των περιουσιών της περιοχής. Γιατί κατά τη γνώμη σας, δεν στήριξαν όλα τα κόμματα μια τέτοια διαδήλωση που αφορά ξεκάθαρα το δημόσιο καλό της πόλης και τίποτα άλλο; Το SKALA TIMES επικοινώνησε με όλα τα κόμματα.


ΑΚΕΛ
Δεν θα απαντήσω εκ μέρους άλλου κόμματος. Το ΑΚΕΛ στηρίζει τη διαμαρτυρία που οργανώνεται στις 8 Απριλίου, επειδή πιστεύουμε ότι είναι ένας τρόπος να σταλούν τα μηνύματα στους αρμόδιους φορείς.

ΔΗΚΟ Δεν είναι σωστό να αναφερθώ σε άλλα Κόμματα…

ΕΔΕΚ Στην ΕΔΕΚ δεν μας αφορά ποιος οργανώνει μια κινητοποίηση που σύμφωνα με την κρίση μας κινείται προς την ορθή κατεύθυνση. Οι θέσεις μας αναφορικά με το θέμα είναι διαχρονικές, απλά προσαρμόζονται στα καινούρια εμπόδια που προβάλλονται από τους έχοντες και κατέχοντες. Δεν παραβλέπουμε την αδυναμία των αρχών της Λάρνακας να δράσουν έγκαιρα και προληπτικά όσον αφορά τη μη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων με συνεπακόλουθο την αχρήστευση του υπουργικού διατάγματος, με βάση το οποίο, για την περαιτέρω κωλυσιεργία θα μπορούσε να απαιτηθεί καταβολή διοικητικού προστίμου και προώθηση αντισταθμιστικών έργων για την περιοχή. Η νέα παράταση με αναδρομική ισχύ, αποκλείει ωστόσο τυχόν νομικά μέτρα ή και αποζημιώσεις που θα μπορούσε να απαιτήσει ο Δήμος Λάρνακας.

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Το κάθε οργανωμένο σύνολο διατηρεί την αυτονομία του και είναι σεβαστές οι αποφάσεις του. Εκτίμηση μας όμως είναι πως το συγκεκριμένο ζήτημα πρέπει να βρει όλους τους Λαρνακείς ενωμένους. Ελπίζουμε πως στην πορεία θα συνταχθούν όλοι σε αυτή την προσπάθεια.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ Εμείς θα στηρίξουμε τη διαδήλωση που οργανώνεται στις 8 Απριλίου.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Ρωτήστε τα ίδια τα κόμματα που δεν θα συμμετάσχουν.

Με ποιους τρόπους εσείς θα στηρίξετε την εκδήλωση διαμαρτυρίας;

AKEΛ Θα συμβάλουμε στην ενημέρωση των μελών και φίλων μας αλλά και ευρύτερα της κοινωνίας για συμμετοχή. Πρόσφατα πραγματοποιήσαμε την 26η Επαρχιακή Συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ Λάρνακας, την οποία απασχόλησε αυτό το πρόβλημα και ήδη μέλη και στελέχη μας προωθούν την ενημέρωση για τη διαμαρτυρία.

ΔΗΚΟ Με τη συμμετοχή μας στη συγκεκριμένη εκδήλωση και όπως άλλως χρειασθεί.

ΕΔΕΚ Έχει αρχίσει η ενημέρωση του πυρήνα για τις νέες εξελίξεις, ώστε να προετοιμάσουμε τον κόσμο για δράση ξεκινώντας από τη συμμετοχή μας στην προγραμματιζόμενη εκδήλωση και τη δημοσίευση των θέσεων της ΕΔΕΚ.

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Eκτός από την συμμετοχή μας αλλά και την ενημέρωση των μελών και των φίλων μας θα δημοσιοποιήσουμε όχι μόνο την συμμετοχή μας αλλά και τις θέσεις μας γύρο από το θέμα. Σκοπός και επιδίωξη όλων θα πρέπει να είναι να επικοινωνήσουμε την ενότητα και την συλλογικότητα όλων μας γύρω από το θέμα. Είναι κάτι που αποτελεί στόχο όλης της Λάρνακας.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ Έχουμε καλέσει τα μέλη και φίλους μας να δώσουν αγωνιστικά το παρόν τους. Αντιπροσωπεία της ηγεσίας του κινήματος Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών και της Νεολαίας Οικολόγων θα είναι εκεί.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Θα εκπροσωπήσουμε το Κίνημα Αλληλεγγύη και θα καλέσουμε τα μέλη μας να δώσουν μαζικά το παρόν τους στην εκδήλωση διαμαρτυρίας μαζί με τους εκατοντάδες απλούς πολίτες της Λάρνακας.

Πιστεύετε πως μπορούμε ως πόλη, να βάλουμε τέλος στον εμπαιγμό των παρατάσεων και να πετύχουμε επιτέλους τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων που κρατούν «όμηρο» μεγάλη έκταση παραλιακού μετώπου της Λάρνακας;

ΑΚΕΛ Μπορούμε! Αν δεν το πιστεύαμε τότε γιατί να αγωνιζόμαστε. Αυτό που χρειάζεται να γίνει και που δεν έγινε μέχρι τώρα, είναι το χρονοδιάγραμμα (οδικός χάρτης) από τα αρμόδια υπουργεία και να ληφθούν μέτρα για να τηρηθεί.

ΔΗΚΟ Με ενότητα και διεκδικητική φωνή, ναι μπορούμε. Θα το επαναλάβω, δεν πάει άλλο…

ΕΔΕΚ Δεν εμπιστευόμαστε πλέον την τύχη της πόλης μας σε κανέναν και απαιτούμε συμμετοχή στις διαβουλεύσεις και τους σχεδιασμούς, ως ασφαλιστική δικλείδα για προώθηση των καλύτερων δυνατόν σχεδιασμών για την ανάπτυξη της πόλης και επαρχίας της Λάρνακας. Ζητούμε γραπτή δέσμευση του Υπουργού για τήρηση όλων των συμφωνηθέντων και διασύνδεση των χρονοδιαγραμμάτων για το Λιμάνι και τη Μαρίνα με το χρονοδιάγραμμα μετακίνησης των πετρελαιοδεξαμενών και των δεξαμενών υγραερίου και της αποξήλωσης των διυλιστηρίων.

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Είναι θέμα χρόνου να απομακρυνθούν οι εγκαταστάσεις από το παραλιακό μέτωπο της πόλης μας. Αυτό όμως που θα πρέπει συντονισμένα να διεκδικήσουμε είναι όπως εφαρμοστούν τα χρονοδιαγράμματα που έχουν συμφωνηθεί. Η όποια αναβολή θα αποτελέσει τροχοπέδη στα σχέδια πολλών επιχειρηματιών για επενδύσεις και ανάπτυξη στην συγκεκριμένη περιοχή αλλά και σε όλη την Λάρνακα. Θα πετύχουμε το σκοπό μας αν οι ενέργειες μας είναι συντονισμένες. Θα πρέπει επίσης με επιχειρήματα και τεκμηρίωση χωρίς συνθήματα και λαϊκισμό να ενημερώσουμε φορείς και οργανώσεις που δρουν εντός και εκτός Λάρνακας για το δίκαιο των αιτημάτων μας.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ Ναι, πιστεύουμε ότι οι πολίτες της Λάρνακας έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικήσουν την άμεση μετακίνηση από την παραλία της πόλης τους των ρυπογόνων εγκαταστάσεων που αποτελούν εμπόδιο για την βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης και της κοινωνίας της πόλης. 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Η μόνη μέθοδος για να επιτύχουμε στην επιδίωξη αυτή και στην ευόδωση των προσπαθειών των Λαρνακέων είναι η συστράτευση, η συμπόρευση, η ομοψυχία, ο δυναμισμός στη διεκδίκηση, η μεθοδικότητα, η σταθερότητα και η εμμονή στο στόχο. Χωρίς αυτά τα δεδομένα στον αγώνα , τα φαινόμενα των αλλεπάλληλων παρατάσεων και των εμπαιγμών δεν θα έχουν τέλος!

Ποιο είναι το μήνυμα σας στον κόσμο του κόμματος σας αλλά και σε ολόκληρη την πόλη;


ΑΚΕΛ
Τίποτα δε χαρίζεται. Όλα κερδίζονται με αγώνες. Το κάλεσμα μας απευθύνεται σε όλους τους Λαρνακείς. Να αφιερώσουμε λίγο από το χρόνο μας για να συμβάλουμε στις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων. Έγνοια μας η υγεία και η ασφάλεια των πολιτών, αλλά και η ανάπτυξη της πόλης και της επαρχίας μας. Διεκδικούμε με αξιοπρέπεια το δικαίωμα μας για μια Λάρνακα με την αίγλη και την ανάπτυξη που θα την τοποθετήσει ψηλά στο χάρτη των πόλεων που όλοι θέλουν να ζουν και να επισκέπτονται. Όχι με ευχολόγια και μουρμουρητά, αλλά με δράσεις και ενέργειες.

ΔΗΚΟ Να υψώσει εντονότερα την φωνή του, να διαμαρτυρηθεί, να διαδηλώσει, να διεκδικήσει, να συμμετάσχει στην εκδήλωση.

ΕΔΕΚ Ζητούμε επαρκή και αποτελεσματική προληπτική άσκηση ελέγχου για τις αναπτύξεις από τις Αρμόδιες Τοπικές και Κυβερνητικές Αρχές, ώστε, όχι να σταματούν οι αναπτύξεις, αλλά να ενισχύονται διευκολύνοντας τις, με απαράβατο ωστόσο όρο την υλοποίηση βέλτιστων πρακτικών και τήρηση των συμφωνηθέντων χρονοδιαγραμμάτων προς όφελος όλων των εμπλεκομένων και ειδικά των ανθρώπων και του περιβάλλοντος. Σε τελική ανάλυση πρέπει να έχει κέρδος τόσο η Κοινωνία όσο και οι Επιχειρήσεις. Μόνο έτσι διασφαλίζεται η βιωσιμότητα όλων, προς αμοιβαίο όφελος. Ευελπιστώ όπως αγκαλιαστεί η προγραμματιζόμενη εκδήλωση από όλα τα οργανωμένα σύνολα αλλά και τους ανένταχτους πολίτες της πόλης και των σύνοικων περιοχών ώστε να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα.

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ Είμαστε σίγουροι πως η εκδήλωση θα αγκαλιστεί από όλους τους Λαρνακείς ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης και πολιτικής τοποθέτησης. Εκτός από το κάλεσμα μας για συμμετοχή στην εκδήλωση θα θέλαμε να επαναλάβουμε την ανάγκη για ενότητα και συλλογικές δράσεις. Είναι κάτι που η ειδικά η πόλη μας το έχει ανάγκη.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ Φωνή λαού, φωνή κυρίου. Όλοι και όλες μαζικά στη διαδήλωση το Σάββατο του Λαζάρου στη Λάρνακα. 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Το μήνυμα στον κόσμο της Αλληλεγγύης και σε όλους τους Λαρνακείς είναι πως η πόλη θα πρέπει να πάψει να είναι αιχμάλωτος των συμφερόντων, των σκοπιμοτήτων, της αδιαφορίας και της αδράνειας. Η Λάρνακα δικαιούται την πρόοδο, την ανάπτυξη και την ευημερία που της ανήκει! Τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για την Ειδική Έκθεση με θέμα: «Έλεγχος Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας»

Η Ελεγκτική Υπηρεσία γνωστοποιεί ότι η Ειδική Έκθεση με θέμα: «Έλεγχος Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας», που ετοιμάστηκε από την Ελεγκτική Υπηρεσία, έχει αναρτηθεί σήμερα

Συνεχίζεται το “έργο” στην Αραδίππου / ΑΚΕΛ για Εκλογές 2024: Οι αλήθειες για την ανεπαρκή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Αραδίππου, Κρυφτό από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Πάρτο για συμμετοχή σε debate

Εκλογές 2024: Οι αλήθειες για την ανεπαρκή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Αραδίππου. Κρυφτό από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Πάρτο για συμμετοχή σε debate. Σε

Μεγάλη Δευτέρα

Σύμφωνα με το χριστιανικό εορτολόγιο καθιερώθηκε να ονομάζεται Μεγάλη Δευτέρα η επόμενη ημέρα του εορτασμού της Κυριακής των Βαΐων όπου και ξεκινά η εβδομάδα των

error: Content is protected !!