Άννα Κοσμά Υποψήφια Αντιδήμαρχος Σκαρίνου: «Η φωνή σας φωνή μου με εμπειρία και γνώσεις για τη Σκαρίνου μας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όνομα Συντάκτη: Άννα Κοσμά
Ημερομηνία: 27/04/2024

Η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο και θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα των νέων οργανισμών που θα δημιουργηθούν. Η μεταρρύθμιση θα περιλαμβάνει την αναδιοργάνωση των δημοτικών δομών, την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών και των διοικητικών διαδικασιών, καθώς και την αναθεώρηση πολλών εσωτερικών κανονισμών που διέπουν τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Με αυτά τα νέα δεδομένα είναι πολύ σημαντικό να ληφθούν υπόψη παράγοντες όπως η αποτελεσματική διοίκηση, η οικονομική βιωσιμότητα, η διαφάνεια, η ευθύνη και η συμμετοχή των πολιτών.
Όσον αφορά την αποτελεσματική διοίκηση θα πρέπει να δημιουργηθούν αποτελεσματικές και αποδοτικές δομές διοίκησης που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες του νέου δήμου και θα επιτρέπουν μια αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών.
Για την οικονομική βιωσιμότητα θα πρέπει να δημιουργηθούν βιώσιμες δομές και μηχανισμοί χρηματοδότησης που θα εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα των υπηρεσιών και την οικονομική ευημερία της κοινότητας.
Η διαφάνεια και η ευθύνη ίσως είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία στην ορθή λειτουργεία μια υπηρεσίας. Θα πρέπει να ενισχυθεί η διαφάνεια, η λογοδοσία και η ευθύνη στη λήψη αποφάσεων αλλά και στη διαχείριση των πόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ας μην ξεχνάμε τη συμμετοχή των πολιτών, ιδιαίτερα την ενεργή συμμετοχή τους στη λήψη κάποιων αποφάσεων που αφορούν την κοινωνία αλλά και την προώθηση των τοπικών συμφερόντων.

Η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό, συνεργασία μεταξύ διαφόρων ενδιαφερομένων φορέων και ευαισθησία στις ανάγκες και τις δυνατότητες του κοινωνικού συνόλου.
Πολύ σύντομα θα κληθούμε να ψηφίσουμε για να εκλέξουμε ανθρώπους που θα πρέπει να μας εκπροσωπήσουν επάξια στα νέα δεδομένα της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η μεταρρύθμιση χρειάζεται ανθρώπους δυναμικούς, με προσωπικότητα, γνώσεις, γνωριμίες, εμπειρία και άτομα που έχουν τη δύναμη να υψώσουν ανάστημα και φωνή για να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν.
Λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα και τις ανάγκες που θα προκύψουν από τη μεταρρύθμιση υπέβαλα την υποψηφιότητα μου για Αντιδήμαρχος του δημοτικού διαμερίσματος Σκαρίνου του νέου Δήμου Λευκάρων. Η εμπειρία και οι γνώσεις που απέκτησα από την εμπλοκή μου με τα κοινά από τη μια και από την άλλη η επαγγελματική μου δραστηριότητα ως στέλεχος της Αναπτυξιακής Εταιρείας Επαρχιών Λάρνακας Αμμοχώστου τα τελευταία 20 χρόνια και η καθημερινή επαφή μου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση με καθιστούν ικανή για να διαχειριστώ τις προκλήσεις που θα επιφέρει η μεταρρύθμιση.

Με σοβαρότητα και εντιμότητα ζητώ την ψήφο σας για να πορευτούμε μαζί στα νέα
δεδομένα.

Άννα Κοσμά
Υποψήφια Αντιδήμαρχος Σκαρίνου
«Η φωνή σας φωνή μου με εμπειρία και γνώσεις για τη Σκαρίνου μας»

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Για τη ποιότητα ζωής στη Λάρνακα

Γράφει ο Γιάννος Γρηγορίου, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας (ΑΚΕΛ) Πριν από μερικές μέρες διάβασα ένα άρθρο «Για το ποια πόλη της Κύπρου προσφέρει την καλύτερη

Μιλώντας στο 1ο Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Πετρολίνα, που διεξάγεται στη Λάρνακα, ο Υφυπουργός Τουρισμού ανέφερε πως το άθλημα δεν είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένο στη χώρα μας, παρά το γεγονός ότι συνάδει με τα όσα προσφέρουμε ως προορισμός

Μιλώντας στο 1ο Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης Πετρολίνα, που διεξάγεται αυτό στη Λάρνακα, (10-12 Μαίου 2024), ο Υφυπουργός Τουρισμού ανέφερε πως το άθλημα δεν είναι ιδιαίτερα

Χαιρετισμός της Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος δρος Μαρίας Παναγιώτου, στην εκδήλωση του Τμήματος Γεωργίας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Υγείας των Φυτών

Τα φυτά είναι ζωή. Eξαρτώμαστε από αυτά για το 80% της τροφής που τρώμε, και το 98% του οξυγόνου που αναπνέουμε. Είναι για αυτό, που

error: Content is protected !!