40  λειτουργοί νεολαίας από 8 χώρες στα Περβόλια μέσω του ERASMUS+

Συνολικά 40 λειτουργοί νεολαίας από 8 ευρωπαϊκές χώρες συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο «FREEDOM », που διοργανώνεται στα Περβόλια από την Ένωση Νέων των Αγίων Αναργύρων Λάρνακας. Το πρόγραμμα, που ξεκίνησε στις 8 Απριλίου και θα διαρκέσει έως τις 17 του ιδίου μήνα, υλοποιείται στο πλαίσιο του ΕΡΑΣΜΟΥΣ+, του ευρωπαϊκού προγράμματος για τη νεολαία, την εκπαίδευση και τον αθλητισμό.

Μέσα σε διάστημα μερικών μηνών, δύο σοβαρότατες κρίσεις, ασυνήθιστων διαστάσεων, ήρθαν να συγκλονίσουν τον κόσμο. Από τη μια η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, μια ολομέτωπη επίθεση στην υφιστάμενη παγκόσμια τάξη. Κι έπειτα, το πρωτοφανές τρομοκρατικό χτύπημα της Χαμάς στο Ισραήλ, που άνοιξε έναν ακόμα φαύλο κύκλο βίας. Πριν μερικές μέρες το Ιραν επιχείρησε επίθεση στο Ισραήλ.  Όλες αυτές οι συγκρούσεις δίνουν μεγάλη σημασία στο εν λόγω πρόγραμμα, που έχει στόχο να προωθήσει τον διάλογο, την αλληλεγγύη, την κατανόηση και την Ειρηνική συμβίωση μεταξύ των λαών.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου πραγματοποιούνται διάφορα εργαστήρια, διαλέξεις, συζητήσεις, παρουσιάσεις και μη τυπικές δραστηριότητες μάθησης, με στόχο την ενίσχυση της συμμετοχής των νέων στα κοινά, την αντιμετώπιση συγκρούσεων και την προώθηση ειρηνευτικών δράσεων, καθώς και της ευρωπαϊκής ταυτότητας και ιθαγένειας.

Το περιεχόμενο και η μεθοδολογία του προγράμματος βασίζονται στη μη τυπική μάθηση. Οι δραστηριότητες και οι μέθοδοι εργασίας συνεισφέρουν στη διαδικασία της μη τυπικής μάθησης και στην ενίσχυση της κοινωνικής και προσωπικής ανάπτυξης των νέων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, της ενεργού συμμετοχής τους στα κοινά, του διαπολιτισμικού διαλόγου, της κοινωνικής ένταξης, της προώθησης της ειρήνης και της αλληλεγγύης.

Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων περιλαμβάνει επίσης εκπαιδευτική επίσκεψη στη Λευκωσία, όπου οι συμμετέχοντες θα επισκεφτούν το αρχαιολογικό μουσείο, την Πράσινη Γραμμή, τη Λαική Γειτονιά και την Πλατεία Ελευθερίας.

Η διοργάνωση του σεμιναρίου συμπίπτει με την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας 2024 (12 – 19 Απριλίου), που διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια για τον εορτασμό και την προώθηση της συμμετοχής και της δραστηριοποίησης των νέων στα κοινά σε ολόκληρη την Ευρώπη και πέραν αυτής.

Το 2024 διοργανώνεται 2 μήνες πριν από τις ευρωπαϊκές εκλογές που πρόκειται να λάβουν χώρα από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου 2024. Αυτό σημαίνει ότι η δημοκρατία και οι ευρωπαϊκές εκλογές θα βρίσκονται και οι δύο στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου. Είναι καιρός οι νέοι και οι νέες στην Ευρώπη να συμμετάσχουν ενεργότερα στην κοινωνία και να κάνουν πράξη τη δημοκρατία.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για την Ειδική Έκθεση με θέμα: «Έλεγχος Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας»

Η Ελεγκτική Υπηρεσία γνωστοποιεί ότι η Ειδική Έκθεση με θέμα: «Έλεγχος Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας», που ετοιμάστηκε από την Ελεγκτική Υπηρεσία, έχει αναρτηθεί σήμερα

Συνεχίζεται το “έργο” στην Αραδίππου / ΑΚΕΛ για Εκλογές 2024: Οι αλήθειες για την ανεπαρκή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Αραδίππου, Κρυφτό από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Πάρτο για συμμετοχή σε debate

Εκλογές 2024: Οι αλήθειες για την ανεπαρκή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Αραδίππου. Κρυφτό από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Πάρτο για συμμετοχή σε debate. Σε

Μεγάλη Δευτέρα

Σύμφωνα με το χριστιανικό εορτολόγιο καθιερώθηκε να ονομάζεται Μεγάλη Δευτέρα η επόμενη ημέρα του εορτασμού της Κυριακής των Βαΐων όπου και ξεκινά η εβδομάδα των

error: Content is protected !!