Προεκλογικό Πρόγραμμα Κωνσταντίνου Αντωνίου, υποψήφιου Κοινοτάρχη Κοφίνου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το προεκλογικό του πρόγραμμα παρουσιάζει αυτές τις μέρες στους συγχωριανούς του στην Κοφίνου ο 27χρονος Κωνσταντίνος Αντωνίου, υποψήφιος Κοινοτάρχης του χωριού.

Ο Κωνσταντίνος ο οποίος ανακοίνωσε την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του αρχές του Φλεβάρη (2024) παρουσιάζε το προεκλογικό του πρόγραμμα το οποίο, όπως ο ίδιος δηλώνει, “με όραμα, πυγμή και διεκδικητικότητα μπορεί να υλοποιηθεί και να φέρει καλύτερες ημέρες για τη Κοφίνου και τους κατοίκους της”.

Ο 27 χρονος Κωνσταντίνος Αντωνίου πήγε στο δημοτικό σχολείο Κοφίνου και συνέχισε ως μαθητής της Αμερικανικής Ακαδημίας Λάρνακας από την οποία αποφοίτησε με άριστα. Υπηρέτησε στο στρατό και στη συνέχεια σπούδασε Accounting and Finance στο Newcastle University στην Αγγλία, ένα από τα 20 καλύτερα πανεπιστήμια της Αγγλίας στο τομέα του. Επέστρεψε στη Κύπρο και σήμερα κάνει το Certifate. Aυτή τη στιγμή και βρίσκεται τρία μαθήματα πίσω από την απόκτηση του.

Πιο κάτω αναλυτικά το εκλογικό πρόγραμμα του υποψήφιου κοινοτάρχη Κοφίνου, Κωνσταντίνου Αντωνίου:

1) Εργοδότηση των νέων της Κοφίνου
Δημιουργία προοπτικής για εργοδότηση της νεολαίας της Κοφίνου τόσο αυτής που εξακολουθεί να ζει στην Κοφίνου αλλά και αυτής που έφυγε για τις γύρω περιοχές.
Ως γνωστό στην Κοφίνου υπάρχουν μεγάλες επιχειρήσεις. Θα έρθουμε σε επαφή μαζί τους και θα ζητήσουμε μέσα σε πνεύμα συνεργασίας να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες εργοδότησης στους νέους της κοινότητας μας. Κατανοούμε πως δεν είναι εύκολο να τους πείσουμε αλλά μέσα από συζητήσεις και σωστή στρατηγική βρίσκονται λύσεις.

2) Αξιοποίηση της Βιοτεχνικής ζώνης
Θα αποταθούμε σε όλους τους αρμόδιους φορείς, κρατικούς και μη, και θα ζητήσουμε την αξιοποίηση της βιοτεχνικής ζώνης. Είναι ένα ζήτημα ζωτικής σημασίας καθώς αρκετοί από τους συχωριανούς μας θα μπορούν εάν το θελήσουν να ανοίξουν τις δικές τους επιχειρήσεις στο χωρίο μας. Επίσης θα υπάρξει συνεχής καθοδήγηση από το κοινοτικό συμβούλιου έτσι ώστε οι νέοι μας να αιτηθούν και να κερδίσουν κρατικές επιχορηγήσεις για νέους επιχειρηματίες.

3) Μετατροπή του κύριου δρόμου σε εμπορικού (πεζοδρομοποίηση και φωταγώγηση δρόμου)
Έχοντας κατά νου την γεωγραφική θέση της Κοφίνου, θα επιδιώξουμε σαν κοινότητα μέσα από τα σωστά νομικά πλαίσια να μετατρέψουμε τον κύριο δρόμο της κοινότητας μας σε εμπορικό, έτσι ώστε σε ταυτόχρονη συνεργασία με την βιοτεχνική ζώνη να επιτύχουμε την ενασχόληση τον κατοίκων του χωριού μας σε ποικιλία εργασιών.

4) Κέντρο Υγείας
Στο χωρίο μας έχουμε ένα κέντρο υγείας το οποίο χρήζει βελτίωσής. Θα έρθουμε σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς έτσι ώστε το κέντρο υγείας μας να εκσυγχρονιστεί. Η Υγειά είναι μία από τις βασικές προταιρεότητες μας. Επιπλέον, λαμβάνοντας υπόψιν τις ανάγκες της τρίτης ηλικίας θέλουμε το κέντρο υγείας μας να είναι εκσυγχρονισμένο και σε θέση να παρέχει το μέγιστο στους ασθενείς που θα το έχουν ανάγκη. Η υγεία είναι ένας κλάδος αρκετά περίπλοκός και αυστηρά νομοθετημένος για αυτό το λόγο θα αποταθούμε σε ειδικούς έτσι ώστε η καθοδήγηση να είναι σωστή και να πετύχουμε το στόχο το συντομότερο δυνατό.

5) Αξιοποίηση Ευρωπαϊκών κονδυλιών
Μέσα στις βασικές προτεραιότητες μας είναι και η αξιοποίηση Ευρωπαϊκών κονδυλίων για να υλοποιήσουμε διάφορα έργα μέσα στη Κοινότητα μας.
Επιπλέον αξιοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Για παράδειγμα μαθητές, νέοι, ενήλικες και άτομα τρίτης ηλικίας μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν σε προγράμματα κινητικότητας, εμπλοκή των σχολείων σε Ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς, ευάλωτες ομάδες μπορούν να εμπλακούν και να ωφεληθούν με δωρεάν προγράμματα εκπαίδευσης. Νέοι και ενήλικες μπορούν να ενισχύσουν το βιογραφικό τους και τις δεξιότητες τους για καλύτερη ανέλιξη στον επαγγελματικό τους κλάδο.

6) Συνεργασία με γύρω Κοινότητες
Με το σύμπλεγμα να είναι προ πυλών της κοινότητας μας θα εκσυγχρονιστεί και η εξωτερική της δραστηριότητά. Στόχος είναι η συνεργασία με τα γύρω χώρια έτσι ώστε η κοινότητα μας να αναβαθμιστεί, να κερδίσει την εμπιστοσύνη και να αποτελεί μια κοινότητα ισχυρή όπου θα εισηγείται και θα απαιτεί τα δικαιώματα της επί ίσής όροις. Για παράδειγμα αξιοποιώντας το παλιό σφαγείο μπορούμε να συνεργαστούμε με τα γύρω χωρία έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα καταφύγιο για τα αδέσποτα που βασανίζουν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της κοινότητας μας. Η δημιουργία καταφύγιου θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στην κοινότητα μας για όσους θέλουν να εργαστούν.

7) Πάρκα και παιχνιδότοποι για τα παιδιά
Το πράσινο, τα πάρκα και οι παιχνιδότοποι για παιδιά είναι για εμάς ένα όραμα και ένα έργο που θα υλοποιήσουμε, γιατί η ομορφιά του χωριού μας σε σχέση με την υγιή και όμορφη ενασχόληση των παιδιών μας είναι για εμάς προτεραιότητα.

8) Αύξηση επισκεπτών και τουριστών στην Κοφίνου
Σε συνεργασία με την ΕΤΑΠ Λάρνακας (Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας) θα ζητήσουμε τη δημιουργία ενός πλάνου τέτοιου έτσι ώστε να αυξήσουμε τους επισκέπτες και τουρίστες στο χωριό μας. Η εκκλησία της Αγίας Φωτεινής της Κύπριας, οι ταβέρνες στη Κοφίνου, αλλά και άλλα έργα που μπορούν να γίνουν, έχουν την δυνατότητα να φέρουν τουρίστες και επισκέπτες στην κοινότητα μας κάτι που θα έχει πολλές θετικές επιπτώσεις για τη κοινότητα μας.

9) Λύση στο πρόβλημα του οικιστικού
Κλείνοντας αφήσα το οικιστικό μας πρόβλημα τελευταίο, είναι ένα ζήτημα που μας προβληματίζει όλους και οφείλουμε επιτέλους να το λύσουμε. Για να επιλύσουμε αυτό το χρόνιο πρόβλημα πρέπει να αποβάλουμε από πάνω μας την φράση « εν τουρκοχώρι». Μεγαλώσαμε σε αυτό το χωρίο οι αναμνήσεις η οικογένεια και οι φίλοί μας είναι όλοι εδώ, ναι η Κοφίνου κατοικείτο πριν το 1974 από Τουρκοκύπριους. Τα τελευταία 50 χρονιά 2 γενιές Ελληνοκυπρίων μεγάλωσαν εδώ, αρά έχουν δικαιώματα σε αυτήν την κοινότητα. Θα ενώσουμε φωνές και απόψεις έτσι ώστε να μας δουν ως ένα ενιαίο σύνολο που απαιτεί να στεγαστεί στο χωριό που μεγάλωσε. Θα αποταθούμε σε δικηγόρους, σε κρατικούς φορείς, θα ζητήσουμε συναντήσεις με όλους όσους ασχολούνται με τις τουρκοκυπριακές περιουσίες. Θα ζητήσουμε να μας ακούσουν, να μας καταλάβουν εμάς και τις ανάγκες μας. Αυτός ο στόχος είναι και ο δυσκολότερος αλλά είναι εδώ που θέλω να ζητήσω την ομοφωνία σας. Την ενότητα και την συσπείρωση, έτσι ώστε η φωνή μας να είναι δυνατή ισχυρή και αλύγιστη.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

ΔΗΣΥ για Βασιλικό: “Αναμένουμε από την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις αλλά και να αναλάβει τις ευθύνες της, έτσι ώστε ένα έργο ζωτικής σημασίας να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί”

Δήλωση Αντιπροέδρου και Βουλεύτριας, κ. Σάβιας Ορφανίδου για το τερματικό στο Βασιλικό Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση

error: Content is protected !!