Μπράβο στη Φλόριντα: Απαγόρευσε τα social media σε παιδιά κάτω των 14 ετών

Της Γιώτας Δημητρίου

Είναι επίσημο η Φλόριντα στις ΗΠΑ έκανε αυτό που θα έπρεπε να κάνουν όλες οι χώρες ( ή έστω οι γονείς): απαγόρευσε τη χρήση social media σε παιδιά κάτω των 14 ετών!
Τα παιδιά κάτω των 14 ετών δεν θα μπορούν πλέον, από 1η Ιανουαρίου 2025, να δημιουργούν λογαριασμούς, ενώ θα πρέπει να διαγραφούν και οι ήδη υπάρχοντες.

Ο νόμος, με την ονομασία HB3 και υπογεγραμμένος από τον κυβερνήτη Ron DeSantis, προβλέπει ότι οι εταιρείες κοινωνικών μέσων πρέπει να διαγράψουν τους λογαριασμούς των ατόμων κάτω των 14 ετών. Επιπλέον, προβλέπονται πρόστιμα έως και 50.000 δολάρια για παραβάσεις.

«Stop» στις εφαρμογές

Η απαγόρευση αφορά εφαρμογές κοινωνικών μέσων, συμπεριλαμβανομένων των Facebook, Instagram, YouTube και WhatsApp. Επιπλέον, παιδιά ηλικίας 14 και 15 ετών θα χρειάζεται γονική συναίνεση πριν εγγραφούν σε πλατφόρμες όπως το Instagram και το Snapchat.

Οι εταιρείες που δεν συμμορφωθούν με τον νόμο αντιμετωπίζουν πρόστιμα έως και 50.000 δολάρια ανά παράβαση, ενώ μπορούν να μηνυθούν για λογαριασμούς παιδιών, με πρόστιμο έως και 10.000 δολάρια ανά περίπτωση.

Την ίδια ώρα η Νέα Υόρκη μηνύει τα TikTok, Facebook και Instagram για την κρίση στην ψυχική υγεία της νεολαίας
Την ώρα που τα διάφορα μέσα κερδίζουν εκατομμύρια σε χρήματα και εκατομμύρια σε ακόλουθους όλων των ηλικιών η Νέα Υόρκη μηνύει τα TikTok, Facebook και Instagram για την κρίση στην ψυχική υγεία της νεολαίας. Συγκεκριμένα ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Eric L. Adams δήλωσε τον Φεβρουάριο (2024) ότι η κυβέρνησή του έχει καταθέσει μήνυση κατά των μητρικών εταιρειών των TikTok, Instagram, Facebook, Snapchat και YouTube, υποστηρίζοντας ότι οι υπηρεσίες τους βλάπτουν την ψυχική υγεία νεαρών ενηλίκων και παιδιών στη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ.
Η μήνυση ισχυρίζεται ότι η Meta, η Snap, η ByteDance και η Google (της οποίας η μητρική εταιρεία είναι η Alphabet ) εν γνώσει τους «σχεδίασαν, ανέπτυξαν, παρήγαγαν, λειτουργούσαν, προωθούσαν, διένειμαν και διέθεσαν τις πλατφόρμες τους για να προσελκύσουν, να αιχμαλωτίσουν και να εθίσουν τη νεολαία, με ελάχιστη γονική επίβλεψη».
«Την τελευταία δεκαετία, είδαμε πόσο εθιστικός και συντριπτικός μπορεί να είναι ο διαδικτυακός κόσμος, εκθέτοντας τα παιδιά μας σε μια συνεχή ροή επιβλαβούς περιεχομένου και τροφοδοτώντας την εθνική μας κρίση ψυχικής υγείας των νέων», είπε ο Άνταμς σε μια δήλωση. «Σήμερα, αναλαμβάνουμε τολμηρά μέτρα για λογαριασμό εκατομμυρίων Νεοϋορκέζων για να λογοδοτήσουμε αυτές τις εταιρείες για τον ρόλο τους σε αυτήν την κρίση και χτίζουμε το έργο μας για να αντιμετωπίσουμε αυτόν τον κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Αυτή η αγωγή και το σχέδιο δράσης αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου απολογισμού που θα διαμορφώσει τη ζωή των νέων μας, της πόλης μας και της κοινωνίας μας για τα επόμενα χρόνια».

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!