ΠΣΕ: Ανακοίνωση για τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Κύπρου-Ισραήλ Απαιτούμε άμεση απεμπλοκή της Κύπρου από τα πολεμοκάπηλα σχέδια του Ισραήλ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του σε σχέση με τα πρόσφατα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η Κυπριακή Δημοκρατία συμμετέχει ενεργά σε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραήλ σε προσομοίωση επίθεσης κατά του Ιράν, εμπλέκοντας την Κύπρο ενεργά στους επιδιωκόμενους ισραηλινούς σχεδιασμούς γενίκευσης του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη οφείλει να εξηγήσει πως εξυπηρετεί τον κυπριακό λαό αλλά και την προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού, η μετατροπή της Κύπρου σε πεδίο στρατιωτικών γυμνάσιων προσομοίωσης επίθεσης σε βάρος των λαών της περιοχής;

Θυμίζουμε ότι πριν από δύο έτη στην Κύπρο διεξήχθη ακόμη μία προσομοίωση επίθεσης με ισραηλινούς κομάντος να πραγματοποιούν στρατιωτικά γυμνάσια στους δρόμους της Πάφου. Μία τέτοια «πρόβα» προσομοίωσης βιώνουν στην πραγματικότητα τους τελευταίους έξι μήνες οι Παλαιστίνιοι με την επιδρομή των στρατιωτικών δυνάμεων στη Γάζα.

Δυστυχώς, με τη στάση της η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη υποδηλώνει ότι στην ουσία υποστηρίζει σε όλα τα επίπεδα τα στρατηγικά συμφέροντα και τα πολεμοκάπηλα σχέδια του κατοχικού Ισραήλ και των ΝΑΤΟϊκών συμμάχων του, επιδιώκοντας την ίδια ώρα αναβάθμιση της συνεργασίας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η κυβέρνηση της Κύπρου αποτελεί ίσως τη μοναδική χώρα που δεν εξέφρασε οποιαδήποτε αμφιβολία για τις θηριωδίες που συντελούνται στη Γάζα.

Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης και η κυβέρνησή του αφήνουν εκτεθειμένο τον κυπριακό λαό μπροστά στον κίνδυνο η Κύπρος να τεθεί ως στόχος επιθέσεων!

Απαιτούμε να τερματιστεί η οποιαδήποτε εμπλοκή της Κύπρου στους επιθετικούς σχεδιασμούς του Ισραήλ και των ΝΑΤΟϊκών συμμάχων του ενάντια στους λαούς της περιοχής.

Καταδικάζουμε τις επικίνδυνες στρατιωτικές συνεργασίες και τις κοινές ασκήσεις Κύπρου-Ισραήλ. Η πραγματοποίησή τους την ώρα μάλιστα που διεξάγεται η ισραηλινή επίθεση γενοκτονίας στη Γάζα αποτελούν πρόκληση σε βάρος των λαών της περιοχής. Γι’ αυτό απαιτούμε από την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας να τις τερματίσει άμεσα.

Αυτές οι στρατιωτικές συνεργασίες και η μετατροπή της Κύπρου σε πεδίο ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και επιθετικών επιχειρήσεων δεν εκφράζουν τον κυπριακό λαό! Η χώρα και λαός μας δεν έχει κανένα ουσιαστικό όφελος, από την εμβάθυνση της στρατικοποίησης καθώς δεν προάγουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή, ενώ επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τις ειρηνικές προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού.

Η Κύπρος επωφελείται μόνο από τη φιλία και την αλληλεγγύη με τους γειτονικούς λαούς συμπεριλαμβανομένου του ισραηλινού και του παλαιστινιακού. Αυτές τις σχέσεις οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να ενισχύσουμε προς όφελος της ειρήνης στην περιοχή μας.

Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης

Κυριακή14 Απριλίου 2024

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Σπυρίδωνας Π.Κ Σπύρου: “Αυτό το νέο μου θεατρικό έχει στόχο να αναδείξει την αξία του χρόνου, της ζωής, της οικογένειας και των φίλων και πως πρέπει να ζούμε την στιγμή”

Ο Σπυρίδωνας Π. Κ Σπύρου, θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης και ηθοποιός, ετοιμάζεται να ανεβάσει το νέο του έργο με τίτλο “Χρόνια Πολλά να μεν τα εκατοστήσεις”

Πολιτιστικό Ημερολόγιο Δήμου Λάρνακας

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Έκθεση της Τούλας Λιασή με τίτλο «Συγχρονίζοντας την Ιστορία» Διοργανωτής: Δήμος Λάρνακας Διάρκεια έκθεσης: 26 Απριλίου –  31 Ιουλίου 2024 Ώρες Λειτουργίας:

error: Content is protected !!