Τόχνη: Εγκαίνια έργου “Εξωραϊσμού της Κοίτης του Ποταμού”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θα πραγματοποιηθούν αύριο Πέμπτη, 4 Απριλίου 2024 και ώρα 6:00μ.μ. τα εγκαίνια του “Εξωραϊσμού της Κοίτης του Ποταμού” στην Τόχνης στο χώρο του Αμφιθεάτρου όπου θα τελεστούν από τον εξοχότατο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κον Νίκο Χριστοδουλίδη.

Το έργο, το έργο περιλαμβάνει αμφιθέατρο, χώρο εκδηλώσεων, μεγάλης έκτασης πεζόδρομο, χώρους πρασίνου, φύτευση πέραν των 2000 δενδρυλλίων, ένα γεφύρι για αυτοκίνητα και τρία γεφύρια για πεζούς και πλακόστρωση όλης της κοίτης του ποταμού, ενώ στο κέντρο της κοίτης υπάρχει τρεχάμενο νερό. Το συνολικό κόστος του έργου ξεπέρασε τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η Τόχνη είναι μία από τις αρχαιότερες, γραφικότερες και ιστορικές κοινότητες του τόπου μας, είναι το χωριό που ταυτίστηκε με την παρουσία της η Αγία Ελένη στην Κύπρο το 326 μ.χ. Εδώ, βρίσκεται ο μοναδικός ανά τον κόσμο Ναός, κτισμένος πάνω σε γεφύρι, αφιερωμένος στους Ισαποστόλους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη.
Σύμφωνα με την παράδοση, το πρώτο κτίσμα του ναού πραγματοποιήθηκε από την ευσέβεια της Βασιλομήτορος Αγίας Ελένης. Για πολλά χρόνια, από την αρχή της Τουρκοκρατίας το 1571 μέχρι και τον Οκτώβρη του 1974, η Τόχνη ήταν μικτό χωριό.
Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Τόχνης είχε πρόθεση την αναβάθμιση της κοινότητας όπου με τον ″Εξωραϊσμός της κοίτης του ποταμού″ να αποτελεί ένα νέο και σημαντικό σταθμό, αφού η μελλοντική πορεία της κοινότητάς, αλλάζει προς το καλύτερο, το προοδευτικότερο, το ωφελιμότερο έργο το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έγιναν στην επαρχία Λάρνακας. Είναι έργο, που σίγουρα θα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στον εκσυγχρονισμό της κοινότητάς Τόχνης και στην αύξηση του αριθμού των τουριστών που διαμένουν σε αγροτουριστικά καταλύματα.
Εδώ, να αναφέρουμε ότι, η κοινότητα της Τόχνης κατέχει την πρώτη θέση Παγκύπρια σε αριθμό αγροτουριστικών καταλυμάτων και ένας σημαντικός αριθμός τουριστών, κυρίως Ευρωπαίων, φτάνουν εδώ καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Επιθυμία μας είναι, όπως οι επισκέπτες περνούν ευχάριστα το χρόνο τους, ενόσω βρίσκονται κοντά μας, ώστε φεύγοντας να αποκομίζουν τις καλύτερες εντυπώσεις.
Οι χάρες και οι ομορφιές της Τόχνης είναι φανερές και στόχος μας είναι να τις απολαμβάνουν ακόμα περισσότεροι άνθρωποι ντόπιοι και ξένοι. Το υγιεινό κλίμα, το ήσυχο και ευχάριστο περιβάλλον, η πλούσια βλάστηση, το γραφικό τοπίο, ο μικρός σχετικά αριθμός κατοίκων, η εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στις μεγάλες πόλεις του νησιού, η ελκυστική λαϊκή αρχιτεκτονική, η μικρή απόσταση από τη θάλασσα και η πατροπαράδοτη φιλοξενία των κατοίκων, αποτελούν ευνοϊκούς παράγοντες για περαιτέρω ανάπτυξη της Τόχνης.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Comment

On Key

Related Posts

Ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για την Ειδική Έκθεση με θέμα: «Έλεγχος Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας»

Η Ελεγκτική Υπηρεσία γνωστοποιεί ότι η Ειδική Έκθεση με θέμα: «Έλεγχος Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας», που ετοιμάστηκε από την Ελεγκτική Υπηρεσία, έχει αναρτηθεί σήμερα

Συνεχίζεται το “έργο” στην Αραδίππου / ΑΚΕΛ για Εκλογές 2024: Οι αλήθειες για την ανεπαρκή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Αραδίππου, Κρυφτό από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Πάρτο για συμμετοχή σε debate

Εκλογές 2024: Οι αλήθειες για την ανεπαρκή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Αραδίππου. Κρυφτό από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Πάρτο για συμμετοχή σε debate. Σε

Μεγάλη Δευτέρα

Σύμφωνα με το χριστιανικό εορτολόγιο καθιερώθηκε να ονομάζεται Μεγάλη Δευτέρα η επόμενη ημέρα του εορτασμού της Κυριακής των Βαΐων όπου και ξεκινά η εβδομάδα των

error: Content is protected !!