Συμπληρωματικές εγγραφές/μετεγγραφές μαθητών/ριών στα Δημόσια και Κοινοτικά Νηπιαγωγεία για τη σχολική χρονιά 2024-2025


Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ) πληροφορεί τους γονείς/κηδεμόνες ότι, η Βουλή των Αντιπροσώπων στη συνεδρία της, με ημερομηνία 21.03.2024, ψήφισε τον περί Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης (Υποχρεωτική Φοίτηση και Παροχή Δωρεάν Παιδείας) (Τροποποιητικό) Νόμο του 2024, ο οποίος αναφέρεται στη σταδιακή επέκταση της δωρεάν υποχρεωτικής προδημοτικής εκπαίδευσης από την ηλικία των τεσσάρων ετών.

Πρόκειται για μια εξέλιξη σταθμό στην ιστορία της κυπριακής εκπαίδευσης, που αναβαθμίζει σημαντικά την προδημοτική εκπαίδευση, με τεράστια παιδαγωγικά και κοινωνικά οφέλη. Ερευνητικά δεδομένα επισημαίνουν ότι, η διετής υποχρεωτική προδημοτική εκπαίδευση οδηγεί σε καλύτερη μαθησιακή πορεία και στην έγκαιρη διάγνωση σε θέματα αλφαβητισμού, βίας και παραβατικότητας. Παράλληλα, εξασφαλίζει ίσες ευκαιρίες πρόσβασης σε ποιοτικά προγράμματα εκπαίδευσης και διευκολύνει την ένταξη ή την επανένταξη στην αγορά εργασίας των γονέων/κηδεμόνων.

Ως εκ τούτου, ενημερώνονται οι γονείς/κηδεμόνες, οι οποίοι επηρεάζονται από την τροποποίηση της πιο πάνω νομοθεσίας, ότι οι εγγραφές των μαθητών/ριών ηλικίας 46/12-48/12 (δηλαδή παιδιά με ημερομηνία γέννησης 01.01.2020-29.02.2020), στα Δημόσια και Κοινοτικά Νηπιαγωγεία, για τη νέα σχολική χρονιά 2024-2025, θα διεξαχθούν από τις 28 Μαρτίου μέχρι τις 2 Απριλίου 2024.

Οι εγγραφές θα διεξαχθούν με τον ίδιο τρόπο που έγιναν και για τα παιδιά ηλικίας 48/12-6 χρονών. Για την ομαλή διεξαγωγή των εγγραφών/μετεγγραφών, παρακαλούνται οι επηρεαζόμενοι γονείς/κηδεμόνες να ακολουθήσουν τις οδηγίες που παρουσιάζονται στο συνημμένο αρχείο εδώ.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας για Kition: «Απαράδεκτο και προκλητικό, παίζουν με τη νοημοσύνη μας»

Την οργή του δημάρχου Λάρνακας, Ανδρέα Βύρα, προκάλεσε η πρόθεση της Kition Ocean Marina να επιβάλει νέα τέλη στους ακτοπλόους που δραστηριοποιούνται στη διατηρητέα αποβάθρα της μαρίνας Λάρνακας. Μιλώντας στο philenews

Λούσια Νικολαϊδου για Τσβέτα Χριστοφόρου: “θα την ευγνωμονώ αιώνια που έφερε την όπερα στις ζωές μας”

SkalaTimes Team Με αφορμή τη ψεσινή παράσταση όπερας του Κυπριακού Οργανισμού Όπερας που ανέβηκε στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, η συνδημότισσα μας Λούσια Νικολαϊδου έχει γράψει

error: Content is protected !!