Η Λάρνακα γιόρτασε την 25η Μαρτίου με λειτουργία και Πανηγυρική Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης

SkalaTimes Team

Με τη λέξη Ευαγγελισμός αναφερόμαστε στη χαρμόσυνη είδηση για τον Χριστιανισμό, της επικείμενης γέννησης του Ιησού Χριστού, που δόθηκε από τον αρχάγγελο Γαβριήλ προς τη Μαριάμ. Επίσης, με τον ίδιο όρο αναφερόμαστε στην εκκλησιαστική θεομητορική εορτή που τελείται την 25η Μαρτίου προς ανάμνηση του γεγονότος αυτού.
Η 25η Μαρτίου είναι επισης Εθνική Γιορτή αφού ο απανταχού ελληνισμός γιορτάζει την επανάσταση του 1821. Ο εορτασμός σε αυτή την ημέρα καθιερώθηκε το 1838 με το Βασιλικό Διάταγμα 980 / 15(27)-3-1838 από την Κυβέρνηση του Όθωνα.

Σήμερα, ανήμερα της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος λειτούργησε στον ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στη Λάρνακα. Στη συνέχεια προέστη της Πανηγυρικής Δοξολογίας, στον ίδιο ιερό ναό, για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Στη λειτουργεία παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρεάς Βύρας και ο Αντιδήμαρχος Ιάσωνας Ιασωνίδης.



Στη πανηγυρική δοξολογία παρόντες ήταν ο Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Λάρνακας, ο Έπαρχος, οι βουλευτές Γιώργος Κουκουμάς, Χρίστος Ορφανίδης και Ανδρέας Αποστόλου, ο Διευθυντής του ΣΑΛ και υποψήφιος Πρόεδρος Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λάρνακας Άγγελος Χατζηχαραλάμπους, ο Αστυνομικός Διευθυντής της πόλης, ο Ταξίαρχος της 1ης Μεραρχίας Πεζικού Λάρνακας και πλήθος κόσμου και ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Παναγιώτου.



Ο Υπουργός κ. Παναγιώτου ανέφερε ότι «ο μεγαλύτερος εχθρός είναι ο κακός μας εαυτός είναι το σαράκι της φυλής είναι ο καταραμένος διχασμός. Η Κύπρος ιστορικά πλήρωσε την διχόνοια ακριβά» ανέφερε, και πρόσθεσε πως «ευθύνη όλων μας είναι η διαφύλαξη της ενότητας που αποτελεί την κεφαλαιώδη προϋπόθεση για να νικήσουμε, για να δημιουργήσουμε και να μεγαλουργήσουμε».

Η εθνική ενότητα, σημείωσε, «αποτελεί ιστορική αναγκαιότητα και ως η Κυβέρνηση της χώρας εργαζόμαστε μεθοδικά και αποφασιστικά για να την οικοδομήσουμε και να τη σταθεροποιήσουμε, σύμφωνα με τη λαϊκή εντολή που έλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τη μετάβαση σε μια νέα πολιτική εποχή συνεννόησης και συνεργασίας, χωρίς μηδενιστικές αλληλοκατηγορίες και ισοπεδωτικές αντιπαραθέσεις».

Οδεύουμε προς το μέλλον ενωμένοι, συνέχισε, και πρόσθεσε πως «διακρίνουμε τα μεγάλα από τα μικρά, τα ασήμαντα από τα σημαντικά και αντιμετωπίζουμε μαζί τις μεγάλες προκλήσεις του μέλλοντος».

Αναφερόμενος στα 50 χρόνια που συμπληρώνονται φέτος από την βάρβαρη τουρκική εισβολή, ο Υπουργός Εργασίας είπε πως «δεν συμβιβαζόμαστε με την κατοχή. Ξέρουμε πλέον καλά, επειδή έχουμε όλοι καταστεί πιο σοφοί, ότι ο επεκτατισμός, οι τακτικισμοί και η αδιαλλαξία της Τουρκίας δεν ξεχωρίζουν κόμματα και Κυβερνήσεις».

Έτσι, σημείωσε, «έχουμε ιστορικό καθήκον να εργαζόμαστε μαζί για τη συνοχή της κοινωνίας μας και για την ανάπτυξη της οικονομίας μας, για το συμφέρον της Κυπριακής Δημοκρατίας, την απελευθέρωση και την επανένωση της πατρίδας μας. Συνεχίζουμε ομαλά και σταθερά για να πετύχουμε περισσότερα ανταποκρινόμενοι στις ελπίδες και τις προσδοκίες των πολιτών για πρόοδο και ανανέωση σε συνθήκες ασφάλειας και ευημερίας», ανέφερε.

Όπως είπε ο κ. Παναγιώτου «αυτές τις μέρες ειδικά, 200 και πλέον χρόνια μετά την ελληνική επανάσταση και σχεδόν 70 χρόνια μετά από τον κυπριακό απελευθερωτικό αγώνα, είμαστε περήφανοι επειδή μπορούμε να βοηθούμε ουσιαστικά για την ειρήνη στον κόσμο και την περιοχή».

Η Κυπριακή Δημοκρατία, ανέφερε, «ως επικεφαλής μιας δικής της παγκόσμιας διπλωματικής πρωτοβουλίας βρίσκεται στην πρωτοπορία της διεθνούς συνεργασίας για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον παλαιστινιακό λαό που βιώνει ξανά την τραγικότητα του πολέμου στην περιοχή μας. Αποδεικνύοντας μέσα από τον ανθρωπιστικό διάδρομο ότι οι επαναστάσεις και οι αγώνες του λαού μας για την ελευθερία του, γέννησαν κράτη που είναι φίλοι της ειρήνης, της συνεργασίας και της αλληλεγγύης», ανέφερε.


Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για την Ειδική Έκθεση με θέμα: «Έλεγχος Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας»

Η Ελεγκτική Υπηρεσία γνωστοποιεί ότι η Ειδική Έκθεση με θέμα: «Έλεγχος Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας», που ετοιμάστηκε από την Ελεγκτική Υπηρεσία, έχει αναρτηθεί σήμερα

Συνεχίζεται το “έργο” στην Αραδίππου / ΑΚΕΛ για Εκλογές 2024: Οι αλήθειες για την ανεπαρκή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Αραδίππου, Κρυφτό από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Πάρτο για συμμετοχή σε debate

Εκλογές 2024: Οι αλήθειες για την ανεπαρκή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Αραδίππου. Κρυφτό από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Πάρτο για συμμετοχή σε debate. Σε

Μεγάλη Δευτέρα

Σύμφωνα με το χριστιανικό εορτολόγιο καθιερώθηκε να ονομάζεται Μεγάλη Δευτέρα η επόμενη ημέρα του εορτασμού της Κυριακής των Βαΐων όπου και ξεκινά η εβδομάδα των

error: Content is protected !!