Με μεγάλη επιτυχία έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης της Νεφέλης Πτωχοπούλου “Colors and Statues” στη Λάρνακα

Πραγματοποιήθηκαν χθες 22 Μαρτίου, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λάρνακας, τα εγκαίνια της έκθεσης της ζωγράφου Νεφέλης Πτωχοπούλου, με τίτλο Colors and statues.
Τα εγκαίνια έκανε ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας.
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος τόνισε για ακόμη μια φορά πως για το Δήμο Λάρνακας οι καλλιτέχνες και οι τέχνες είναι προτεραιότητα, αναφέρθηκε στη ζωγράφο Νεφέλη Πτωχοπούλου και είπε πως το ταλέντο της, αλλά και το γεγονός ότι μεγάλωσε σε μια οικογένεια ζωγράφων, αποτελούν τα εχέγγυα της ποιότητας των έργων που παρουσιάζει η ζωγράφος. “Η οικογένεια Πτωχοπούλου με καταγωγή από την Αμμόχωστο, ζουν και προσφέρουν στη Λάρνακα, μέσα από την τέχνη τους, προσφέρουν στον πολιτισμό” είπε ο δήμαρχος.



Με τη σειρά της η ζωγράφος μίλησε για τα έργα που αποτελούν την έκθεση Colors and Statues και ευχαρίστησε όλους τους επίσημους προσκεκλημένους που τίμησαν την έκθεση με τη παρουσία τους.

Την έκθεση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Αμμοχώστου Γιώργος Κουκουμάς, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας ο οποίος εγκαινίασε την έκθεση, ο Αντιδήμαρχος Λάρνακας Ιάσωνας Ιασωνίδης, ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης Νεόφυτος Φακοντής, ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος της επιτροπής πολιτισμού του Δήμου Λάρνακας Άθως Καζαντζής, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μάριος Κουκουμάς, Ανδρέας Τταουξής, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, ο υποψήφιος δήμαρχος Λάρνακας Μιχάλης Ππεκρής, ο υποψήφιος αντιδήμαρχος Λάρνακας Άκης Ζανέττος, η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ποίησης Λάρνακας Ελένη Αρτεμίου Φωτιάδου, καλλιτέχνες και άλλοι.

Η έκθεση θα παραμένει ανοικτή μέχρι 31 Μαρτίου.
Τρίτη 26/3 στις 6:45
Τετάρτη 27/3 στις 6:00
Πέμπτη 28/3 στις 4:00
Κυριακή 31/3 στις 1:30


Στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (πρώην συνεργατική Βαρωσιών)
Αρχιεπισκόπου Κυπριανού 16-18, Λάρνακα 6016
Τηλ.: 24 817737

Σε συνέντευξη της στο SkalaTimes για την έκθεση Colors and Statues η ζωγράφος έχει δηλώσει: «Η προηγούμενη μου δουλειά της οποίας μέρος συμπεριλαμβάνω σε αυτή τη νέα μου έκθεση είχε θέμα τις αισθήσεις (όραση, ακοή). Πχ βλέποντας ζωντανά χρώματα, κάτι σου αφήνει και αλλάζει τη διάθεση σου. Tο ίδιο και η ακοή, μέσω της μουσικής, ενός ωραίου τραγουδιού, πάλι επηρεάζονται οι αισθήσεις.
Ένιωσα λοιπόν ότι αυτή η νέα μου δουλειά, που είναι εμπνευσμένη από τα αρχαία ελληνικά αγάλματα, συνδέεται με την προηγούμενη μου δουλειά. Ο λόγος είναι απλός. Βλέποντας κάποιος τα αγάλματα, τα συγκεκριμένα που έχω επιλέξει να σχεδιάσω, τα οποία είναι πολύ ιδιαίτερα για μένα, σίγουρα ξυπνούν αισθήσεις, πέρα από την όραση, ξυπνούν κι άλλες αισθήσεις.
Γι αυτό τα «πάντρεψα αρμονικά» και βγήκε αυτή η νέα μου έκθεση που ονομάζεται «Χρώματα και Αγάλματα». («Colours and statues»).

Για το χρυσό που κυριαρχεί στα νέα αυτά της έργα η ζωγράφος έχει πει: «Σίγουρα δεν είναι καθόλου τυχαίο το χρυσό που υπάρχει στα νέα αυτά έργα μου. Τα αγάλματα τα οποία απεικονίζονται στα έργα μου είναι, θεωρώ, θησαυρός για τον Ελληνικό πολιτισμό και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζονται. Βέβαια όταν μιλάμε για τα κλεμμένα αγάλματα, είναι σωστό να τονίσουμε ότι ο πολιτισμός είναι η ταυτότητα της κάθε χώρας, το να βρίσκονται σήμερα κλεμμένα τα ελληνικά αγάλματα σε άλλες χώρες, αυτό κάθε άλλο παρά πολιτισμός είναι.
Από όλα τα αγάλματα τα οποία έχω δει σε διάφορες χώρες και μουσεία, επέλεξα να σχεδιάσω τα αγαπημένα μου. Ανάμεσα σε αυτά είναι και τρία κλεμμένα τα οποία βρίσκονται εκτός Ελλάδας. Συγκεκριμένα: Η Νίκης της Σαμοθράκης, η οποία βρίσκεται στο μουσείο του Λούβρου, η Αφροδίτη της Μήλου η οποία επίσης βρίσκεται στο Μουσείο του Λούβρου και η Καρυάτιδα που βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο.
Αντιλαμβάνεστε βέβαια πως είναι ιδιαίτερη συγκίνηση για ένα καλλιτέχνη να σχεδιάζει αγάλματα που είναι κομμάτι του πολιτισμού μας και να γνωρίζει ότι δεν βρίσκονται εκεί που ανήκουν».

Η ζωγράφος Νεφέλη Πτωχοπούλου με το βουλευτή Αμμοχώστου Γιώργο Κουκουμά
Η ζωγράφος μαζί με το δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα, το βουλευτή Αμμοχώστου Γιώργο Κουκουμά, τον Πρόεδρο Κοινοτικού Συμβουλίου Ορόκλινης Νεόφυτο Φακοντή και την αρχισυντάκτρια του SkalaTimes δημοσιογράφο Γιώτα Δημητρίου
Η ζωγράφος μαζί με το σύζυγο της Σταύρο Τζενοβέζου
Η ζωγράφος μαζί με τον Αντιδήμαρχο Λάρνακας Ιάσωνα Ιασωνίδη
Κωνσταντίνος Πτωχόπουλος, Αλέξανδρος Τρισβέης, Ανδρέας Καυκαλιάς και Γιώργος Παπαρίδης
Γιώτα Δημητρίου, Νεφέλη Πτωχοπούλου, Έρια Νικολαϊδου
Γεωργία Ζήσιμου, Νεφέλη Πτωχοπούλου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Λάρνακας Μάριος Κουκουμάς και η Μαρία Λύτρα
Η εκπαιδευτικός και συγγραφέας Μαρία Χατζηαυξέντη μαζί με τον ζωγράφο Πέτρο Πτωχόπουλο και τον γιατρό Νίκο Θεμιστοκλέους
Η ζωγράφος με τον αδελφό της, επίσης ζωγράφο, Κωνσταντίνο Πτωχόπουλο
Η ζωγράφος με την αδελφή της, επίσης ζωγράφο, Νένα Πτωχοπούλου
Η μητέρα της ζωγράφου Ανδρούλα Πτωχοπούλου
Η Λουκία Αχιλλέως και η Γεωργία Ζήσιμου
Ο δημοτικός σύμβουλος Λάρνακας Ανδρέας Ταουξής μαζί με τη δημοσιογράφο Γιώτα Δημητρίου και τη ζωγράφο Νεφέλη Πτωχοπούλου
Ανδρέας Καυκαλιάς, Γιώργος Κουκουμας, Γιώργος Παπαρίδης
Ξένια Νεοφύτου
Άντρη Παντελή, Μάριος Ιωάννου, Νεφέλη Πτωχοπούλου
Η ζωγράφος μαζί με Νεόφυτο Φακοντή και τον Ανδρέα Βύρα
Η ζωγράφος μαζί με την Μαρία Λύτρα
Μάριος Ιωάννου και Μαρία Λύτρα

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για την Ειδική Έκθεση με θέμα: «Έλεγχος Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας»

Η Ελεγκτική Υπηρεσία γνωστοποιεί ότι η Ειδική Έκθεση με θέμα: «Έλεγχος Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας», που ετοιμάστηκε από την Ελεγκτική Υπηρεσία, έχει αναρτηθεί σήμερα

Συνεχίζεται το “έργο” στην Αραδίππου / ΑΚΕΛ για Εκλογές 2024: Οι αλήθειες για την ανεπαρκή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Αραδίππου, Κρυφτό από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Πάρτο για συμμετοχή σε debate

Εκλογές 2024: Οι αλήθειες για την ανεπαρκή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Αραδίππου. Κρυφτό από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Πάρτο για συμμετοχή σε debate. Σε

Μεγάλη Δευτέρα

Σύμφωνα με το χριστιανικό εορτολόγιο καθιερώθηκε να ονομάζεται Μεγάλη Δευτέρα η επόμενη ημέρα του εορτασμού της Κυριακής των Βαΐων όπου και ξεκινά η εβδομάδα των

error: Content is protected !!