Οι βουλευτές Λάρνακας Πασιουρτίδης και Ορφανίδης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: Σε κατάσταση ντροπής τα σχολεία στη Λάρνακα!

Της Γιώτας Δημητρίου

Εδώ και καιρό κάποια κόμματα, βουλευτές, αλλά και γονείς κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που επικρατεί σε σχολεία της Λάρνακας.

Το SkalaTimes πιστεύει πως αν η κατάσταση συνεχίσει να είναι σε αυτή την τραγική κατάσταση η οποία εγκυμονεί και κινδύνους για τα παιδιά μας, τότε γονείς, φορείς, κόμματα, ευαισθητοποιημένοι πολίτες, οφείλουμε να κινητοποιηθούμε με διαδηλώσεις, για ότι πιο σημαντικό έχουμε: Τα παιδιά μας!


Σημερινή ανάρτηση του Βουλευτή Λάρνακας (ΑΚΕΛ) Ανδρέα Πασιουρτίδη:

“Όπως έχουμε επαναλάβει πάμπολλες φορές τα τελευταία χρόνια, μεγάλος αριθμός σχολικών μονάδων στην επαρχία Λάρνακας είναι γερασμένες, φθαρμένες και σε πολλές περιπτώσεις επικίνδυνες. Ενδεικτική είναι η περίπτωση του Λυκείου Βεργίνας, το οποίο επισκεφτήκαμε στις 23/02/2024, στο πλαίσιο συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας. Οι εικόνες που αντικρίσαμε και αφορούν την κτιριακή κατάσταση του σχολείου σε πολλά σημεία, μόνο ντροπή προκαλούν για ένα σύγχρονο κράτος.
Εξακολουθεί να παραμένει ακατανόητη η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, όπου, ενώ υπάρχει αδιάθετο κονδύλι ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ για έργα, που για οποιονδήποτε λόγο δεν υλοποιήθηκαν στον Προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας για το 2023, αυτό να μη ανακατανέμεται για άμεση έναρξη εργασιών για επιδιορθώσεις ή για βελτιώσεις ή για κατασκευαστικά έργα άμεσης προτεραιότητας, πρακτική που ακολουθείτο διαχρονικά από το Υπουργείο Παιδείας”.

Ανάρτηση του βουλευτή Λάρνακας (ΔΗΚΟ) Χρίστου Ορφανίδη:

“Λύκειο Βεργίνας Λάρνακα.
Κάθε χρόνο το περιφέρονται οι εκάστοτε υπουργοί Παιδείας ως τουρίστες, εκφράζουν την λύπη τους, δίνουν υποσχέσεις αλλά ποτέ δεν εφαρμόζουν τίποτα”.

Επίσης γονείς έχουν επικοινωνήσει με το SkalaTimes για το Γυμνάσιο Φανερωμένης το οποίο από την αρχή της χρονιάς βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση:




Και βεβαίως να υπενθυμίσουμε το Γυμνάσιο Πετράκη Κυπριανού, όπου το κλειστό του γήπεδο (με το πολύ κακό χτίσμα όπως φάνηκε) που κάθε φορά που βρέχει γίνεται ο χώρος του κλειστού γηπέδου…πισίνα! Μπάζει νερά. Πλυμμηρίζει!

Η Σχολική Εφορία και τα αρμόδια υπουργεία ας δώσουν ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ στους ιερούς χώρους που φιλοξενούν τα παιδιά μας, στα ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ!
ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!

Για την ασφάλεια των παιδιών, για την αισθητική, για να υπάρχουν όμορφοι χώροι.

Για την αρχιτεκτονική των σχολικών κτηρίων και την σημασία της αισθητικής τους σε σχέση με την ψυχολογία του παιδιού, έχουν γραφτεί πολλές μελέτες.
Αντί να τους προσφέρουμε σχολεία με πράσινο, πεντακάθαρα, όμορφα από κάθε άποψη και με όλες τις σωστές υποδομές, αντιθέτως τα παιδιά μας μπαινοβγαίνουν καθημερινά είτε σε ετοιμόρροπα σχολεία, είτε σε σχολεία που δεν μπορούν να τους εξασφαλίσουν, ούτε καν, τα στοιχειώδη!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

ΔΗΣΥ για Βασιλικό: “Αναμένουμε από την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις αλλά και να αναλάβει τις ευθύνες της, έτσι ώστε ένα έργο ζωτικής σημασίας να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί”

Δήλωση Αντιπροέδρου και Βουλεύτριας, κ. Σάβιας Ορφανίδου για το τερματικό στο Βασιλικό Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση

error: Content is protected !!