Δήλωση βουλευτή Λάρνακας (ΔΗΣΥ) Πρόδρομου Αλαμπρίτη μετά την Επιτροπή Περιβάλλοντος

Δήλωση Βουλευτή κ. Πρόδρομου Αλαμπρίτη μετά την Επιτροπή Περιβάλλοντος

Σήμερα στην Επιτροπή Περιβάλλοντος συζητήσαμε το νομοσχέδιο για την προστασία και ευημερία των ζώων. Ακούσαμε με προσοχή τις ανησυχίες των φιλοζωικών οργανώσεων, καθώς και της Ομοσπονδίας Κυνηγίου και Διατήρησης της Άγριας Ζωής και παρατηρήσαμε ότι είναι κοινό το ενδιαφέρον όλων για την προστασία και ευημερία των ζώων.

Καλέσαμε τις κτηνιατρικές υπηρεσίες να κάνουν μια τελευταία διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς και να φέρει ενώπιόν μας τις συγκλίσεις τους ή τις διαφωνίες τους και θα αποφασίσουμε στην Επιτροπή πως προχωρούμε.

Εξαιρετικά σημαντικό για μας το θέμα, γιατί δυστυχώς κάποιοι ασυνείδητοι συμπολίτες μας δεν σέβονται τα δικαιώματα των ζώων, τα κακομεταχειρίζονται ή τα έχουν σε συνθήκες απαράδεκτες και αδικαιολόγητες.

Θα επανέλθουμε και θα εξετάσουμε διεξοδικά το συγκεκριμένο νομοσχέδιο γιατί ως Δημοκρατικός Συναγερμός επικροτούμε την ενδυνάμωση του νομοθετικού πλαισίου για την ευημερία των ζώων και την βελτίωση των συνθηκών φύλαξης τους. Ο τρόπος αντιμετώπισης των ζώων χαρακτηρίζει και το επίπεδο της κοινωνίας μας.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

ΔΗΣΥ για Βασιλικό: “Αναμένουμε από την κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις αλλά και να αναλάβει τις ευθύνες της, έτσι ώστε ένα έργο ζωτικής σημασίας να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί”

Δήλωση Αντιπροέδρου και Βουλεύτριας, κ. Σάβιας Ορφανίδου για το τερματικό στο Βασιλικό Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση

error: Content is protected !!