Για το Παττίχειο Πάρκο και την…. Διάσωση του!

Φωτογραφία: SkalaTimes


Της Γιώτα Δημητρίου
Δημοσιογράφος, Αρχισυντάκτρια SkalaTimes
Πρώην Πρόεδρος Περιβαλλοντικού Κινήματος Λάρνακας νυν Εκπρόσωπος Τύπου Περιβαλλοντικού Κινήματος Λάρνακας


Πολλά ακούστηκαν και πολλά έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, σχετικά με τον Παττίχειο Πάρκο. 
Ένα διαδικτυακό περιοδικό που έχει αγωνιστεί για θέματα περιβάλλοντος και έχει πρωτοστατήσει, με το όποιο τίμημα, δεν θα μπορούσε να μην πάρει θέση, αλλά οφείλει, όπως οφείλει και ο κάθε δημότης που αγαπάει τη Λάρνακα, η θέση να είναι τεκμηριωμένη. 

Ας δούμε λοιπόν κάποιες αλήθειες:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΕΡΔΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Ο πρόεδρος των οικολόγων, ο κύριος Περδίκης, όπως έχει γραφτεί και σε ΜΜΕ, θα καταγγείλει λέει το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας για παράβαση των όρων εντολής της ΕΕ σχετικά με το θέμα του Παττιχείου.
Για την μελέτη έχει ήδη απαντήσει το Τμήμα Περιβάλλοντος, για την διαδικασία, αλλά ο κ. Περδίκης δεν θέλει να το δεχθεί.
Συγκεκριμένα το Τμήμα Περιβάλλοντος αιτιολόγησε ότι η διαδικασία, σύμφωνα με αυτούς, ήταν ΣΩΣΤΗ και το Έργο μπορεί να συνεχιστεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΘΗΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ
Από την Θήρα δεν ζήτησαν να σταματήσουν τα Έργα! Δεν υπήρξε τέτοια επιστολή προς το Δήμο Λάρνακας. Αυτό που είπε το Τμήμα Περιβάλλοντος είναι ότι υπάρχει σύσταση από το Τμήμα Θήρας για τους μήνες που θα δουλεύει το εργοτάξιο και θα πρέπει να διαβουλευτεί ο Δήμος μαζί τους. Για αυτό το λόγο το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να ανασταλούν οι εργασίες, έτσι ώστε να γίνει η διαβούλευση και να αποφασιστεί ποιοι είναι οι καταλληλότεροι μήνες για να εργάζεται το εργοτάξιο.

Βέβαια αν θέλουμε να καταργήσουμε όλα τα αρμόδια Τμήματα του Κράτους και να αποφασίζει ο κύριος Περδίκης και 30, 40, 50, 60, 70, 80, 100  πολίτες, τότε αυτό είναι κάτι που πρέπει να δούμε και να συζητήσουμε. (Γιατί όχι; Στη Κύπρο ζούμε!) Γιατί όχι; Να καταργηθεί το Τμήμα Περιβάλλοντος και να παίρνουμε τις αποφάσεις εμείς!

Για την πρόθεση του κ. Περδίκη για καταγγελία στην ΕΕ είναι σαφώς δικαίωμα του να το κάνει, όπως βεβαίως είναι και δικαίωμα δικό μας να λέμε ότι αυτά μοιάζουν και φαίνονται με προεκλογικά παιχνίδια.

Επίσης ο κ. Περδίκης στο facebook, μετά τη συζήτηση της περασμένης βδομάδας, για το Παττίχειο Πάρκο, έγραψε και διερωτόταν πού ήταν οι Βουλευτές Λάρνακας. Δεν είδε κανέναν βουλευτή Λάρνακας στη πρώτη ανοικτή συζήτηση για το θέμα! Αλλά, ακριβώς μπροστά του, καθόταν ο Βουλευτής Λάρνακας Ανδρέας Πασιουρτίδης και μάλιστα τους είδε κόσμος να συζητούν! Επιπλέον, όταν μίλησε σε εκείνη τη πρώτη συνάντηση ο κ. Περδίκης είχε πει «ακούστε οι βουλευτές Λάρνακας». Μία μέρα αργότερα, σε ανάρτηση του, έγραφε ότι δεν είδε κανέναν βουλευτή Λάρνακας!

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Λάρνακα: Το Κέντρο Ημέρας “Δικαίωμα Ελπίδας” για άτομα με αναπηρίες άνω των 21 ετών μας φέρνει καλοκαιριάτικα τη χρυσή δεκαετία του ‘60!

Το Κέντρο Ημέρας “Δικαίωμα Ελπίδας” για άτομα με αναπηριες άνω των 21 ετών, καλωσορίζει το Καλοκαίρι με την μουσική παράσταση του Μάκη Δελαπόρτα “Η Χρυσή

Η Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα, της σχολής χορού Mambo, σε μια συνέντευξη έξω από τα δόντια, με αφορμή τη παράσταση “Ανατέμνοντας”

Η Μαρία Ζαχαρίου Καραπίττα διευθύντρια της σχολής χορού MAMBO ετοιμάζεται να ανεβάσει την μουσικοχορευτική παράσταση “Ανατέμνοντας”, στο δημοτικό θέατρο Λάρνακας στις 9 και 10 Μαίου,

Άθως Καζαντζής: “Καμιά πόλη δεν μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης αν δεν έχει τον κατάλληλο δήμαρχο και δημοτικό συμβούλιο”

Ο Άθως Καζαντζής επανεδιεκδικεί μία θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας με το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ και εξηγεί στο SkalaTimes τους λόγους επαναδιεκδίκησης, αναλύει τα όσα

error: Content is protected !!