Φλωρεντία Παντελίδου: “Θα ήθελα να δω και να συμβάλω στο να ανέβει η τέχνη του χορού στη πόλη μας”

Η Σχολή Χορού On Your Feet στη Λάρνακα βαδίζει στο δεύτερο χρόνο λειτουργίας της και ήδη κατάφερε να καθιερωθεί και να αγαπήθεί. Το SkalaTimes επισκέφτηκε τη σχολή, την ώρα που οι μαθητές έκαναν πρόβα για την Καρναβαλίστικη Παρέλαση του Δήμου Λάρνακας και μιλήσαμε με την χορογράφο και ιδιοκτήτρια της On your Feet, Φλωρεντία Παντελίδου.

SkalaTimes

Συνεχίζονται και τώρα τον Φεβρουάριο οι εγγραφές στη Σχολή Χορού On your Feet;
Βεβαίως. Οι εγγραφές μας είναι ολόχρονα και μπορεί ένα παιδί ή ενήλικας να ενταχθεί στο μάθημα που επιλέγει χωρίς καμία δυσκολία. Εκεί όπου χρειάζεται προσφέρουμε κάποια private μαθήματα πριν την ένταξη στο γκρουπ.
Τα μαθήματα συνεχίζονται στα ίδια είδη χορού που είχαμε και προηγουμένως και ανά τακτά διαστήματα γίνονται κάποια workshops με γνωστούς χορογράφους που διαπρέπουν και στο εξωτερικό, με αυτό το τρόπο νιώθουμε ότι προσφέρουμε κι εμείς ακόμη περισσότερο στη τέχνη του χορού και βεβαίως τα workshops αποτείνονται σε όλους όχι μόνο στους μαθητές της σχολής.

Πέρα από τα μαθήματα γίνονται χορογραφίες για γάμους, σωστά;
Ναι. Πλέον οι περισσότεροι νεόνυμφοι θέλουν μια όμορφη χορογραφία στα δικά τους μέτρα βέβαια, την όμορφη αυτή ημέρα του γάμου τους. Έρχονται στη σχολή και μαζί δημιουργούμε, ανάλογα με το δικό τους στυλ, την ιδανική χορογραφία. Επίσης μια άλλη τάση που παρατηρούμε είναι καλεσμένοι του γάμου (κουμπάροι, φίλες, συγγενείς, κ.α) έρχονται για να μάθουν μια ειδική χορογραφία και να εντυπωσιάσουν όμορφα εκείνη την special μέρα. Οπόταν ναι, προσφέρονται μαθήματα-χορογραφίες για γάμους, είτε στο ζευγάρι, είτε σε παρέες, φίλους και άλλους που θα παρευρεθούν στο γάμο.

Συχνά η σχολή λαμβάνει μέρος σε εκδηλώσεις και τώρα ετοιμάζεστε για την καρναβαλίστικη παρέλαση του Δήμου Λάρνακας, σωστά;
Ναι. Για εμάς οι εκδηλώσεις και οι μεγάλες διοργανώσεις σαν την Καρναβαλίστικη Παρέλαση του Δήμου Λάρνακας είναι σημαντικές γιατί δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να κοινωνικοποιηθούν, να χορέψουν μπροστά σε κοινό, να διασκεδάσουν, να μάθουν πως να κάνουν performance, βοηθά την αυτοπεποίθηση τους, να περάσουν όμορφα. Από την άλλη, δίνεται και η ευκαιρία στους γονείς να θαυμάσουν, να καμαρώσουν τα παιδιά τους. Είναι με μεγάλη χαρά που λαμβάνουμε μέρος σε εκδήλωσεις όπως είναι αυτές του Δήμου Λάρνακας, του Δήμου Λιβαδιών και άλλες. Επίσης είναι μια ευκαιρία να δει και να μάθει ο κόσμος τη σχολή μας.

Για σένα Φλωρεντία που διδάσκεις και σε παιδιά και σε ενήλικες πόσο διαφορετικό είναι όταν οι μαθητές είναι παιδιά;
Δίνουμε την ίδια σημασία και προσοχή είτε είναι παιδιά είτε είναι ενήλικες. Η διαφορά είναι ότι στα παιδιά οφείλουμε να λειτουργούμε ως εκπαιδευτικοί, να είμαστε προσεκτικοί με την ψυχολογία τους, πως τους συμπεριφερόμαστε και γενικότερα να έχουν την σωστή αντιμετώπιση που επιβάλλεται όταν έχεις να κάνεις με παιδιά.
Με την ευκαιρία να αναφέρουμε Γιώτα ότι τα παιδιά κερδίζουν πολλά μέσα από τα μαθήματα χορού, είναι μια τέχνη που δίνει πολλά στο παιδί όπως:
Γυμνάζεται ενώ παράλληλα διασκεδάζει
Εκφράζει αυτό που νιώθει μέσα από τις κινήσεις του σώματος του
Ενισχύει την κοινωνικότητά του 
Βελτιώνει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή του
Αποβάλλει το άγχος της καθημερινότητας
Βελτιώνει την ισορροπία του 
Μαθαίνει να δραστηριοποιείται
Αυξάνει την αντίληψή του
Βελτιώνει τη μνήμη του 
Βελτιώνει τη συγκέντρωση σε ένα συγκεκριμένο στόχο 
Πειθαρχεί σώμα και πνεύμα
Και πολλά άλλα για τα οποία θα μπορούσαμε να μιλάμε για ώρες και να αναλύουμε.


Εσύ έχεις δει να συμβαίνουν αυτά τα οφέλη στα παιδιά;
Ναι, τα έχω δει, έχω δει παιδιά που μέσα από τα μαθήματα έγιναν πιο κοινωνικά, πιο χαρούμενα, έχω ακούσει από γονείς να μου λένε πόσο άλλαξε η διάθεση και η ψυχολογία του παιδιού μέσα από τα μαθήματα. Τα οφέλη του χορού στα παιδιά έχουν επιστημονικά τεκμηριωθεί και είναι γεγονός και αυτό είναι κάτι που θεωρώ πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς. Να ξέρουν πως ο χορός δεν είναι μόνο άσκηση ή τέχνη. Είναι μια δραστηριότητα που προσφέρει πολλά οφέλη στο παιδί.

Για σένα τι σημαίνει “διδασκαλία”;
Είναι κάτι ιερό, είναι λειτούργημα, είναι ευθύνη και φυσικά πρέπει να έχεις τον ενθουσιασμό, την αγάπη και το πάθος για την τέχνη σου για να μπορείς να τα μεταδώσεις και να περνά όμορφα μέσα από το μάθημα.

Βαδίζεις στο δεύτερο χρόνο της Σχολής και ήδη η Σχολή πάει πολύ καλά. Ποιο είναι το όραμα σου για τη Σχολή;
Να φτάσω όσο πιο ψηλά γίνεται, να έχουμε πολύ υψηλό επίπεδο, να προσφέρουμε ποιότητα, να αφήσει η σχολή το δικό της στίγμα στην πόλη της Λάρνακας και βεβαίως να καταφέρουμε ως σχολή να βάλουμε κι εμείς το δικό μας λιθαράκι να αγαπήσει ο κόσμος τον χορό. Θα ήθελα να δω και να συμβάλω στο να ανέβει η τέχνη του χορού στη πόλη μας, να δούμε να γίνονται και διοργανώσεις χορού στη πόλη. Αυτά! Δεν είναι πολλα΄! (Γέλια)

Για σένα τι σημαίνει χορός;
Για μένα προσωπικά, στο έχω ξαναπεί, είναι η ζωή μου ο χορός, είναι η τέχνη που με κάνει ευτυχισμένη!

Facebook Page Σχολής: https://www.facebook.com/profile.php?id=100083435974651&sk=photos_by

Instagram Σχολής: https://www.instagram.com/onyourfeet_danceacademy/

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
On Key

Related Posts

Ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για την Ειδική Έκθεση με θέμα: «Έλεγχος Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας»

Η Ελεγκτική Υπηρεσία γνωστοποιεί ότι η Ειδική Έκθεση με θέμα: «Έλεγχος Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας», που ετοιμάστηκε από την Ελεγκτική Υπηρεσία, έχει αναρτηθεί σήμερα

Συνεχίζεται το “έργο” στην Αραδίππου / ΑΚΕΛ για Εκλογές 2024: Οι αλήθειες για την ανεπαρκή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Αραδίππου, Κρυφτό από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Πάρτο για συμμετοχή σε debate

Εκλογές 2024: Οι αλήθειες για την ανεπαρκή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου Αραδίππου. Κρυφτό από τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Πάρτο για συμμετοχή σε debate. Σε

Μεγάλη Δευτέρα

Σύμφωνα με το χριστιανικό εορτολόγιο καθιερώθηκε να ονομάζεται Μεγάλη Δευτέρα η επόμενη ημέρα του εορτασμού της Κυριακής των Βαΐων όπου και ξεκινά η εβδομάδα των

error: Content is protected !!